DayTrading: Środa 1.05.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 01 maja 2013, 23:15

Wzrost
8
19%
Bez zmian
7
16%
Spadek
28
65%

Liczba głosów: 43

rajdel
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Środa 1.05.2013

Nieprzeczytany post autor: rajdel »

mmmmmm pisze:powiem szczerze, nie miałem dużo na początek 1200, teraz kończę dzień z 830 na minusie próbuję grać od poniedziałku ;(

Ja gram zawsze taka kasą jaką mogę stracić i nie będę po tym rozpaczał ...

pamiętaj aby nie brać pozycji pod cały depozyt bo wystarczy, że Ci zejdzie lekko na minus i będziesz miał pozamykane pozycje.

Ja będąc na minusie trzymam depozyt tak ok 50-60% (40% zostawiam na różne wahania straty itp) i czasem trzeba kilka dni wytrzymać na minusie aby wyjść na plus :)

Awatar użytkownika
McBorsuk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: McBorsuk »

rajdel pisze:
mmmmmm pisze:powiem szczerze, nie miałem dużo na początek 1200, teraz kończę dzień z 830 na minusie próbuję grać od poniedziałku ;(

pamiętaj aby nie brać pozycji pod cały depozyt bo wystarczy, że Ci zejdzie lekko na minus i będziesz miał pozamykane pozycje.

Ja będąc na minusie trzymam depozyt tak ok 50-60% (40% zostawiam na różne wahania straty itp) i czasem trzeba kilka dni wytrzymać na minusie aby wyjść na plus :)
Jadąc bez sl...

Awatar użytkownika
stankiewiczpl
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: stankiewiczpl »

Jakieś pomysły CAD/JPY ? Widzi mi się up. Kto za kto przeciw?
http://forexdt.vot.pl/ Forex Day Trading

Bemowo

Nieprzeczytany post autor: Bemowo »

ćwicz na demo.

Jeżeli z kapitałem 1200 zł startujesz z 0,1 lota to nie masz szans.

Do takiego kapitału musisz mieś mikroloty. Ja ich używam i się tego nie wstydzę

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

rajdel pisze:

nie wiem jaka pozycja grales ale przy 1200 maksymalna pozycją jaka moglbym grac to 1zł za pips...takie mam założenia... wtedy nawet nie poczulbys skoku na 30 pipsow
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

movinghead
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: movinghead »

BOCZEK pisze:
psxor pisze:
Trzeba byc nowicjuszem zeby otworzyc na gorce eLke,.....
to zdradzisz ten sekret jaak to na gorkach nie otwierac esek? plisss, bo czasami mi sie to zdarza...

górka górce nie równa jak otworzysz pozycje L na górce która jest korektą spadku to lekka lipa
ale jak otworzysz pozycję na górce która jest impulsem wzrostowym i wszedłeś na górce na poziomie równym poprzedniej górce to masz szansę zarobić bo górka musi być wyższa od poprzedniej chyba że to jakieś ostatnie odbicie przed zmianą trendu

poza tym ja tego nie rozumiem jak można totalnie na pałę zaczynać real konto
ale tak to jest jak się nie rozumie podstawowych podstaw i nie widzi różnicy między korektą i impulsem...
Ostatnio zmieniony 01 maja 2013, 22:52 przez movinghead, łącznie zmieniany 1 raz.

rajdel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rajdel »

Bemowo pisze:
ćwicz na demo.

Jeżeli z kapitałem 1200 zł startujesz z 0,1 lota to nie masz szans.

Do takiego kapitału musisz mieś mikroloty. Ja ich używam i się tego nie wstydzę

Pamiętam jak na demo wchodziło ładnie a w realu pod górke :)

mmmmmm
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mmmmmm »

właśnie tylko po 0,1 lota otwierałem bo wydawało mi się że mikroloty są trochę bez sensu bo nie dają wyraźniejszego zysku...
pips w mojej pozycji to 3,15 zł było :(
demo jest bardzo fajnie zero stresu, otwieram pozycję spada o 50 pipsów i spokojnie czekam, w realu tak nie jest, bałybym się czekać

psxor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: psxor »

BOCZEK pisze:
psxor pisze:
Trzeba byc nowicjuszem zeby otworzyc na gorce eLke,.....
to zdradzisz ten sekret jaak to na gorkach nie otwierac esek? plisss, bo czasami mi sie to zdarza...
Nie zrozumialem pytania, napisz na prv to cos Ci napisze, teraz ide spac, jutro sie bedzie dzialooo. Jak spadnie edzio do 1.30xx przed danymi to bedzie moglo oznaczac juz ze jednak ciecie, jak bedzie podbitka to moze byc roznie. Powodzenia jutro bo pewnie nie jedno depo jutro poleci.

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

tez startowalem z tyiaka, aale jak wiesz co robisz to wtedy tym 0.1 lota mozesz smialo grac, jak wiesz co robisz... movighedzie, mam taki systemm ze jak gram to wchodze po cenie wyzszej od poprzedniego szcxytu. pytanie brzmi, jak poznac ze to ta gorka na ktorej stracisz?
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Zablokowany