roberttheus pisze:dobrze by było gdyby w czwartek EBC mocno rozczarował to będzie później miejsce na wzrosty aktualne moje pozycje to:
gbpjpy sell at 151.403 tp 150.130
usdjpy buy at 97.250 tp 98.700
pożyjemy zobaczymy w korelacji jest zawsze pewna odchyłka która pozwala zarabiać nawet gdybyśmy totalnie otworzyli pozycje w kompletnie złym miejscu
to hedga robisz czy co bo jesli UJ w gore to i GBP JPY w gore chyba ze liczys ze kabel bedzie juz szedl w dol ipociegnie GBP JPY
liczę że kabel pociągnie gbp/jpy do poziomu TP a poźniej zwrot akcji i lecimy do nieba.. analizę robię raz dziennie zawsze mogę zmienić zdanie na dzień dzisiejszy obie pozycje przyniosą mi TP
Gb/Usd D1
Para walutowa porusza się w kanale trendowym. Istotne wsparcie na tym interwale 1.5411 zaś opór to górne ograniczenie kanału oraz zniesienie korekcyjne 50% fali .
Transakcja na tym interwale w danym momencie niesie za sobą zbyt duże ryzyko ( trade wysokiego ryzyka)
Usd/Jpy H1
Para walutowa prawdopodobnie znajduje się w fali 5. Najbliższy cel 96.90 z potencjałem 96.40. Najbliższy opór 97.46 wskaznik r:r zbyt niekorzystny dla spóznialskich. (trade wysokiego ryzyka)
Usd/Jpy H4
Niewykluczone , że rynek uformułował strukturę harmoniczną gdzie pierwszy cel wyznacza punkt C , przebicie wyznaczy dalsze poziomy do umacniania jpy , natomiast opór będzie wyznaczał górne ograniczenia kanału trendowego.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
If you do not have the patience and discipline to wait for conditions with a high probability outcome according to your trade plan, you are not a trader. You are a game player with no respect for rules.
Mam pytanie, eska na BRENT miałem SL na 101,91 zamkneło mi się w nocy ale patrze na wykres a najwyższy knot jest na 101,86 a Brent dalej powoli w dół - zgłaszać reklamacje? Napiszcie co myślicie.
Czyli otwieramy Longa Zawsze zastanawiałem się nad takimi publikacjami. Jaki jest ich właściwy przekaz? Podążajcie za Nami bo będą shorty a może rekiny wybierają się na żer i potrzebny jest plankton
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
rajdel pisze:Mam pytanie, eska na BRENT miałem SL na 101,91 zamkneło mi się w nocy ale patrze na wykres a najwyższy knot jest na 101,86 a Brent dalej powoli w dół - zgłaszać reklamacje? Napiszcie co myślicie.
A może ja źle widze, wykonane 2:04.
SL wykonał się po cenie ask. Wszystko się zgadza wg Mnie.
rajdel pisze:Mam pytanie, eska na BRENT miałem SL na 101,91 zamkneło mi się w nocy ale patrze na wykres a najwyższy knot jest na 101,86 a Brent dalej powoli w dół - zgłaszać reklamacje? Napiszcie co myślicie.
A może ja źle widze, wykonane 2:04.
SL wykonał się po cenie ask. Wszystko się zgadza wg Mnie.
Zgadza się, nie zmieniłem ustawień wykresu chyba spałem jeszcze dzięki, za sprawdzenie