Raporty; Mathias Rothbard

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Ułan Bator
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Ułan Bator »

Pablo90 pisze:Ułan Bator - wkurza, cię że ktoś potrafi zarobić na foreksie a ty nie?
Upss... poczułem się wywołany do tablicy. Myślałem że tylko tak brzęczą jakieś Miśki, ktosie i totalne mięso armatnie. Pablo, myslełem że zadałes sobie trud i przeczytałeś posty mathiasa... wystarczy wybrać losowo :)

Ja do zarabiania lub tracenia jego depo nic nie mam. Poruszyłem temat opisywania jego gry, bądź jak to on uważa nauki. Jeżeli ktoś chce bronić jego tekstów to proszę o posługiwanie się cytatami, będzie łatwiej.

Może faktycznie nie ładnie odzywać sie w czyimś dzienniku i od razu negować. Robie to, bo po prostu nie wyobrażam sobie jak można pisać takie głupoty i nazywać to nauką.

Mathias, ja pracuje kilkanaście godzin dziennie we własnej firmie i wiem co to jest ciężka praca. Na forexie się relaksuje z nadwyżkami swoich dochodów. Wiem , że na tym forum jest masa studenciaków pragnących żyć z niczego i jest to podatny grunt... jeżeli chcesz im pomóc to powiedz jak wykorzystujesz nauki DiNapolliego, Ganna, Fibonacciego, analize techniczną , fundament i inne...

Żeby juź więcej myszek nie piszczało zamieszczam fragment swojego statmentu, z tego miesiąca (konto dolarowe)

Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Forex Fun Trader

Awatar użytkownika
mathias100
Gaduła
Gaduła

od mathias

Nieprzeczytany post autor: mathias100 »

Tak, wiem.
ja tylko tak napisalem swoja refleksje.
prypomnialy mi sie stare czasy
pozdrawiam
mathias
POWER FOREX by
mathias rothbard

Awatar użytkownika
mathias100
Gaduła
Gaduła

od mathias

ta masa studenciakow nie jest gorsza od Pana,
przykro mi, ze to musze powiedziec, ale takich beszczelnych jak Pan i pogardzajacych innych (ps. czytalem Pana posty--- to jest Panki styl bycia)
to ja na przeskaske bralem.
jeszcze jedno: moze Pan pisac co chce,ale ostrzegam-- kulturalnie, bo jak nie, to wynajme nie jednego prawnika, a 10-- i nie wazne ile czasu mi to wezmie,ale bede Pana ciagal po sadach latami.Nikogo nie ma Pan prawa obrazac.Mozemy wymieniac sie pogladami,nie zgadzac ze soba, ale wszystko z kultura.
mathias
POWER FOREX by
mathias rothbard

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Z tymi prawnikami to powodzenia :lol: :lol: :lol: ale chyba nic nie da bo to tylko forum i kazdy jest tu anonimowy.
Rzeczywiscie sposob wypowiedzi ulana nie jest zbyt ciekawy, ale po czesci musze sie z nim zgodzic - z tego co zauwazylem to twoja gra opiera sie przede wszystkim na doswiadczeniu, a tego nie da sie przekazac...
Ale pisz dalej, moze ktos skorzysta.

A co do wklejenia statementu to niewiele zmienia chyba ze wkleisz go ze swoimi danymi Ułan :wink:
Ale jak dla mnie nie musisz, bo nie mam powodu zeby Ci nie wierzyc. Tyle ze tak jakos mam ze jak widze same dodatnie transakcje to widze w tym jakis przekret...
Mozesz powiedziec ze mowie tak, bo sam mam stratne pozycje i naturalnie sie zgodze :D co nie zmienia faktu, ze zielony kolor z gory na dol nie wzbudza we mnie zaufania, a wprost przeciwnie

I jeszcze zeby nie bylo- powiedzial przedstawiciel masy studenciakow (rozumiem ze pan Ułan w zawodowce sie edukowal?)

Pozdro
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2008, 23:24 przez Yankee, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Yankee pisze:kazdy jest tu anonimowy.
W internecie nikt nie jest anonimowy 8)

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Pablo90 pisze:
Yankee pisze:kazdy jest tu anonimowy.
W internecie nikt nie jest anonimowy 8)
Tak?

Jestes gupi :P

No i wytocz mi teraz sprawe :D

edit: jak by sie ktos mial ew. oburzyc to dodam ze to oczywiscie zart :wink:

