Może i nie dają wyraźniejszego zysku ale i nie dają wyraźniejszej straty. Zamiast 400zł straciłbyś 40.mmmmmm pisze:właśnie tylko po 0,1 lota otwierałem bo wydawało mi się że mikroloty są trochę bez sensu bo nie dają wyraźniejszego zysku...
DayTrading: Środa 1.05.2013
-
- Pasjonat
Re: DayTrading: Środa 1.05.2013
Troche nie masz racji ja też jestem początkującym tutaj i tez jest mi ciężko rozpracować na szybko wykres .... ale jestem już 2 miesiące na demo obserwuje , próbuje i czytam kolegów ..... i przenoszę na swoje podwórko , chyba ATLANTIKOS powiedział ,ze najważniejsza jest tu cierpliwość , i i najważniejsze dopasowanie wielkości zlecenia do depo , tez siedze cały dzień i czekam na dane , patrze jak wpływają na cene , przyjemność sprawia mi swiadomosc ,ze się ucze, i ,że dzięki temu nie strace swojego depo na dzień dobry , trzymam kciuki za początkujących i życze CIERPLIWOSCImmmmmm pisze:rozumiem, jak nie ma się odpowiedniego depozytu do zabezpieczenia to jest ciężko i pewnie w tym różnica w demo i realu
nie znam zupełnie analizy technicznej więc nie mam pojęcia o znaczeniu interwału, używam 30m
demo poza tym nie podnieca aż tak jak real siedzienie cały dzień, czekanie na dane i inne takie rzecze nie smakują przyjemnie gdy nie ma się z tego kasy
-
- Gaduła
być możeatlanticos pisze:
idiotą?
ale ludzie są różni
jedni to hardkorowcy którzy potrafią to robić
drudzy to ostrożni ciułacze
dla ciułacza hardkorowiec spekulant będzie idiotą
ale skalper skalpując bądż ucząc się tej metody
wykształci z czasem instynkt ostrego gracza krótkoterminowego
i bardzo mu się to zwróci - ciułacz nadal będzie ciułał
a nazwanie skalpera idiotą sprawi tylko że ciułacz się lepiej
poczuje ale i tak nie będzie w stanie sie nauczyć takiej gry
jaką wykształcił w sobie skalper.
te książkowe "ryzykuj 1% kapitału", "miej rr przynajmniej 1:3" itd
to są już tak wyświechtane frazy że głowa boli, nie każdy biegnie tym samym
torem.
ale tak jak mowie kazdy jest inny i kazdy widzi swoje metody inaczej
wiec nazwanie takiego idiotą czy kimkolwiek innym na niewiele się zda
zreszta to tylko "ocena" względem siebie.
padaczka, mozesz miec kilka kont, plus do tego hajc na osobnym koncie w banku przeznaczony na forex, gdzie wpywy sa tylko z forexu.... ziomal mmm, to jedna zz najgorszych rad, zebys cwiczyl na demie(na demie grasz nie swoja kasa i psychicznie sie uwstecznisz!!!), graj tym co ci zostalo, jak masz mikro loty, powiedzmy ze 0.01 lota to Twoj max na kazde 150 zlotych, i pamietaj Dywersyfikacjaatlanticos pisze:
idiotą?
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
zgadza się atlanticos o tym pisał i chyba jeszcze o zimnej krwiDarooo pisze:Troche nie masz racji ja też jestem początkującym tutaj i tez jest mi ciężko rozpracować na szybko wykres .... ale jestem już 2 miesiące na demo obserwuje , próbuje i czytam kolegów ..... i przenoszę na swoje podwórko , chyba ATLANTIKOS powiedział ,ze najważniejsza jest tu cierpliwość , i i najważniejsze dopasowanie wielkości zlecenia do depo , tez siedze cały dzień i czekam na dane , patrze jak wpływają na cene , przyjemność sprawia mi swiadomosc ,ze się ucze, i ,że dzięki temu nie strace swojego depo na dzień dobry , trzymam kciuki za początkujących i życze CIERPLIWOSCImmmmmm pisze:rozumiem, jak nie ma się odpowiedniego depozytu do zabezpieczenia to jest ciężko i pewnie w tym różnica w demo i realu
nie znam zupełnie analizy technicznej więc nie mam pojęcia o znaczeniu interwału, używam 30m
demo poza tym nie podnieca aż tak jak real siedzienie cały dzień, czekanie na dane i inne takie rzecze nie smakują przyjemnie gdy nie ma się z tego kasy

mmmmmm pisze:powiem szczerze, nie miałem dużo na początek 1200, teraz kończę dzień z 830 na minusie próbuję grać od poniedziałku ;(
Pytanko lapaes to teraz pod FED i FOMC pod takie wydazenie i dane trzeb chwile grac juz i byc na rynku by na takich ruchach cos zarobic wiekszosc graczy stoi z boku lub na szybkie ruchy na skalpa
odpukac nigdy nie mialem wyzerowanego depo - zamknietych pozycji przez broka, nigdy nie musialem uzupelniac depo za nim zaczolem grac na Forex kilka dobrych lat spedzilem grajac na GPW na akcjach pod analize i nie tylko troche tez na Fwig20 zanim zaczela sie powazniej grac na Forex obserwowalem zachowanie tego rynku koleracji z indeksami dane nie dane trendy itp itd chwile demo by zapoznac sie z platforma i poczatkowa strategie opracowac a pozniej juz real....
jest szanas ze moze jeszcze azja cos namiesza

