DayTrading: Środa 1.05.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 01 maja 2013, 23:15

Wzrost
8
19%
Bez zmian
7
16%
Spadek
28
65%

Liczba głosów: 43

mmmmmm
Bywalec
Bywalec

Re: DayTrading: Środa 1.05.2013

Nieprzeczytany post autor: mmmmmm »

gdzie uczyliście się gry na forexie? czy to jakieś szkolenia stacjonarne? jak długo i ile kosztują?

Bemowo

Nieprzeczytany post autor: Bemowo »

mmmmmm pisze:powiem szczerze, nie miałem dużo na początek 1200, teraz kończę dzień z 830 na minusie próbuję grać od poniedziałku ;(
Zaczynasz bawić się w hazard!!!!!!!!!!!!!!!!

rajdel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rajdel »

mmmmmm pisze:właśnie tylko po 0,1 lota otwierałem bo wydawało mi się że mikroloty są trochę bez sensu bo nie dają wyraźniejszego zysku...
pips w mojej pozycji to 3,15 zł było :(
demo jest bardzo fajnie zero stresu, otwieram pozycję spada o 50 pipsów i spokojnie czekam, w realu tak nie jest, bałybym się czekać
I wychodziło Ci pewnie demo co? Bo miałeś depozyt na strate, gdy nie szło po Twojej myśli, aby później po kilku h czy kilkunastu minutach czy dniach się odkuć.

Poczytaj na forum, wiele osób pisze, że nie odbierają pozycji bo pilnują depozytu.

movinghead
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: movinghead »

mmmmmm pisze:właśnie tylko po 0,1 lota otwierałem bo wydawało mi się że mikroloty są trochę bez sensu bo nie dają wyraźniejszego zysku...
demo jest bardzo fajnie zero stresu, otwieram pozycję spada o 50 pipsów i spokojnie czekam, w realu tak nie jest, bałybym się czekać
haha, to ja Ci powiem tak że napaliłeś się na gruby hajs i to cie zgubiło
powiem tak - microlot czy mini lot dobrze jest wystosować do gry na dużych interwałach typu 1D, 4H
Ty piszesz że 0.1 lot to był hardkor, nie martw się są więksi hardkorowcy
a pozycje za wielkośść Twojego depo otwierałem już pół roku po wejśćiu w real
na m5.

-- Dodano: śr 01-05-2013, 23:01 --
Bemowo pisze:
mmmmmm pisze:powiem szczerze, nie miałem dużo na początek 1200, teraz kończę dzień z 830 na minusie próbuję grać od poniedziałku ;(
gra 0.1 lota nazywasz hazardem ?
to jak nazwiesz kogoś kto czasem angażuje cały depozyt ?

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

ale movinghead Ty pewnie nie startowales z tysiaka, zeby po pol roku grac juz 30 lotami
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

movinghead pisze:
haha, to ja Ci powiem tak że napaliłeś się na gruby hajs i to cie zgubiło
powiem tak - microlot czy mini lot dobrze jest wystosować do gry na dużych interwałach typu 1D, 4H
Ty piszesz że 0.1 lot to był hardkor, nie martw się są więksi hardkorowcy
a pozycje za wielkośść Twojego depo otwierałem już pół roku po wejśćiu w real
na m5.

-- Dodano: śr 01-05-2013, 23:01 --
Bemowo pisze:
gra 0.1 lota nazywasz hazardem ?
to jak nazwiesz kogoś kto czasem angażuje cały depozyt ?
idiotą? :d
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

jeśli na początek wdrażasz nowe koncepcje gry, znajdujesz skuteczne założenia to nie polecam gry na realu bo będziesz miał blokade

natomiast gdy osiągasz regularne zyski na podstawie wyrobionego systemu to taka przesiadka jest wskazana

Awatar użytkownika
home21
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: home21 »

ja juz jestem w shorcie na edku, wydaje mi sie ze wybicie poza 1.3200 bylo falszywe i bedzie 400pips w dol :D

mmmmmm
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mmmmmm »

rozumiem, jak nie ma się odpowiedniego depozytu do zabezpieczenia to jest ciężko i pewnie w tym różnica w demo i realu
nie znam zupełnie analizy technicznej więc nie mam pojęcia o znaczeniu interwału, używam 30m
demo poza tym nie podnieca aż tak jak real siedzienie cały dzień, czekanie na dane i inne takie rzecze nie smakują przyjemnie gdy nie ma się z tego kasy

rajdel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rajdel »

mmmmmm pisze:rozumiem, jak nie ma się odpowiedniego depozytu do zabezpieczenia to jest ciężko i pewnie w tym różnica w demo i realu
nie znam zupełnie analizy technicznej więc nie mam pojęcia o znaczeniu interwału, używam 30m
demo poza tym nie podnieca aż tak jak real siedzienie cały dzień, czekanie na dane i inne takie rzecze nie smakują przyjemnie gdy nie ma się z tego kasy
Po to broker daje darmowe demo :) pobaw się pobaw przejdź a real, zapłać prowizje wyczyść depo i od nowa ...

aaa no i po to aby poznać platforme itp :)

Zablokowany