DayTrading: Środa 1.05.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 01 maja 2013, 23:15

Wzrost
8
19%
Bez zmian
7
16%
Spadek
28
65%

Liczba głosów: 43

PaulGilbert
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Środa 1.05.2013

Nieprzeczytany post autor: PaulGilbert »

mmmmmm pisze:właśnie tylko po 0,1 lota otwierałem bo wydawało mi się że mikroloty są trochę bez sensu bo nie dają wyraźniejszego zysku...
Może i nie dają wyraźniejszego zysku ale i nie dają wyraźniejszej straty. Zamiast 400zł straciłbyś 40.

Awatar użytkownika
Darooo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Darooo »

mmmmmm pisze:rozumiem, jak nie ma się odpowiedniego depozytu do zabezpieczenia to jest ciężko i pewnie w tym różnica w demo i realu
nie znam zupełnie analizy technicznej więc nie mam pojęcia o znaczeniu interwału, używam 30m
demo poza tym nie podnieca aż tak jak real siedzienie cały dzień, czekanie na dane i inne takie rzecze nie smakują przyjemnie gdy nie ma się z tego kasy
Troche nie masz racji ja też jestem początkującym tutaj i tez jest mi ciężko rozpracować na szybko wykres .... ale jestem już 2 miesiące na demo obserwuje , próbuje i czytam kolegów ..... i przenoszę na swoje podwórko , chyba ATLANTIKOS powiedział ,ze najważniejsza jest tu cierpliwość , i i najważniejsze dopasowanie wielkości zlecenia do depo , tez siedze cały dzień i czekam na dane , patrze jak wpływają na cene , przyjemność sprawia mi swiadomosc ,ze się ucze, i ,że dzięki temu nie strace swojego depo na dzień dobry , trzymam kciuki za początkujących i życze CIERPLIWOSCI

movinghead
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: movinghead »

atlanticos pisze:
idiotą? :d
być może
ale ludzie są różni
jedni to hardkorowcy którzy potrafią to robić
drudzy to ostrożni ciułacze
dla ciułacza hardkorowiec spekulant będzie idiotą
ale skalper skalpując bądż ucząc się tej metody
wykształci z czasem instynkt ostrego gracza krótkoterminowego
i bardzo mu się to zwróci - ciułacz nadal będzie ciułał
a nazwanie skalpera idiotą sprawi tylko że ciułacz się lepiej
poczuje ale i tak nie będzie w stanie sie nauczyć takiej gry
jaką wykształcił w sobie skalper.

te książkowe "ryzykuj 1% kapitału", "miej rr przynajmniej 1:3" itd
to są już tak wyświechtane frazy że głowa boli, nie każdy biegnie tym samym
torem.

ale tak jak mowie kazdy jest inny i kazdy widzi swoje metody inaczej
wiec nazwanie takiego idiotą czy kimkolwiek innym na niewiele się zda
zreszta to tylko "ocena" względem siebie.

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

atlanticos pisze:
idiotą? :d
padaczka, mozesz miec kilka kont, plus do tego hajc na osobnym koncie w banku przeznaczony na forex, gdzie wpywy sa tylko z forexu.... ziomal mmm, to jedna zz najgorszych rad, zebys cwiczyl na demie(na demie grasz nie swoja kasa i psychicznie sie uwstecznisz!!!), graj tym co ci zostalo, jak masz mikro loty, powiedzmy ze 0.01 lota to Twoj max na kazde 150 zlotych, i pamietaj Dywersyfikacja
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

rajdel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rajdel »

Darooo pisze:
mmmmmm pisze:rozumiem, jak nie ma się odpowiedniego depozytu do zabezpieczenia to jest ciężko i pewnie w tym różnica w demo i realu
nie znam zupełnie analizy technicznej więc nie mam pojęcia o znaczeniu interwału, używam 30m
demo poza tym nie podnieca aż tak jak real siedzienie cały dzień, czekanie na dane i inne takie rzecze nie smakują przyjemnie gdy nie ma się z tego kasy
Troche nie masz racji ja też jestem początkującym tutaj i tez jest mi ciężko rozpracować na szybko wykres .... ale jestem już 2 miesiące na demo obserwuje , próbuje i czytam kolegów ..... i przenoszę na swoje podwórko , chyba ATLANTIKOS powiedział ,ze najważniejsza jest tu cierpliwość , i i najważniejsze dopasowanie wielkości zlecenia do depo , tez siedze cały dzień i czekam na dane , patrze jak wpływają na cene , przyjemność sprawia mi swiadomosc ,ze się ucze, i ,że dzięki temu nie strace swojego depo na dzień dobry , trzymam kciuki za początkujących i życze CIERPLIWOSCI
zgadza się atlanticos o tym pisał i chyba jeszcze o zimnej krwi :)

