DayTrading: Piątek 3.05.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 03 maja 2013, 23:48

Wzrost
17
43%
Bez zmian
4
10%
Spadek
19
48%

Liczba głosów: 40

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 3.05.2013

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Nowy mam takie pytanie. Masz przewidziany scenariusz na branie strat na S&P?
Rozumiem ze grasz countertrend ale zdecydowane przebicie 1600 nie napawa mnie optymizmem na glebszy pullback.
Ciezko dostrzec mi sens w trzymaniu shortow na glebokim drawdownie tylko po to zeby zamknac je na niewielkim zysku podczas pullbacku.
Ostatnio zmieniony 03 maja 2013, 17:27 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 3 razy.

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FxTag »

Nowy123 pisze:
FxTag pisze:Podsumowując ten tydzień dolar powinien być górą nad euro. Z eurolandu wieści nienajlepsze, duże bezrobocie, brak pomysłów na rozruszanie gospodarki no i perspektywa cięcia stóp w przyszłości. Z USA dopisek w oświdczeniu FED o możliwości kolejnego luzowania, ale zatrudnienie nie odbiega znacząco od założeń.
http://www.marketwatch.com/story/dark-s ... atest_news

teortycznie powinien dolec tracic :) bo dane nie sa jak t osie komus wydaje dobre :)
Dobry artykuł. Dużo wyjaśnia

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

PhilipMarlowe pisze:znowu pajacu zaczynasz moje Eski sie mialy dobrze ile SP500 spad ostanio z moich 95 co mialem a no - 1 % w dol poszli w dzien FOMC wiec pajacuj dalej a ja zarobilem a atak sie martwiłeś o moje es teraz to samo ponownie sie martwisz farfoclu hahahaha teraz mam S z 1598 z wczoraj i 1617 srednia 1610 i oddam wszystko znowu z zyskiem wiec powiem krotko do budy i czytaj stopke moja :lol: :lol: :lol: wiecej juz nie bede pisal w twoim kierunku maly nie groźny trollu bo mi szkoda klawiatury :lol: :lol: :lol:

Nowy123: gratulacje. Tak jak pisałem wcześniej, 1600 na SP500 wyrobione, i na moje oko po tak dobrych newsach zaczynamy mega zjazd - sell in may (choc nie wiem w ktorym maju skonczymy sprzedawac ;)

nie ma za co teraz trzymam S i mysle ze jeszcze dzis jak nie to powniedzialek odddam z milym zyskiem :) moze dobiorę jeszcze ;) w koncu watek DT ;) gra cie i kasuje zyski :) mysle tez o o S na szczycie na DAX :) zobaczymy

PhilipMarlowe
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: PhilipMarlowe »

nie ma za co teraz trzymam S i mysle ze jeszcze dzis jak nie to powniedzialek odddam z milym zyskiem :) moze dobiorę jeszcze ;) w koncu watek DT ;) gra cie i kasuje zyski :) mysle tez o o S na szczycie na DAX :) zobaczymy[/quote]

DT - tzn. niekoniecznie intraday ;) tez jestem DT, ale 3-4 dni tez wytrzymam ;) a tak na serio, mysle, ze na SP500 zacznie sie zaraz korekta na min. 100 pkt. Widac to tez po Daxie i... moze to smieszne ale W20 tez.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

PhilipMarlowe pisze:
DT - tzn. niekoniecznie intraday ;) tez jestem DT, ale 3-4 dni tez wytrzymam ;) a tak na serio, mysle, ze na SP500 zacznie sie zaraz korekta na min. 100 pkt. Widac to tez po Daxie i... moze to smieszne ale W20 tez.
Poki cena traduje powyzej tego obszaru to raczej ciezko oczekiwac silnej zawrotki. Rozsadnie byloby poczekac na pierwsze oznaki wiekszej dystrybucji. Wchodzenie w shorty teraz ciezko nazwac czyms innym niz hazardem imo.
To jest "BULL MARKET".

http://screencast.com/t/x0DuMilen

Awatar użytkownika
leemo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: leemo »

Panowie jestem tu nowy na forum ,czytam z zrozumieniem każdy Wasz post,analizuję po swojemu-uczę się być TRAJDEREM.Przede wszystkim WIELKIE DZIĘKI za poświęcony przez was cenny czas za wstawiane tu analizy etc.Dzięki takim ludziom jak Żaba,Bemowo i R.... ,L.... sami wiedzą o kogo chodzi jestem bardzo wdzięczny za przekazywaną przez nich wiedzę.Dzięki tym Panom zarobiłem dziś pewną kwotę PLN która wyrwała Mnie z pewnego impasu,jeszcze raz wielkie dzięki ode Mnie i ludzi czytających to forum !!!!!!
PS. Ignorujcie d...li chcących udowodnić Innym że są lepsi,ale nie rozumiem od kogo chyba walczą z swoim EGO.

życzę wysokich i niskich lotów

PhilipMarlowe
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: PhilipMarlowe »

ZielonaMgielka pisze:
PhilipMarlowe pisze:
Poki cena traduje powyzej tego obszaru to raczej ciezko oczekiwac silnej zawrotki. Rozsadnie byloby poczekac na pierwsze oznaki wiekszej dystrybucji. Wchodzenie w shorty teraz ciezko nazwac czyms innym niz hazardem imo.
To jest "BULL MARKET".

http://screencast.com/t/x0DuMilen
Możesz mieć oczywiście rację. Nie twierdzę, że to na 100% dobry moment na wejście w S i nikomu tego nie polecam jak o tym sam nie zdecyduje po glebszej analizie. Wg mnie dystrybucja na dobre mogła się rozpocząć na wolumenie ok. 3 tygodnie temu + układ fal na wysokim TF mowi mi o tym ze to moze byc dobry moment na S. Najlepiej oczywiscie poczekac na potwierdzenie jakas formacja swiecowa (H4, D1 przynajmniej) z rozsadnym SL.

alpha
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: alpha »

Witam :)

Ja też przyłączam się do podziękowań leemo. Serdeczne dzięki wam wszystkim za ten kurs tradowania live:)
:564:

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

ZielonaMgielka pisze:Nowy mam takie pytanie. Masz przewidziany scenariusz na branie strat na S&P?
nigdy na SP nie zamykalem ze strata co lapalem wszystko i o czym pisalem jedynie jak cos to po zlapaniu i cofce to mnie wybijalo na BE jesli ustawialem BE jesli nie to jak pisalem zbieralem S dalej a pozniej oddawalem wszystko na ladny plus jedynie na DAX mi nie raz SL wybili jak wczoraj lecz odrobilem bilans wczoraj z dax na plus a byly ladne wahania :)

na dax nie biore S w tym przypadku czy L na dziwnych poziomach tylko pod kreski i na oporach chcac nie chca zawsze cofka jest z jakiegos oporu czy wspracia i sie przestawiam od razu z SL na be lub maly zysk
DAx jest bardziej dynamiczny z duzymi wahaniami dla tego tam gram ostrożniej no i inaczej kwotowny mam DAX niz SP500

Awatar użytkownika
kk.dreamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kk.dreamer »

Lapiecie S na EU?
Drodzy Panowie Panie również trejdują...

Zablokowany