Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
Mała kasa?? jaką mam kwotę przez to rozumieć??
Chyba taką, której strata nie zaboli Cię za bardzo i nie wpłynie negatywnie na twoją sytuację...Mlody22 pisze:Mała kasa?? jaką mam kwotę przez to rozumieć??

"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"
Chyba jednak poczekam jak będą mieli nadzór, A puki co zostanę przy fxpro chociaż nie ukrywam że mt4 z OCT w armandzie jest bardzo atrakcyjna platformą dla mojej strategi o wiele lepszą niż ctrader. Jak broker sie już z tym upora proszę o wpis będę co jakiś czas zaglądał.
Witam,
Kilka dni nie otwierałem platformy, ale dziś ją uruchomiłem i OCT krzyczy o dostępnej aktualizacji. Ściągam OCT ze strony Armady, instaluję, uruchamiam i dalej krzyczy. W związku z tym pytanka:
- czy coś przeoczyłem w wątku i robię źle ?
lub:
- czy i kiedy będzie aktualizacja dla "Armadowców"
Pozdro,
ph.
Kilka dni nie otwierałem platformy, ale dziś ją uruchomiłem i OCT krzyczy o dostępnej aktualizacji. Ściągam OCT ze strony Armady, instaluję, uruchamiam i dalej krzyczy. W związku z tym pytanka:
- czy coś przeoczyłem w wątku i robię źle ?
lub:
- czy i kiedy będzie aktualizacja dla "Armadowców"
Pozdro,
ph.
- Pierz Andrzej
- Przyjaciel Forum
Witam
proszę sprawdzić czy folder w którym się instaluje OCT to ten sam z którego uruchamia Pan terminal z OCT.
proszę sprawdzić czy folder w którym się instaluje OCT to ten sam z którego uruchamia Pan terminal z OCT.
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE
Przeinstalowałem z ręcznym wskazaniem folderu terminala i jest ok. Dzięki.
Pozdro,
ph.
Pozdro,
ph.
Zainteresowała mnie wartość Real-Time Real Spread róznych brokerów podawana na stronie Armady. Ponieważ w ostatnim czasie robię totalny przegląd brokerów począwszy od modelu (MM, STP, ECN) poprzez prowizję a skończywszy na spreadzie zaciekiwała mnie jedna rzecz - porówanie spreadu pomiędzy Armadą a FXpro
Z tego co się orientuję platforma FX Pro na MT4 dotyczy modelu MM a Armada to STP
Nie jest to profesjonale podejście i może wprowadzać w błąd początkujących traderów
To taka moja delikatna uwaga. Na marginesie dodam, że spread na platformie cTrader FX Pro (ECN) na edku oscyluje obecnie w granicach 0,2 pipsa.
Pozdrawiam!

Pozdrawiam!
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
cytrynek pisze:Zainteresowała mnie wartość Real-Time Real Spread róznych brokerów podawana na stronie Armady. Ponieważ w ostatnim czasie robię totalny przegląd brokerów począwszy od modelu (MM, STP, ECN) poprzez prowizję a skończywszy na spreadzie zaciekiwała mnie jedna rzecz - porówanie spreadu pomiędzy Armadą a FXproZ tego co się orientuję platforma FX Pro na MT4 dotyczy modelu MM a Armada to STP
Nie jest to profesjonale podejście i może wprowadzać w błąd początkujących traderów
To taka moja delikatna uwaga. Na marginesie dodam, że spread na platformie cTrader FX Pro (ECN) na edku oscyluje obecnie w granicach 0,2 pipsa.
Pozdrawiam!
FxPro podłączony do myfxbooka to właśnie ten MM. Ten z cTradera nie jest podłączony dlatego choćby chcieli to nie mogą tego podać.
Można sobie zobaczyć wszystko na: http://www.myfxbook.com/forex-broker-spreads
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Akhh pisze:FxPro podłączony do myfxbooka to właśnie ten MM.
No własnie o tym piszę. Jeśli juz porównujemy to róbmy to rzetelnie STP do STP, MM do MM a ECN-y do ECN. Jeśli żródło jest z zewnątrz to wystarczy napisać o różnicach

Nie oczekuję tegoAkhh pisze:Ten z cTradera nie jest podłączony dlatego choćby chcieli to nie mogą tego podać.

Dzięki za link. Nie omieszkam skorzystaćAkhh pisze:Można sobie zobaczyć wszystko na: http://www.myfxbook.com/forex-broker-spreads

Pozdrawiam
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Duża jest różnica w składaniu zleceń i ich egzekucji jeśli chodzi o rachunki demo i real???