poziom na tym wątku jest coraz tragiczniejszy, może wkrótce sięgnie dna
Tak właśnie gram, nigdy nie zrobiłem na edku pozycji większej niż 1-2 loty, nawet jak byłem na miliard procent pewny że pójdzie w stronę którą chciałem. Tylko na PLN walutach gram większymi max 2-3 loty.rafmax pisze:no to mozna sobie pograc 1 lotem + zero stresu
hahaharichard.cali pisze:psxornie wiem do jakiej kategorii świrów mam cię wsadzić...obyś nie znalazł naśladowców![]()
rzeczywiście poziom w tym wątku jest coraz tragiczniejszy jeśli ktoś kto zarabia - a niewielu tu takich - jest szufladkowany w kategorii "świr" tylko dlaego że jego strategia nie pokrywa sie z innymi... Kiedyś o tym pisałem - jak ktoś ma dobrze dobraną pozycję to da sobie radę... patrz zdanie pod moim postem...richard.cali pisze:psxornie wiem do jakiej kategorii świrów mam cię wsadzić...obyś nie znalazł naśladowców![]()
psxor pisze:ejek wybija 2x szczyt w okolicach 128.50, jak teraz sie spier.... poniżej 128 to może być ciężko z eLkami. Jak wybije 128.50 i przebije w okolice 128.70-80 to może być możliwy scenariusz 130. Jeśli nie, to ja widzę 125-126 pod koniec tygodnia.
gratuluję depo i wytrwałości na forex, natomiast zastanawiam się jak zmieniłoby się moje podejście i taktyka gdybym takim depo szalałpsxor pisze: mam 500.000 PLNów
Nie, grałem zawsze dużym depo, wychodzę z założenia że na forexie da się zarobić, ale trzeba mieć duże depo i grać odpowiednią wielkością pozycji, na depo którym operuje 1-2 loty to max, jak bym miał np. 100k depo, to grał bym max 0.2-0.5 lota. Jak bym miał 1 mln depo, to grał bym 200-300k nie więcej. Bo jeśli ucieknie jednak rynek nie po Twojej myśli to zawsze jest duża szansa że rynek się cofnie po jakimś czasie, ale musisz mieć ten czaslaktor pisze:gratuluję depo i wytrwałości na forex, natomiast zastanawiam się jak zmieniłoby się moje podejście i taktyka gdybym takim depo szalałpsxor pisze: mam 500.000 PLNówpodejrzewam że zupełnie inną optykę patrzenia na wykresy bym miał
![]()
swoją drogą - grałeś kiedyś z małym depo czy od początku zawsze z dużym jeśli można spytać?
a edek chyba jednak jeszcze trochę na południe...
dokładnie...głowa na karku przy doborze wielkości pozycji w stosunku do depo i burze nie straszne... dwa lata do tego dorastałem... niestety wiele osób uważa że wystarczy Sl 20 pipsów RR 1:3 i 50% skuteczności... a mając dobrze dobrana pozycje i będąc cierpliwym ma się skuteczność 90% i można mieć RR 3:1 a nie 1:3psxor pisze:Nie, grałem zawsze dużym depo, wychodzę z założenia że na forexie da się zarobić, ale trzeba mieć duże depo i grać odpowiednią wielkością pozycji, na depo którym operuje 1-2 loty to max, jak bym miał np. 100k depo, to grał bym max 0.2-0.5 lota. Jak bym miał 1 mln depo, to grał bym 200-300k nie więcej. Bo jeśli ucieknie jednak rynek nie po Twojej myśli to zawsze jest duża szansa że rynek się cofnie po jakimś czasie, ale musisz mieć ten czaslaktor pisze:gratuluję depo i wytrwałości na forex, natomiast zastanawiam się jak zmieniłoby się moje podejście i taktyka gdybym takim depo szalałpsxor pisze: mam 500.000 PLNówpodejrzewam że zupełnie inną optykę patrzenia na wykresy bym miał
![]()
swoją drogą - grałeś kiedyś z małym depo czy od początku zawsze z dużym jeśli można spytać?
a edek chyba jednak jeszcze trochę na południe...