Bemowo pisze:Zaczynasz bawić się w hazard!!!!!!!!!!!!!!!!mmmmmm pisze:powiem szczerze, nie miałem dużo na początek 1200, teraz kończę dzień z 830 na minusie próbuję grać od poniedziałku ;(
-
- Gaduła
mmmmmm
ja ci polecam - zamiast sie wypłakiwać tutaj
przegrzeb sobie dział dla początkujących i siedz tam do poki
czegos nowego sie nei dowiesz i nie wprowadzisz w praktyke
to jest dział DT
na żaleniu się stracisz tylko czas
a tu trzeba myśleć, działać,robić błędy i uczyć się
(dokładnie w tej kolejności - nie na odwrót)
i zastanów się nad jeszcze jedną rzeczą
czego tak naprawdę chcesz od forexu
i to czy chcesz "wygrywać kasę" czy "zarabiać kasę"
dwa terminy niby podobne jednak nie mają tego
samego znaczenia
ja ci polecam - zamiast sie wypłakiwać tutaj
przegrzeb sobie dział dla początkujących i siedz tam do poki
czegos nowego sie nei dowiesz i nie wprowadzisz w praktyke
to jest dział DT
na żaleniu się stracisz tylko czas
a tu trzeba myśleć, działać,robić błędy i uczyć się
(dokładnie w tej kolejności - nie na odwrót)
i zastanów się nad jeszcze jedną rzeczą
czego tak naprawdę chcesz od forexu
i to czy chcesz "wygrywać kasę" czy "zarabiać kasę"
dwa terminy niby podobne jednak nie mają tego
samego znaczenia
Ostatnio zmieniony 01 maja 2013, 23:23 przez movinghead, łącznie zmieniany 1 raz.
jesooo
Panowie...mecz dobry...
Rafmax Nowy Mgiełka Boczek i inni, do cholery Wy się spieracie, ja osobiście korzystam i analizuje to co mówi każdy z Was, obojętnie kto jakim językiem wykresem PA czy indicators się posługuje, dobrzey byłoby wspólnie dyskusją coś razem wypracowywać, po co sobie wzajemnie się podjudzacie, ja już dziś o tym pisałem ale powtórzę, czy naprawdę warto porównywać forexowe ch***?
TU jest DT i każdy pisze jak chce, tak naprawdę każdy musiałby dziennik założyć żeby było możliwe wzajemne pilnowanie się, ale po co? lepiej żebyśmy jako kolektyw ogrywali banksterów,
zwał jak zwał - opory pejsy whatever, LICZY SIE KU*** KIERUNEK, proszę skupiajmy się na tym a wycieczki osobiste zostawmy forum o tematyce i z userami gimnazjalnymi czy o umysłowości gimnazjalistów, źle się ostatnio tu dzieje, ciągła wzajemne prowokacje a to odrwaca uwagę od MERITUM,
Panowie PLZ... każdy chce tu zarobić, ugrajmy jak najwięcej, bo na koniec dnia i tak tylko to się liczy...
SPECJALNIE DLA ANTONIEGOZ, mój zaktualizowany wykres edka z miejscem w którym mówiłem że za jakiś czas będzie zwałka, oczywiście DEMO
http://www.mql5.com/en/charts/228877/eu ... ari-uk-ltd
Panowie...mecz dobry...

Rafmax Nowy Mgiełka Boczek i inni, do cholery Wy się spieracie, ja osobiście korzystam i analizuje to co mówi każdy z Was, obojętnie kto jakim językiem wykresem PA czy indicators się posługuje, dobrzey byłoby wspólnie dyskusją coś razem wypracowywać, po co sobie wzajemnie się podjudzacie, ja już dziś o tym pisałem ale powtórzę, czy naprawdę warto porównywać forexowe ch***?
TU jest DT i każdy pisze jak chce, tak naprawdę każdy musiałby dziennik założyć żeby było możliwe wzajemne pilnowanie się, ale po co? lepiej żebyśmy jako kolektyw ogrywali banksterów,
zwał jak zwał - opory pejsy whatever, LICZY SIE KU*** KIERUNEK, proszę skupiajmy się na tym a wycieczki osobiste zostawmy forum o tematyce i z userami gimnazjalnymi czy o umysłowości gimnazjalistów, źle się ostatnio tu dzieje, ciągła wzajemne prowokacje a to odrwaca uwagę od MERITUM,
Panowie PLZ... każdy chce tu zarobić, ugrajmy jak najwięcej, bo na koniec dnia i tak tylko to się liczy...
SPECJALNIE DLA ANTONIEGOZ, mój zaktualizowany wykres edka z miejscem w którym mówiłem że za jakiś czas będzie zwałka, oczywiście DEMO

http://www.mql5.com/en/charts/228877/eu ... ari-uk-ltd
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI
http://omidmalekan.com/?p=687
cos ciekawego odnośnie poprzedniego tematu popludniowego co do USA
cos ciekawego odnośnie poprzedniego tematu popludniowego co do USA