DayTrading: Środa 1.05.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 01 maja 2013, 23:15

Wzrost
8
19%
Bez zmian
7
16%
Spadek
28
65%

Liczba głosów: 43

Awatar użytkownika
kosmowariat
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Środa 1.05.2013

Nieprzeczytany post autor: kosmowariat »

Wycieczka po SLe ;)
Stop Loss (SL) - zlecenie giełdowe określające zysk Twojego banku. Pomaga ono bankom określić kierunek kursu wybranego przez Ciebie instrumentu.

Postaw SL'a! Ja już mam akcje tego banku ...

Awatar użytkownika
laktor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laktor »

roberttheus pisze:tak wygląda jedna z moich dzisiejszych pozycji zabezpieczyłem już stopa :mrgreen:
:564: :mrgreen: co poniektórzy będą wniebowzięci :wink:
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

wyjaśnię - liczę na ostry zjazd w dół jestem jednocześnie w s- ce na edku
windsurfing na falach trendu

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zeuss »

zastapmnie pisze:
co mi nie przeszkodziło otworzyć małej eski:)
dzieci, nie róbcie tego w domu.... :D
najbliższa okazja do wyjscia z zyczeniowej pozycji jest na poziomie 1,31804

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

mnie intuicja podpowiada ze ruch w góre po pierwsze wycial Ski zapinane pod oporem 1.32, po drugie spowodowal zalaczenie sporej ilosci L powyzej 1.32 - wiec teraz az sie prosi zeby tym elkom pokazac ze sa na szczycie :)
ale to moje skromne zdanie
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

zastapmnie pisze:rzuciłem okiem na edkowy dzienny i trochę się przestraszyłem o swoją eskę,
szczególnie, jeśli dane o zatrudnieniu będą liche, to Ben dzisiaj może rzecz - kurde, musimy drukować więcej :roll:
wiecej nie bedzie dodruku spokojnie przeciez ma opcje do odwolania po 85 mld :) miesiecznie do poki stopy bezrobociea 6,5 nie osiagnie ale wiecznie drukowac tez nie moze koniec 2013 zacznie sie zmniejszanie luzowania

dziw sytarczy ze cos wspomnie a jak nie dzis to nastepny protokol FOMC ze czlonkowie glosowali znowu pod zmniejsznie dodruku :)

Bernanke bedzie mowil ze nie widzi banki :)

http://www.zerohedge.com/news/2013-04-3 ... fter-close hahah

jedno jest ze znowu umocnienie EUR dla strefy UE gorzej i pojawia sie znowu glosy ze EURO jest za mocne :) spokojnie tylko bankstera nastawi sie na S jak ostanio 13700 GOLDMAN i od tamtej pory gdy skasowal zyski z L zaczelo pisanie ze EUR za drogie szkodzi UE itp itd :) pamietaj nic bez przyczyny sie nie dzieje w swiecie BANKSTEROW

-- Dodano: śr 01-05-2013, 13:48 --
atlanticos pisze:mnie intuicja podpowiada ze ruch w góre po pierwsze wycial Ski zapinane pod oporem 1.32, po drugie spowodowal zalaczenie sporej ilosci L powyzej 1.32 - wiec teraz az sie prosi zeby tym elkom pokazac ze sa na szczycie :)
czekac do danych :) i do FEDU beda cuda
Ostatnio zmieniony 01 maja 2013, 13:52 przez Nowy123, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

zeuss pisze:
zastapmnie pisze:
co mi nie przeszkodziło otworzyć małej eski:)
dzieci, nie róbcie tego w domu.... :D
najbliższa okazja do wyjscia z zyczeniowej pozycji jest na poziomie 1,31804
Zeussie, czy aby nie przesadzasz z zasięgiem tego wystrzału pozbawionego absolutnie żadnej korekty? 400 pipsów na raz? nie widziałem jeszcze takiego wytrysku na edku:)

poza tym zobacz jeszcze raz na dzienny, na 13230 kończy się chmura ichimoku, co czasem oznacza koniec strefy oporu, a czasem ostatnie zasięgi byczkowych oddziałów szturmowych;
dodaj jeszcze obszar od 13230 do 13305, gdzie kurs wielokroć miedzy 17 grudnia a 24 stycznia wędrował;

nie neguję wzrostowego klimatu, natomiast wydaje mi się, że będzie trochę przystanków po drodze;
choć fakt, że w końcu wybiliśmy z 2-3 tygodniowej konsoli może sugerować bardzo mocne wybicie....
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Nowy123 pisze:
nie będzie żadnych cudów...polecimy tam gdzie wczoraj startowaliśmy albo niżej...
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
kk.dreamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kk.dreamer »

Nowy123 pisze:
zastapmnie pisze:rzuciłem okiem na edkowy dzienny i trochę się przestraszyłem o swoją eskę,
szczególnie, jeśli dane o zatrudnieniu będą liche, to Ben dzisiaj może rzecz - kurde, musimy drukować więcej :roll:
wiecej nie bedzie dodruku spokojnie przeciez ma opcje do odwolania po 85 mld :) miesiecznie do poki stopy bezrobociea 6,5 nie osiagnie ale wiecznie drukowac tez nie moze koniec 2013 zacznie sie zmniejszanie luzowania

dziw sytarczy ze cos wspomnie a jak nie dzis to nastepny protokol FOMC ze czlonkowie glosowali znowu pod zmniejsznie dodruku :)

znouw Bernanke bedzie mowil ze nie widzi banki :)

http://www.zerohedge.com/news/2013-04-3 ... fter-close hahah

jedno jest ze znowu umocnienie EUR dla strefy UE dzialana gorzej i pojawia sie znowu glosy ze EURO jest za mocne :) spokojnie tylko bankstera nastawi sie na S jak ostanio 13700 GOLDMAN i od tamtej pory gdy skasowal zyski z L zaczelo pisanie ze EUR za drogie szkodzi UE itp itd :) pamietaj nic bez przyczyny sie nie dzieje w swiecie BANKSTEROW

-- Dodano: śr 01-05-2013, 13:48 --
atlanticos pisze:mnie intuicja podpowiada ze ruch w góre po pierwsze wycial Ski zapinane pod oporem 1.32, po drugie spowodowal zalaczenie sporej ilosci L powyzej 1.32 - wiec teraz az sie prosi zeby tym elkom pokazac ze sa na szczycie :)
Mam pytanie. Kolega ma jakieś wizje, że pisze co będzie?
Drodzy Panowie Panie również trejdują...

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

zgadza się cudów nie będzie dane to tylko lepsze momentum wycieli co mieli wyciac zamkna z zyskiem pozycje i lecimy na łeb na szyję
windsurfing na falach trendu

Zablokowany