DayTrading: Środa 1.05.2013
- zastapmnie
- Pasjonat
Re: DayTrading: Środa 1.05.2013
nowy szczyt na Edku stał się faktem;
na dziennym mamy więc potwierdzenie trendu wzrostowego - dołek był wyżej niż poprzedni, szczyt również jest wyżej;
to oczywiście nie oznacza, że nie dojdzie zaraz do gwałtownej (lub wolniejszej) przeceny, która poniesie kurs nawet na nowe minima, ale prawdopodobieństwo wystąpienia tego zdarzenia jest nieco mniejsze od kontynuacji trendu...
co mi nie przeszkodziło otworzyć małej eski:)
na dziennym mamy więc potwierdzenie trendu wzrostowego - dołek był wyżej niż poprzedni, szczyt również jest wyżej;
to oczywiście nie oznacza, że nie dojdzie zaraz do gwałtownej (lub wolniejszej) przeceny, która poniesie kurs nawet na nowe minima, ale prawdopodobieństwo wystąpienia tego zdarzenia jest nieco mniejsze od kontynuacji trendu...
co mi nie przeszkodziło otworzyć małej eski:)
Ostatnio zmieniony 01 maja 2013, 13:28 przez zastapmnie, łącznie zmieniany 1 raz.
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...
Podaj bilans pipsów wtym rokuroberttheus pisze:powtarzam pytanie czy gra ktos pod dzisiejsze dane? zastanawiam sie czy nie ustawic oczekujace z krotkim tp na edku
kuchara23 pisze:MetaTrader 5 uzyskał certyfikat GPW! Domy maklerskie będą mogły go oferować!
http://comparic.pl/listings/metatrader- ... -oferowac/
MetaQuotes ogłosił, że otrzymał certyfikat od warszawskiej giełdy dla swojej platformy MetaTrader 5.
Oznacza to, że platforma przeszła wszystkie niezbędne testy i spełnia wymagania stawiane przez GPW. Zostanie utworzona specjalna bramka dla MetaTradera 5 umożliwiająca podłączenie do giełdy.
http://online.wsj.com/article/SB1000142 ... 82920.html
- zastapmnie
- Pasjonat
a kabelek, jak to on, zajrzał głową pod podłogę, pokręcił nosem, że tam wciąż za wiele smrodu i znowu dał dyla do góry
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...
1 a czy którykolwiek z lepszych ode mnie graczy (a jest ich tu CO NAJMNIEJ 6-7) załącza wykresy z konta real? czemu ja miałbym to robić?antoniZ pisze:Laktor a ty możesz zamieścić nam tu biednym żuczkom choć jeden wykres z konta real.
Zobaczymy twoje potwierdzenie poglądów na wykresie z zajętymi pozycjami.
Jak nie to weź teraz S na edzia i dobieraj S na podjarkach. W piatek po 20 zobaczymy czy demo zarobiło czy nie. OK ?
2 gdybyś zamiast pisać o kosiarkach , psich kupach i wodzach patrzył na to co podaje i czytał ze zrozumieniem widziałbyś kiedy co rekomendowałem łącznie z pełnym przewidywaniem ruchu ceny (np lekki spadek potem do góry na kilkanaście świec edka w zeszłym tygodniu)
3 na forum dyskutuje z ludźmi którzy wiedzą co to wymiana myśli i poglądów a także staram się dokładać jak mogę co do prognoz, zdecydowana większość z nich się spełnia, porównywanie forexowego ch*** jest nie dla mnie i nie w moim stylu, jak ktoś potrzebuję non stop karmić swoje struchlałe ego może to robić , ja ani nie mogę ani nie chce mu bronić.
4 co do biednych żuczków, pokaż mi kiedy deprecjonowałem czyjąś wiedzę lub poglądy i to nawet abstrahując od tego czy podpierał się wykresami czy nie.
5 mam 7 kont demo , więc powiedz mi byczku w rui które może Ci się spodobać? real zaś jest dla mnie i tyle

6 "jajcarskie obliczenia" oparłem na danych PODANYCH PRZEZ CIEBIE, a każdy kto ma jakiekolwiek pojęcie o procencie składanym itp mógłby szybko do wniosków o milionach dojść co do konta z tysiącami pips miesiąc w miesiąc
7 jak Ci sie nudzi, pomóż ludziom na forum dobrze zarabiać, JAKKOLWIEK.
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI
kabel stoizastapmnie pisze:a kabelek, jak to on, zajrzał głową pod podłogę, pokręcił nosem, że tam wciąż za wiele smrodu i znowu dał dyla do góry

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- zastapmnie
- Pasjonat
rzuciłem okiem na edkowy dzienny i trochę się przestraszyłem o swoją eskę,
szczególnie, jeśli dane o zatrudnieniu będą liche, to Ben dzisiaj może rzecz - kurde, musimy drukować więcej
szczególnie, jeśli dane o zatrudnieniu będą liche, to Ben dzisiaj może rzecz - kurde, musimy drukować więcej

Ostatnio zmieniony 01 maja 2013, 13:37 przez zastapmnie, łącznie zmieniany 1 raz.
- roberttheus
- Maniak
tak wygląda jedna z moich dzisiejszych pozycji zabezpieczyłem już stopa 

windsurfing na falach trendu
na dziennym i tygodniowym brak podstaw do krótkich pozycjizastapmnie pisze:rzuciłem okiem na edkowy dzienny i trochę się przestraszyłem o swoją eskę,
cos mie ten EUR USD smierdzi patrzac na EUR JPY ze sie kisza pod 50 Fibo
i nie kwapia pod EUR USD podjechac na 129 - 129 30