DayTrading: Środa 1.05.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 01 maja 2013, 23:15

Wzrost
8
19%
Bez zmian
7
16%
Spadek
28
65%

Liczba głosów: 43

kolabor
Bywalec
Bywalec

Re: DayTrading: Środa 1.05.2013

Nieprzeczytany post autor: kolabor »

roberttheus pisze:wyjaśnię - liczę na ostry zjazd w dół jestem jednocześnie w s- ce na edku
gra przeciw trendowi to samobójstwa droga do 13300 otwarta !!!
profesorowie ekonomi są ja ornitolodzy wszystko wiedza o ptakach ale sami latać nie potrafią
Jedyny pożytek z prognostyków giełdowych polega na tym, że na ich tle dobrze wypadają wróżbici. Warren Buffett

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

roberttheus pisze:zgadza się cudów nie będzie dane to tylko lepsze momentum wycieli co mieli wyciac zamkna z zyskiem pozycje i lecimy na łeb na szyję
jak tam twój ujek? widzę, że chcą na h4 zrobić spadajacą gwiazdę, po tym jak wcześniej wykonali gwiazdę poranną; duże niezdecydowanie...
w nocypostawiłem elkę odrobinę poniżej wczorajszego dołka i oczywiście nie chwyciło, a myślałem, by ją podwyższyć nieco ponad 200 EMa na h4, weszła by idealnie, ech
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

kk.dreamer pisze:
Nowy123 pisze:
zastapmnie pisze:rzuciłem okiem na edkowy dzienny i trochę się przestraszyłem o swoją eskę,
szczególnie, jeśli dane o zatrudnieniu będą liche, to Ben dzisiaj może rzecz - kurde, musimy drukować więcej :roll:
wiecej nie bedzie dodruku spokojnie przeciez ma opcje do odwolania po 85 mld :) miesiecznie do poki stopy bezrobociea 6,5 nie osiagnie ale wiecznie drukowac tez nie moze koniec 2013 zacznie sie zmniejszanie luzowania

dziw sytarczy ze cos wspomnie a jak nie dzis to nastepny protokol FOMC ze czlonkowie glosowali znowu pod zmniejsznie dodruku :)

znouw Bernanke bedzie mowil ze nie widzi banki :)

http://www.zerohedge.com/news/2013-04-3 ... fter-close hahah

jedno jest ze znowu umocnienie EUR dla strefy UE dzialana gorzej i pojawia sie znowu glosy ze EURO jest za mocne :) spokojnie tylko bankstera nastawi sie na S jak ostanio 13700 GOLDMAN i od tamtej pory gdy skasowal zyski z L zaczelo pisanie ze EUR za drogie szkodzi UE itp itd :) pamietaj nic bez przyczyny sie nie dzieje w swiecie BANKSTEROW

-- Dodano: śr 01-05-2013, 13:48 --
atlanticos pisze:mnie intuicja podpowiada ze ruch w góre po pierwsze wycial Ski zapinane pod oporem 1.32, po drugie spowodowal zalaczenie sporej ilosci L powyzej 1.32 - wiec teraz az sie prosi zeby tym elkom pokazac ze sa na szczycie :)
ale to moje skromne zdanie
czekac do danych :) i do FEDU beda cuda
Mam pytanie. Kolega ma jakieś wizje, że pisze co będzie?
wizje przedstawialem na EUR JPY :lol: a to nie wizje tylko fakty ktore wystapily i dodac trzeba jeszcze JAponie ktora kupuje smieciowe aktywa jak i akcje na NIkkie i obligacje Hiszpani Wloch itp itd pod swoje drukowanie :)

a rynki sa co raz bardziej lewarowane jak to.....to dopiero bedzie wesolo :)

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

ujek jest na minusie u mnie skorelowalem go z gbp/jpy i zasadziłem stopa na wejscie na tej drugiej parze mimo wszystko zakładam wciąż scenariusz wzrostowy w dluzszym terminie
windsurfing na falach trendu

Awatar użytkownika
davor5
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: davor5 »

dane będą lepsze dla usa wszyscy zobaczą że ameryka się rozbujała a euro tonie

Awatar użytkownika
kk.dreamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kk.dreamer »

ja tam sie dzisiaj nie bawie. Poszlam sprzatac a tu wycieli sl na edku, wrrr.
Drodzy Panowie Panie również trejdują...

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

cos sie mecza za bardzo z 200 MA na 1 h EUR JPY zaraz pod S wyjdzie sygnal

Awatar użytkownika
kosmowariat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kosmowariat »

davor5 pisze:dane będą lepsze dla usa wszyscy zobaczą że ameryka się rozbujała a euro tonie
Ale wszyscy to doskonale wiedzą
Stop Loss (SL) - zlecenie giełdowe określające zysk Twojego banku. Pomaga ono bankom określić kierunek kursu wybranego przez Ciebie instrumentu.

Postaw SL'a! Ja już mam akcje tego banku ...

xantiros
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: xantiros »

zastapmnie pisze:
zeuss pisze:
zastapmnie pisze:
co mi nie przeszkodziło otworzyć małej eski:)
dzieci, nie róbcie tego w domu.... :D
najbliższa okazja do wyjscia z zyczeniowej pozycji jest na poziomie 1,31804
Zeussie, czy aby nie przesadzasz z zasięgiem tego wystrzału pozbawionego absolutnie żadnej korekty? 400 pipsów na raz? nie widziałem jeszcze takiego wytrysku na edku:)

poza tym zobacz jeszcze raz na dzienny, na 13230 kończy się chmura ichimoku, co czasem oznacza koniec strefy oporu, a czasem ostatnie zasięgi byczkowych oddziałów szturmowych;
dodaj jeszcze obszar od 13230 do 13305, gdzie kurs wielokroć miedzy 17 grudnia a 24 stycznia wędrował;

nie neguję wzrostowego klimatu, natomiast wydaje mi się, że będzie trochę przystanków po drodze;
choć fakt, że w końcu wybiliśmy z 2-3 tygodniowej konsoli może sugerować bardzo mocne wybicie....

popatrz na h4 wyrysuj sobie kanał - to ci prawdę powie, a chmurka Ichimoku na dziennym kończy się na poziomie 1,3270
Za jakiś czas WR 104 zmiecie ten cały bajzel...... i nastanie cisza.....

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

spojrzałem na ruch mierzony na edku i znowu się zasmuciłem nad moją eską, bo to jeszcze dobre 200 pipków w górę... gdyby chcieli powtórzyć zakres pierwszej fali...

ujek spada
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Zablokowany