Raporty; Mathias Rothbard

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
mathias100
Gaduła
Gaduła

od mathias

Nieprzeczytany post autor: mathias100 »

jescze jedno
poniewaz odpowiedz pisalem na 'jednej nodze' w biurze, piszac ze trzeba umiec sobie radzic z plaskim rynkiem, mialem na mysli:
1.w przypadku gdy otworzylismy pozycje i rynek przeistoczyl sie w plaski
2. umiec wejsc nawet gdy rynek jest plaski, przed rozpoczeciem trendu
3.umiec wejsc na sczytach rynku hryzontalnego i zebrac mozliwa ilosc pipsow
4. rynek horyontalny moze miec rozne postacie, moze miec szeroksc np 100 pips i moze trawac np tydzien. Nie jest prosto wejsc na taki rynek, ale zeby miec stale dochody, trzeba wycisnac z niego ile mozna
5. Jest oczywiste, ze wchodzic podczas konsolidacji o szerokosci 30 -50 pips nie ma sensu-- bo i po co
6. jest jeszcze duzo roznych kombinacji-- z tym wszystkim trzeba umiec sobie poradzic, poniewaz to 60-70 % rynku i na takim rynku traci sie najwiecej pieniedzy
pozdrawiam
mathias
POWER FOREX by
mathias rothbard

Awatar użytkownika
mathias100
Gaduła
Gaduła

od mathias

o godzinie 19:40 czasu polskiego, jen doszedl do poziomu 102.00 na rynku swiatowym.patrz np graf saxo bank http://www.forexdirectory.net/jpy.html
Ja dla Was podaje dane wedlug platform, tak jak maja moi uczniowie.
pozdrawiam
mathias
POWER FOREX by
mathias rothbard

ktos
Gaduła
Gaduła

Re: USD/JPY raport; 08.04.11

Nieprzeczytany post autor: ktos »

mathias100 pisze:Otworzylem 4 long pozycje, ktore zostawilem do sesji poniedzialkowej. Juz dawno tak nie robilem. TP ustawione jest na 101.20, a SL na 100.50.
...dość szybko zarobione pieniądze :)
ech...

Awatar użytkownika
mathias100
Gaduła
Gaduła

od mathias

witam
bez przesady
raz jest tak a raz inaczej.
wazne zeby 'pchac do przodu'
pozdrawiam
mathias
POWER FOREX by
mathias rothbard

Awatar użytkownika
mathias100
Gaduła
Gaduła

USD/JPY raport; 08.04.14

Witam Panstwa!

Komentarz do sesji.
Pozostawione 4 short pozycje w piatek, mialy szczesliwe zakonczenie.
Niestety z powodow osobistych, musialem przerwac sesje w godzinach porannych.
W normalnych warunkach, o godzinie 6:30 [101.00] otworzylbym 2 short pozycje.
O godzinie 10:45 [100.67] otworzylbym 2 long pozycje.
O godzinie 12:30 nie otworzylem short pozycji, poniewaz rynek byl bardzo slaby.
Wynikalo to z oczekiwania na dane fundamentalne.
Dzien wypadl bardzo srednio, ale jest to co jest.
Ogolnie mozna powiedziec, ze byl to rynek horyzontalny , ale wyjatkowo ladny do pracy, poniewaz cala szerokosc rynku wynosila 100 pips.
Nie wiem jak to sie zakonczy. Pisze ten post o godzinie 18:30 czasu polskiego.
Na dzis to wszystko. Pytania prosze kierowac na adres mathiasr10@gmail.com
Pozdrawiam
Mathias Rothbard
POWER FOREX by
mathias rothbard

Awatar użytkownika
mathias100
Gaduła
Gaduła

USD/JPY raport; 08.04.16

Witam Panstwa

Komentarz do sesji
Sesja azatycka zapowiadala sie obiecujaco, jednak przeistoczyla sie plaski rynek, ktory trawl do godziny 11:00 czasu polskiego.
Od samego poczatku otworzylem short pozycje I po malych problemach zostaly one zfinalizowane.
Z long pozycjami, poczekalem do sesji amerykanskiej. Tez z pozytywnym zakonczeniem.
Ogolnie mozna powiedziec ,ze sesja miala spokojny przebieg.
Wynik to podwojenie kapitalu z dzisiejszej stawki przeznaczonej do obrotu.

Od powiedzi na pytania
Od pewnego czasu dostaje od Panstwa pytanie czy nie ma mozliwosci bardziej szerszego nauczania I czy mam zamiar posylac sygnaly wejscia w innej formie. Np kanalem RSS.

Poniewaz bylo tego sporo, myslalem o pewnej formie szeszego opisu mojej pracy.
Jednak po zastanowieniu sie, ciagle mam obawy, ze taka zmasowana forma nauki, nie da rezultatow.
Osobiscie prowadze tylko 6 uczniow, na kazde pol roku.
Co do synalow, to nigdy nie bede posylal sygnalow.Sa tacy, ktorzy mysla,ze tym co robie, chce zlapac klijentow,a potem posylac im sygnaly za pieniadze. Jest wystarczajaco duzo firm,co to robia. Nie mam zamiaru robic to samo. Mam swoje prywatne poglady na ten temat . To co podaje ma posluzyc jako material do analizy I ewentualne zbudowanie lub dopasowanie swojej strategii do rynku forex-I jest BEZPLATNE.(( Jezeli jest ktos,kto sie mnie obawia, to moze byc spokojny.Nie szukam dodatkowych dochodow, wysylajac sygnaly, poniewaz to co mam wystarcza mi.))
Bezposrednie nasladowanie moich wejsc, moze byc niebezpieczne.
Kazde wejscie, poprzedzone jest przygotowaniami z moimi klijentami.
Nie moge tego przekazac na mojej stronie bezposrednio, podczas sesji.
Pozdrawiam

Mathias Rothbard
POWER FOREX by
mathias rothbard

Awatar użytkownika
mathias100
Gaduła
Gaduła

USD/JPY raport; 08.04.18

Witam Panstwa!

