poziom na tym wątku jest coraz tragiczniejszy, może wkrótce sięgnie dna
DayTrading: Wtorek 30.04.2013
- richard.cali
- Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 30.04.2013
psxornie wiem do jakiej kategorii świrów mam cię wsadzić...obyś nie znalazł naśladowców
"Analitycy i brokerzy pozostają, zmieniają się tylko inwestorzy"...Mr. Wong Hong Kong sierpień 2010
W 2012 ZEUSS obalił tezę Wonga
2013- Team Zeussa
W 2012 ZEUSS obalił tezę Wonga
2013- Team Zeussa
Tak właśnie gram, nigdy nie zrobiłem na edku pozycji większej niż 1-2 loty, nawet jak byłem na miliard procent pewny że pójdzie w stronę którą chciałem. Tylko na PLN walutach gram większymi max 2-3 loty.rafmax pisze:no to mozna sobie pograc 1 lotem + zero stresu
hahaharichard.cali pisze:psxornie wiem do jakiej kategorii świrów mam cię wsadzić...obyś nie znalazł naśladowców![]()
EOT !
- roberttheus
- Maniak

niestety mój scenariusz bazowy realizuje się 97 na ujku juz odeszlo do historii dlugo juz nie zobaczymy tego poziomu
windsurfing na falach trendu
ejek wybija 2x szczyt w okolicach 128.50, jak teraz sie spier.... poniżej 128 to może być ciężko z eLkami. Jak wybije 128.50 i przebije w okolice 128.70-80 to może być możliwy scenariusz 130. Jeśli nie, to ja widzę 125-126 pod koniec tygodnia.
- atlanticos
- Maniak

rzeczywiście poziom w tym wątku jest coraz tragiczniejszy jeśli ktoś kto zarabia - a niewielu tu takich - jest szufladkowany w kategorii "świr" tylko dlaego że jego strategia nie pokrywa sie z innymi... Kiedyś o tym pisałem - jak ktoś ma dobrze dobraną pozycję to da sobie radę... patrz zdanie pod moim postem...richard.cali pisze:psxornie wiem do jakiej kategorii świrów mam cię wsadzić...obyś nie znalazł naśladowców![]()
zeby nie bylo że offtop to na kablu zaczepiliśmy o górną bandę w okolicach 5560
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2013, 17:59 przez atlanticos, łącznie zmieniany 1 raz.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
psxor pisze:ejek wybija 2x szczyt w okolicach 128.50, jak teraz sie spier.... poniżej 128 to może być ciężko z eLkami. Jak wybije 128.50 i przebije w okolice 128.70-80 to może być możliwy scenariusz 130. Jeśli nie, to ja widzę 125-126 pod koniec tygodnia.
129 20 okolice gorna banda ciekwe czy sie pokusza
gratuluję depo i wytrwałości na forex, natomiast zastanawiam się jak zmieniłoby się moje podejście i taktyka gdybym takim depo szalałpsxor pisze: mam 500.000 PLNów
swoją drogą - grałeś kiedyś z małym depo czy od początku zawsze z dużym jeśli można spytać?
a edek chyba jednak jeszcze trochę na południe...
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI
A co myślicie o kablu ? pora już na jazdę w dół ?
Nie, grałem zawsze dużym depo, wychodzę z założenia że na forexie da się zarobić, ale trzeba mieć duże depo i grać odpowiednią wielkością pozycji, na depo którym operuje 1-2 loty to max, jak bym miał np. 100k depo, to grał bym max 0.2-0.5 lota. Jak bym miał 1 mln depo, to grał bym 200-300k nie więcej. Bo jeśli ucieknie jednak rynek nie po Twojej myśli to zawsze jest duża szansa że rynek się cofnie po jakimś czasie, ale musisz mieć ten czaslaktor pisze:gratuluję depo i wytrwałości na forex, natomiast zastanawiam się jak zmieniłoby się moje podejście i taktyka gdybym takim depo szalałpsxor pisze: mam 500.000 PLNówpodejrzewam że zupełnie inną optykę patrzenia na wykresy bym miał
![]()
swoją drogą - grałeś kiedyś z małym depo czy od początku zawsze z dużym jeśli można spytać?
Co by mi było po depo np. 10k, i grał bym 100k pozycją, jak wystarczyło by że wszedł bym w eSke na 1.30 i nagle rynek skoczył by na 1.3150, wycięło by mnie i do widzenia
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2013, 18:11 przez psxor, łącznie zmieniany 1 raz.
- atlanticos
- Maniak

dokładnie...głowa na karku przy doborze wielkości pozycji w stosunku do depo i burze nie straszne... dwa lata do tego dorastałem... niestety wiele osób uważa że wystarczy Sl 20 pipsów RR 1:3 i 50% skuteczności... a mając dobrze dobrana pozycje i będąc cierpliwym ma się skuteczność 90% i można mieć RR 3:1 a nie 1:3psxor pisze:Nie, grałem zawsze dużym depo, wychodzę z założenia że na forexie da się zarobić, ale trzeba mieć duże depo i grać odpowiednią wielkością pozycji, na depo którym operuje 1-2 loty to max, jak bym miał np. 100k depo, to grał bym max 0.2-0.5 lota. Jak bym miał 1 mln depo, to grał bym 200-300k nie więcej. Bo jeśli ucieknie jednak rynek nie po Twojej myśli to zawsze jest duża szansa że rynek się cofnie po jakimś czasie, ale musisz mieć ten czaslaktor pisze:gratuluję depo i wytrwałości na forex, natomiast zastanawiam się jak zmieniłoby się moje podejście i taktyka gdybym takim depo szalałpsxor pisze: mam 500.000 PLNówpodejrzewam że zupełnie inną optykę patrzenia na wykresy bym miał
![]()
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz