DayTrading: Środa 1.05.2013
Re: DayTrading: Środa 1.05.2013
gdzie uczyliście się gry na forexie? czy to jakieś szkolenia stacjonarne? jak długo i ile kosztują?
Zaczynasz bawić się w hazard!!!!!!!!!!!!!!!!mmmmmm pisze:powiem szczerze, nie miałem dużo na początek 1200, teraz kończę dzień z 830 na minusie próbuję grać od poniedziałku ;(
I wychodziło Ci pewnie demo co? Bo miałeś depozyt na strate, gdy nie szło po Twojej myśli, aby później po kilku h czy kilkunastu minutach czy dniach się odkuć.mmmmmm pisze:właśnie tylko po 0,1 lota otwierałem bo wydawało mi się że mikroloty są trochę bez sensu bo nie dają wyraźniejszego zysku...
pips w mojej pozycji to 3,15 zł było
demo jest bardzo fajnie zero stresu, otwieram pozycję spada o 50 pipsów i spokojnie czekam, w realu tak nie jest, bałybym się czekać
Poczytaj na forum, wiele osób pisze, że nie odbierają pozycji bo pilnują depozytu.
-
- Gaduła
haha, to ja Ci powiem tak że napaliłeś się na gruby hajs i to cie zgubiłommmmmm pisze:właśnie tylko po 0,1 lota otwierałem bo wydawało mi się że mikroloty są trochę bez sensu bo nie dają wyraźniejszego zysku...
demo jest bardzo fajnie zero stresu, otwieram pozycję spada o 50 pipsów i spokojnie czekam, w realu tak nie jest, bałybym się czekać
powiem tak - microlot czy mini lot dobrze jest wystosować do gry na dużych interwałach typu 1D, 4H
Ty piszesz że 0.1 lot to był hardkor, nie martw się są więksi hardkorowcy
a pozycje za wielkośść Twojego depo otwierałem już pół roku po wejśćiu w real
na m5.
-- Dodano: śr 01-05-2013, 23:01 --
gra 0.1 lota nazywasz hazardem ?Bemowo pisze:Zaczynasz bawić się w hazard!!!!!!!!!!!!!!!!mmmmmm pisze:powiem szczerze, nie miałem dużo na początek 1200, teraz kończę dzień z 830 na minusie próbuję grać od poniedziałku ;(
to jak nazwiesz kogoś kto czasem angażuje cały depozyt ?
ale movinghead Ty pewnie nie startowales z tysiaka, zeby po pol roku grac juz 30 lotami
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
- atlanticos
- Maniak
idiotą?movinghead pisze:haha, to ja Ci powiem tak że napaliłeś się na gruby hajs i to cie zgubiłommmmmm pisze:właśnie tylko po 0,1 lota otwierałem bo wydawało mi się że mikroloty są trochę bez sensu bo nie dają wyraźniejszego zysku...
powiem tak - microlot czy mini lot dobrze jest wystosować do gry na dużych interwałach typu 1D, 4H
Ty piszesz że 0.1 lot to był hardkor, nie martw się są więksi hardkorowcy
a pozycje za wielkośść Twojego depo otwierałem już pół roku po wejśćiu w real
na m5.
-- Dodano: śr 01-05-2013, 23:01 --
gra 0.1 lota nazywasz hazardem ?Bemowo pisze:Zaczynasz bawić się w hazard!!!!!!!!!!!!!!!!mmmmmm pisze:powiem szczerze, nie miałem dużo na początek 1200, teraz kończę dzień z 830 na minusie próbuję grać od poniedziałku ;(
to jak nazwiesz kogoś kto czasem angażuje cały depozyt ?

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
jeśli na początek wdrażasz nowe koncepcje gry, znajdujesz skuteczne założenia to nie polecam gry na realu bo będziesz miał blokademmmmmm pisze:powiem szczerze, nie miałem dużo na początek 1200, teraz kończę dzień z 830 na minusie próbuję grać od poniedziałku ;(
natomiast gdy osiągasz regularne zyski na podstawie wyrobionego systemu to taka przesiadka jest wskazana
ja juz jestem w shorcie na edku, wydaje mi sie ze wybicie poza 1.3200 bylo falszywe i bedzie 400pips w dol 

rozumiem, jak nie ma się odpowiedniego depozytu do zabezpieczenia to jest ciężko i pewnie w tym różnica w demo i realu
nie znam zupełnie analizy technicznej więc nie mam pojęcia o znaczeniu interwału, używam 30m
demo poza tym nie podnieca aż tak jak real siedzienie cały dzień, czekanie na dane i inne takie rzecze nie smakują przyjemnie gdy nie ma się z tego kasy
nie znam zupełnie analizy technicznej więc nie mam pojęcia o znaczeniu interwału, używam 30m
demo poza tym nie podnieca aż tak jak real siedzienie cały dzień, czekanie na dane i inne takie rzecze nie smakują przyjemnie gdy nie ma się z tego kasy
Po to broker daje darmowe demommmmmm pisze:rozumiem, jak nie ma się odpowiedniego depozytu do zabezpieczenia to jest ciężko i pewnie w tym różnica w demo i realu

aaa no i po to aby poznać platforme itp