Awatar użytkownika
mathias100
Gaduła
Gaduła

od mathias

dla mnie nikt nie bedzie anonimowy, jezeli tego bedzie wymagala sprawa.
Nie moge pisac tego, czego nie robie. wlasnie dladego podaje wejscia i z gory mowilem ze to opiera sie na doswiadczeniu. Jezeli ktos mysli ze jestem geniuszem, to myli sie bardzo. tylko praca i sleczenie na komputerem dalo mi wyniki. jak zaczynalem pracowac na forex, to prawie 4 miesiace nie odchodzilem od komputera. rodzina myslala , ze zwariuje. jak mowie , ze nie odchodzilem od komputera, to takze w nocy pracowalem. Pewnie , ze przesadzilem, ale taki juz jestem ,jak biore sie za cos to robie to do konca. nie moge pisac o wskaznikach, skoro na nich nie pracuje. MAM WAM BAJECZKI WSTAWIAC.?
albo robimy cos pozadnie , albo nie. zreszta sami zobaczycie--- czas pokaze. tem kto sledzi, co robie, dojdzie do wprawy. wlasnie o to mi chodzi. nikomu nie obiecywalem z gory szybkiczh rezultatow.
Nawet nie wyobrazacie sobie, ile musialem przejsc, zeby zmierzyc sie z nie duzymi firmami, ale olbrzymimi i udowodnic, ze mozna tak , a nie inaczej. nie wyobrazacie sobie nacisku psychicznego, jak czlowiek odpowiedzialny jest za olbrzymie pieniadze. sam sobie dziwie sie, ze nie skonczylem na zawal serca. nie wyobrazalem sobie , ze tyle moge zniesc.
Teraz pytanie do wszystkich -- bedac takim jak Wy , bez grosza kiedys, czy to nie jest SWINSTWO, nie pomoc innym.Czegos tu nie rozumiem --- brakuje pieniedzy na forex?
wiadoma rzeca jest to, ze nie wszyscy dadza sobie z tym rade, ale ci co maja do tego sklonnosci, moga wyczyscic swoje konta i zostawic to. Moze uda mi sie im pomoc.
z racji tego ze mieszkam w Izraelu, wiele widzialem. nie raz smierc zagladala mi w oczy, ale to juz osobiste sprawy.
Wiem co to jest zycie, wiem co to znaczy byc szcesliwym i wiem ze nalezy szanowac drugich.
nie trzeba iscs od razu na wojne.
ja wiem co to znaczy, moze dlatego mam podejscie do zycia takie jakie mam.
wojne potrafie robic, ale czy to ma sens. po to mamy mozgi, zeby nimi sie poslugiwac, a nie skakac sobie do oczu. po co? co to da?
mathias
POWER FOREX by
mathias rothbard

ktos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ktos »

Ułan Bator pisze: Upss... poczułem się wywołany do tablicy. Myślałem że tylko tak brzęczą jakieś Miśki, ktosie i totalne mięso armatnie. Pablo, myslełem że zadałes sobie trud i przeczytałeś posty mathiasa... wystarczy wybrać losowo :)
nie wkur.. ludzi
pisząc o ktosiach chyba miałes mnie na mysli, ale może napiszesz o jakie brzęczenie chodzi?
skoro dla Mathiasa forex jest ciężką pracą to tak jest! Dla kogoś ciężką pracą jest kopanie dołów 8 godzin dziennie, dla innego siedzenie przy kompie. każdy robi to co lubi!
a grając kilkoma lotami nie było by problemem zrobienia 5k$
ps: sory Mathias za zaśmiecanie Twojego wątku
ech...

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Ułan Bator pisze:jeżeli chcesz im pomóc to powiedz jak wykorzystujesz nauki DiNapolliego, Ganna, Fibonacciego, analize techniczną , fundament i inne...
A dlaczego ty tego nie zrobisz?

Tym bardziej, ze nie przypominam sobie jakichs wyjatkowo blyskotliwych wypowiedzi twojego autorstwa.

Natomiast rzeczywiscie ten watek Matthiasa jest wyjatkowo niekonkretny i w sumie mimo wszystko to takie troche "pierdolenie o szopenie".
mathias100 pisze:MAM WAM BAJECZKI WSTAWIAC.?
Nie, ale np. screeny, ciekawe analizy itp.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
mathias100
Gaduła
Gaduła

od mathias

witam
no coz, ja niestety bajeczki nie bede opwiadal.
dlaczego?
nie ma zadnego problemu, po sesji poslac wam grafy z wstega, albo kanalem, albo jakims wskaznikiek i dopasowac to ''jak ulal''. to dziecinnie proste.
mam tez do dypozycji analizy kolegow i tez moge je pieknie dopasowac --- ale ja tego nie uzywam!!!!!!
moja metoda opiera sie na doswiadczeniu. wyrobieniu ''sobie oka''
Przykro mi z tego powodu, ze nie opisuje tego jak jak jest to przyjete.
Daje Wam slowo, gybym pracowal innym systemem i gdy wykorzystam cos innego, to napisze Wam.
Mam swietny przyklad.
Ojciec mojego kolegi tez sie uczy. Kibicuje mu jego wnuk.
Dziecko 10 letnie, bez znajomosci analizy i wogole tego co to jest forex, patrzac sie na grafy, bawi sie z dziadkiem i mowi kiedy ma wejsca. Pewno ,ze to nie jest 100% , ale sama metoda nauki daje rezultaty. Jedyne ,co tu jest wymagane, to czas.
Jeszcze raz Was przepraszam, ale nie bede opisywal tego, czego nie robie.
NIe bede siebie robil z siebie analityka -jasnowidza, ktory opisuje grafy , oscylatory itp.
Nie uzywam tego. Pracuje tak jak pracuje
mathias
POWER FOREX by
mathias rothbard

Zablokowany