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

mmmmmm pisze:powiem szczerze, nie miałem dużo na początek 1200, teraz kończę dzień z 830 na minusie próbuję grać od poniedziałku ;(

Pytanko lapaes to teraz pod FED i FOMC pod takie wydazenie i dane trzeb chwile grac juz i byc na rynku by na takich ruchach cos zarobic wiekszosc graczy stoi z boku lub na szybkie ruchy na skalpa

odpukac nigdy nie mialem wyzerowanego depo - zamknietych pozycji przez broka, nigdy nie musialem uzupelniac depo za nim zaczolem grac na Forex kilka dobrych lat spedzilem grajac na GPW na akcjach pod analize i nie tylko troche tez na Fwig20 zanim zaczela sie powazniej grac na Forex obserwowalem zachowanie tego rynku koleracji z indeksami dane nie dane trendy itp itd chwile demo by zapoznac sie z platforma i poczatkowa strategie opracowac a pozniej juz real....

jest szanas ze moze jeszcze azja cos namiesza :) i zmniejsz strata zamkniesz

Bemowo

Nieprzeczytany post autor: Bemowo »

Bemowo pisze:
mmmmmm pisze:powiem szczerze, nie miałem dużo na początek 1200, teraz kończę dzień z 830 na minusie próbuję grać od poniedziałku ;(
Zaczynasz bawić się w hazard!!!!!!!!!!!!!!!!

movinghead
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: movinghead »

mmmmmm

ja ci polecam - zamiast sie wypłakiwać tutaj
przegrzeb sobie dział dla początkujących i siedz tam do poki
czegos nowego sie nei dowiesz i nie wprowadzisz w praktyke

to jest dział DT

na żaleniu się stracisz tylko czas
a tu trzeba myśleć, działać,robić błędy i uczyć się
(dokładnie w tej kolejności - nie na odwrót)

i zastanów się nad jeszcze jedną rzeczą
czego tak naprawdę chcesz od forexu
i to czy chcesz "wygrywać kasę" czy "zarabiać kasę"
dwa terminy niby podobne jednak nie mają tego
samego znaczenia
Ostatnio zmieniony 01 maja 2013, 23:23 przez movinghead, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
laktor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laktor »

jesooo

Panowie...mecz dobry...:D

Rafmax Nowy Mgiełka Boczek i inni, do cholery Wy się spieracie, ja osobiście korzystam i analizuje to co mówi każdy z Was, obojętnie kto jakim językiem wykresem PA czy indicators się posługuje, dobrzey byłoby wspólnie dyskusją coś razem wypracowywać, po co sobie wzajemnie się podjudzacie, ja już dziś o tym pisałem ale powtórzę, czy naprawdę warto porównywać forexowe ch***?

TU jest DT i każdy pisze jak chce, tak naprawdę każdy musiałby dziennik założyć żeby było możliwe wzajemne pilnowanie się, ale po co? lepiej żebyśmy jako kolektyw ogrywali banksterów,

zwał jak zwał - opory pejsy whatever, LICZY SIE KU*** KIERUNEK, proszę skupiajmy się na tym a wycieczki osobiste zostawmy forum o tematyce i z userami gimnazjalnymi czy o umysłowości gimnazjalistów, źle się ostatnio tu dzieje, ciągła wzajemne prowokacje a to odrwaca uwagę od MERITUM,

Panowie PLZ... każdy chce tu zarobić, ugrajmy jak najwięcej, bo na koniec dnia i tak tylko to się liczy...

SPECJALNIE DLA ANTONIEGOZ, mój zaktualizowany wykres edka z miejscem w którym mówiłem że za jakiś czas będzie zwałka, oczywiście DEMO 8)

http://www.mql5.com/en/charts/228877/eu ... ari-uk-ltd
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

http://omidmalekan.com/?p=687
cos ciekawego odnośnie poprzedniego tematu popludniowego co do USA

Zablokowany