Komentarz do sesji
Poczatki dzisejszej sesji byly bardzo statyczne. Sesja azjatycka I europejska do godziny 11:30 czasu polskiego , byly marazmem. Proba zajecia jakiejkolwiek pozycji, konczyla sie niepowodzeniem.
Jednak po godzinie 11:30, mielismy do czynienia z panika na rynku finansowym I naglym umocnieniem sie dolara.
Pozwolilo mi to zajac dlugie pozycje I zamknac je z powodzeniem, dochodzac do prawie 200 pips zysku.
Do tej pory (17:10, czasu polskiego), USD umacnia sie . Mozna bylo zarobic wiecej, ale zmeczenie pod koniec tygodnia daje znac o sobie.
Dzisiejsza sesja dowodzi jeszcze raz , ze rynek forex jest nieprzewidywalny I trzeba byc gotowym na wszystko.
Bylo to tez zaskoczeniem dla analistow.(moze nie wszystich – tego nie wiem I nie mam zamiaru podwazac jakiekolwiek analizy)
Wiem tylko jedno,ze metoda przyjmowania rynku, takim jakim jest, jest metoda najlepsza. Takim podejsciem do sprawy, zaskoczenie nie powinno budzic emocji – taki jest rynek forex. Trzeba postarac sie wykorzystac jak najwiecej okazji.
No I jeszcze dwie sprawy:
- otwierajac pozycje, nie trzeba myslec o zysku – trzeba starac sie pilnowac pieniedzy I nie stracic ich. Zyski same przyjda.
- na rynku forex , szybkosc zarabiania pieniedzy powinna byc umiarkowana.
Nalezy postarac sie o jak najbardziej mozliwe STALE dochody miesieczne, dlatego nie musza byc one "super wysokie".
Pozdrawiam . Milego Weekendu
Mathias Rothbard
POWER FOREX by
mathias rothbard

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

mathias100 pisze:Nalezy postarac sie o jak najbardziej mozliwe STALE dochody miesieczne, dlatego nie musza byc one "super wysokie".
Jedno nie wyklucza drugiego. Co prawda jestem przeciwnikiem ryzykowania wiecej niz 2% na jedno zagranie, ale to wcale nie wyklucza (przynajmniej w moim wypadku :D ) zyskow, ktore czasami przekraczaja 100% miesiecznie.

Wydaje mi sie, ze celem kazdego gracza sa zyski jak najbardziej kosmiczne, od przybytku glowa nie boli. Co prawda najwazniejsza jest defensywa, ochrona kapitalu, ale przeciez jezeli zarobilismy w danym tygodniu np. 20% i mamy otwarta pozycje, ktora moze zarobic np. 50%, to przeciez wystarczy przestawic SL ponad cene wejscia i spokojnie czekac. Jak sie uda mamy 70%, a jak pojdzie chujowo zawsze zostanie nam te wczesniejsze 20%.

Jak najbardziej warto walczyc o duze stopy zwrotu, szukac okazji do ustrzelenia slonia :D :D :D , ale nigdy kosztem wiekszego ryzyka.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
mathias100
Gaduła
Gaduła

od mathias

Wszytko co powiesz bedzie i jest prawda, ale bez przesady -- powoli,bez zbednego ryzyka.
Wiem co mowie. Mialem kontakt z wieloma inwestorami, u ktorych byl jeden problem--- pospiech. to nie dawalo im zgromadzic kapitalu, poniewaz zbytnio ryzykujac, tracili kapital.
Po tym jak ich przystopowalem, wszystko wrocilo do normy. Nie potrzebowali mojej pomocy z czytaniem mapy rynku. Tylko pospiech gubil ich.
I TAKICH JEST WIELU. Swietnie radza sobie na rynku, ale chca szybko zarobic---moze lepiej powiedziec za szybko. Badz co badz, pracujemy na forex.
Spieszmy sie powoli. Prawdziwe duze fortuny buduje sie powoli, ale systematycznie
Pozdrawiam
Mathias
POWER FOREX by
mathias rothbard

Awatar użytkownika
Ułan Bator
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Ułan Bator »

Tak tu zgladam od czasu do czas i zastanawiam się czy ktoś czytając te "nauki" mathiasa wdraża je w życie ?
mathias100 pisze:Bylo to tez zaskoczeniem dla analistow.(moze nie wszystich – tego nie wiem I nie mam zamiaru podwazac jakiekolwiek analizy)
mathias - "analiści" nie są zaskakiwani. Oni mają przygotowane zestawy do publikacji dlaczego poszło do góry , a inny zestaw jak pójdzie na dół.
mathias100 pisze:Trzeba postarac sie wykorzystac jak najwiecej okazji.
mathias100 pisze:- otwierajac pozycje, nie trzeba myslec o zysku – trzeba starac sie pilnowac pieniedzy I nie stracic ich. Zyski same przyjda.
mathias100 pisze:- na rynku forex , szybkosc zarabiania pieniedzy powinna byc umiarkowana.
Nalezy postarac sie o jak najbardziej mozliwe STALE dochody miesieczne, dlatego nie musza byc one "super wysokie".
Widze te rzesze Twoich studentów słuchających tych głupot z otwartymi ustami.
I te setki meili słanych do Ciebie z pytaniami....

Przecież to jest jawna kompromitacja - człowieku przeczytaj co piszesz.

Pozdrawiam
Forex Fun Trader

Zablokowany