prawdopodobnie założe na podstawie ATR ok 60 pip SL=60 TP=60 2SL=60 2TP=120 z tym ze pierwszy lot będzie 2 razy większy niz 2,sam jestem ciekaw czy jeszcze dzisiaj a wzasadzie jutro otworze tego shorta
a na aud usd otworzyłem longa (troche spóxnoinego ale nie jest tak zle) ze SL=40 i TP=40 2SL=40 2 TP=80 tez na podstawie ATR i tez 1 trade > 2 trade o x2
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ostatnio dużo kombinowałem nad jak najlepszym najefektywniejszym zyskiem z tego systemu,ponieważ srednia MA niekoniecznie jest efektywna co widać zresztą jakie czasami ruchy można pominąć a tym samym spory zysk korzystajac z filtra w postaci MA...na oryginalnych stronach Oz wykorzystywanych jest kilka TF co samo w sobie jest już filtrem...
przetestowałem sobie na prędce EURUSD na 2 TF 4h i 1h efekt jest duuuzo lepszy...testowałem AC , AO,stocha gdzie ustawienia na 4h muszą byc takie same jak na 1h w mysl głównych zasad systemu ...co do SL to wyznacza się nie z "kosmosu" ale na podstawie starego sprawdzonego poczciwego ATR(całodobowego) na TF=1h co wychodzi srednio od 20-40(góra)pisów na SL,TP to już indywidualna kwestia...
oczywiście i ten system nie jest złotym gralem więc zdarzają sie nietrafione trade'y, ale spokojnie można tradeować system na pewno da zarobić
na screenach 3 wejścia na 1h oraz te same potwierdzone na 4h , SL zgodnie z ATR na 1h ... docelowo TP mozna uzyć ATR na 4h
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pablo90 pisze:No więc ja niczego nie obiecuję, ale mógłbym spróbować napisać EA pod ten system, tylko nie wiem czy będę miał wystarczająco czasu.
Wszelkie wskazówki dotyczące działania i modyfikacji systemu będą mile widziane.
Swietnie Pablo90...jak znajdziesz troche czasu na napisanie EA pod ten system to będzie super
Ewentualne modyfikacje bede przedstawiał,póki co ta ostatnia spisuje sie dobrze (zeby nie zapeszyc) potestuje ja recznie jeszcze przez najbliższy czas i zobaczymy jakie efekty przyniesie w dłuższym terminie...
Mam pytanie, bo nie jestem do końca pewien. Czy jak nakładamy Stocha na AC, to linia 0 AC jest równa 50% Stocha?
EDIT: Już sobie odpowiedziałem. Jakby kogoś interesowało to odpowiedź brzmi: nie.
Mozesz w prosty sposob sprawic zeby tak bylo- ustawiasz da stocha przedzial wartosci 0-100, a dla ac min i max z taka sama wartoscia bezwzgledna (pamietajac ze dla jena musi byc wieksza zeby bylo w ogole widac slupki)
Przeczytalem wlasnie twoj watek na subforum o programowaniu. Uwazam ze niepotrzebnie sie skupiasz na polozeniu stocha, bo jak dla mnie to czy jest on powyzej czy ponizej 50 (zazwyczaj jest powyzej) nie ma zadnego znaczenia. Wazne zeby byl rosnacy. Kluczowa jest zmiana koloru AC (no i AO)
Dobry sposób na pewno to sprawdzę. I mam kolejne pytanie: czy sygnały konserwatywne występują zawsze po agresywnych, czy zdarza się też tak, że występuje tylko sygnał konserwatywny, albo tylko sygnał agresywny?
PS. I czy do systemu wprowadzić oba typy wejść czy skupić się tylko na wejściach agresywnych albo tylko na konserwatywnych?
Jesli chodzi o mnie to ja nie rozrozniam 2 typow- dla mnie wejscie nastepuje kiedy ac i ao zmienia kolor przy rosnacym stochu. A czy on ma wtedy 30 czy 60 to juz malo wazne. Kierowanie sie wartoscia 5okresowego oscylatora nie jest wg mnie najlepsza droga...
Mysle ze ograniczenie stocha powinno byc raczej z gory (np <80) niz z dolu. Chociaz z drugiej strony moze to ograniczyc wejscia w silnym trendzie, a takie moga byc najlepsze. Nie wiem jak to wyglada w praktyce, trzebaby sprawdzic.
Ograniczenie wg mnie powinno tez sie tyczyc zmiany koloru ao - jesli ac zmienia kolor to czekamy np gora 2 swieczki na zmiane koloru ao.
To tylko moje sugestie bo nie gram wg oryginalnych zasad