ja kabla widzę na tygodniowym takBemowo pisze:powracając do wątku trendu na kablu to dla mnie jest trend boczny
Mamy także nowy trójkąt
MACD praktycznie zdechł
DayTrading: Środa 1.05.2013
- atlanticos
- Maniak

Re: DayTrading: Środa 1.05.2013
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
- roberttheus
- Maniak

Gdybym spekulował na kablu to zgadzam się w 100% z analizą. Banki również siedzą w szortach maksymalna odchyłka w górę to gdzieś okolice 1.56atlanticos pisze:ja kabla widzę na tygodniowym takBemowo pisze:powracając do wątku trendu na kablu to dla mnie jest trend boczny
Mamy także nowy trójkąt
MACD praktycznie zdechł
-- Dodano: wt 30-04-2013, 23:07 --
http://comparic.pl/listings/dwa-duze-ba ... na-gbpusd/
windsurfing na falach trendu
-
Bemowo
to drugie miejsce mnie przekonuje, bo byłem dzisiaj w nowej pasmanteriiatlanticos pisze:ja kabla widzę na tygodniowym takBemowo pisze:powracając do wątku trendu na kablu to dla mnie jest trend boczny
Mamy także nowy trójkąt
MACD praktycznie zdechł
- ForexTig3r
- Maniak

Nom na D1 jest kanał wzrostowy,wzrosty to scenariusz bazowy, na kablu i ejku również.Bemowo pisze:ja byłem na WTI, obecnie czekam na S
Warto zerknąć na miesięczny.
na załączonym edku widać w jakim miejscu jesteśmy, ale knot musi być
http://www.danielkostecki.pl/2013/04/30 ... -d1-2/2693
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
- atlanticos
- Maniak

Bemowo pisze:to drugie miejsce mnie przekonuje, bo byłem dzisiaj w nowej pasmanteriiatlanticos pisze:ja kabla widzę na tygodniowym takBemowo pisze:powracając do wątku trendu na kablu to dla mnie jest trend boczny
Mamy także nowy trójkąt
MACD praktycznie zdechł
ha ha
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
- roberttheus
- Maniak

poziom 1.57 mnie dopiero przekonuje do szorta ale na tą chwilę czekam na rozwój wypadków i sygnał 
-
Bemowo
[quote="ForexTig3r"]
Siema żyjesz?

odnośnie ejka - on jako pierwszy może dać sygnał na S, nawet wszedłem przed chwilą z małym wolumenem, bo mam tu taki sygnał
Siema żyjesz?
odnośnie ejka - on jako pierwszy może dać sygnał na S, nawet wszedłem przed chwilą z małym wolumenem, bo mam tu taki sygnał
Ostatnio zmieniony 01 maja 2013, 00:22 przez Bemowo, łącznie zmieniany 1 raz.
roberttheus pisze:dobrze by było gdyby w czwartek EBC mocno rozczarował to będzie później miejsce na wzrosty aktualne moje pozycje to:
gbpjpy sell at 151.403 tp 150.130
usdjpy buy at 97.250 tp 98.700
pożyjemy zobaczymy w korelacji jest zawsze pewna odchyłka która pozwala zarabiać nawet gdybyśmy totalnie otworzyli pozycje w kompletnie złym miejscu
to hedga robisz czy co bo jesli UJ w gore to i GBP JPY w gore
- roberttheus
- Maniak

liczę że kabel pociągnie gbp/jpy do poziomu TP a poźniej zwrot akcji i lecimy do nieba.. analizę robię raz dziennie zawsze mogę zmienić zdanie na dzień dzisiejszy obie pozycje przyniosą mi TPNowy123 pisze:roberttheus pisze:dobrze by było gdyby w czwartek EBC mocno rozczarował to będzie później miejsce na wzrosty aktualne moje pozycje to:
gbpjpy sell at 151.403 tp 150.130
usdjpy buy at 97.250 tp 98.700
pożyjemy zobaczymy w korelacji jest zawsze pewna odchyłka która pozwala zarabiać nawet gdybyśmy totalnie otworzyli pozycje w kompletnie złym miejscu
to hedga robisz czy co bo jesli UJ w gore to i GBP JPY w gorechyba ze liczys ze kabel bedzie juz szedl w dol ipociegnie GBP JPY
- zastapmnie
- Pasjonat

patrzę na miesięczny wykres kabla, a tam gwiazda poranna:) trochę niska, ale ponad połową czarnej świecy, więc się nadaje:)
teraz albo ją zanegują, albo hopla do góry!
podawałem we wczorajszym wpisie, że kabel przed jakąś większą korektą (lub powrotem do spadków) winien (lub mógłby) zaliczyć jeszcze podjazd do 15600 - tam jest 50% spadków, EMA 200, górna linia kanału na dziennym
co zaś się tyczy dyskusji o trendach, to jeśli już o nich mówicie, dodawajcie interwał czasowy; bo z tym jest różnie; na dziennym ewidentnie wzrostowy, to samo na h4 i h1, niżej nie patrzę, bo na kablu niżej patrząc można sobie jajkami zatkać przełyk:)
i tylko tygodniowy wygląda na spadkowy, i tam w tej chwili wypadałoby choć symbolicznie odbić się od górnej bandy wybitego trójkąta, czyli okolic 1,58
co zaś będzie, to się okażę
teraz albo ją zanegują, albo hopla do góry!
podawałem we wczorajszym wpisie, że kabel przed jakąś większą korektą (lub powrotem do spadków) winien (lub mógłby) zaliczyć jeszcze podjazd do 15600 - tam jest 50% spadków, EMA 200, górna linia kanału na dziennym
co zaś się tyczy dyskusji o trendach, to jeśli już o nich mówicie, dodawajcie interwał czasowy; bo z tym jest różnie; na dziennym ewidentnie wzrostowy, to samo na h4 i h1, niżej nie patrzę, bo na kablu niżej patrząc można sobie jajkami zatkać przełyk:)
i tylko tygodniowy wygląda na spadkowy, i tam w tej chwili wypadałoby choć symbolicznie odbić się od górnej bandy wybitego trójkąta, czyli okolic 1,58
co zaś będzie, to się okażę
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...