Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Re: Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]

Nieprzeczytany post autor: bbq »

karwes1157 pisze:Witam. Poszukuje wskaźnika za pomocą którego zostanie otwarta transakcja gdy cena przebije linię trendu. Jest coś takiego?
Jest tego trochę w sieci za free, oczywiście jako ea.

http://codebase.mql4.com/1024

Pzdr.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” A. Einstein

karwes1157
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: karwes1157 »

Dzięki wielkie za pomoc. Dokładnie o to mi chodziło :)

Awatar użytkownika
justynakamiennik
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: justynakamiennik »

Cześć :) Mam na imię Justyna i to mój pierwszy post na forum więc chciałabym się ze wszystkimi przywitać z tej okazji. Nurtuje mnie jedna sprawa, nie mogę nigdzie znaleźć ciekawego wskaźnika, który się nazywa DYNAMIC PRICE CHANNEL... byłabym wdzięczna..;) jeżeli ktoś podrzucił by mi linka. Pozdrawiam :lol:

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Witaj Justyno ;). Nie wiem jak i gdzie szukałaś ale to trwało jakieś 2min w moim przypadku :).

Bon apetit:
http://www.forexstrategiesresources.com ... 1313510626
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: cytrynek »

Witaj. Mam na imię Robert i też jestem tutaj od niedawna. Oto LINK. Mam nadzieję, że działa. Pozdrawiam.
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

Awatar użytkownika
justynakamiennik
Bywalec
Bywalec

Właśnie o to chodzi kolego, że w tej paczce wskaźników z tego linku jest na inną platformę i nie działa na mt4... może jakieś inne pomysły? ;) lub może znacie sposób by ten wskaźnik działał na mojej platformie IronFX MetaTrader 4 :wink: chyba, że coś źle robie :) i nie umiem sprawic by działał :lol:
Ostatnio zmieniony 02 maja 2013, 17:04 przez justynakamiennik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: cytrynek »

Dziwne. U mnie działa pod MT4. Wrucasz go do odpowiedniego katalogu? (experts/indicators) Jeśli nie spróbuj TEN inny pomysł ;)
Ostatnio zmieniony 02 maja 2013, 17:01 przez cytrynek, łącznie zmieniany 3 razy.
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Wg mnie wszystko działa koleżanko :). Screen sprzed chwili.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
justynakamiennik
Bywalec
Bywalec

Moi drodzy, wrzucam to do odpowiedniego katalogu lecz mój mt4, nie widzi jego rozszeżenia pliku, jako coś co może odtworzyć. Robi to jedynie z plikami zakonczonymi .mq4, natomiast te kończące się .ex4 traktuje jako zwykłe pliki. Czego to może być sprawa? Czy może to być wina IronFX ? Z jakich platform wy korzystacie ?;)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

To może być kwestia uprawnień administracyjnych w Windowsie. Rozszerzenie .ex4 to po prostu skompilowany plik wskaźnika/skryptu/EA bez możliwości wglądu w kod źródłowy. I to właśnie tego pliku zawsze używa MT4. Nawet jak wrzucisz plik .mq4 to przy uruchomieniu danego narzędzia platforma sama go kompiluje i przerabia na .ex4.

Zalogu się w Windowsie jako administrator i tak samo odpal MT4. Jeśli nie pomoże to możesz spróbować z MT4 innego brokera i zobaczyć czy to coś da. Sam wskaźnik działa.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