DayTrading: Piątek 26.04.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 27 kwie 2013, 00:02

Wzrost
19
41%
Bez zmian
7
15%
Spadek
20
43%

Liczba głosów: 46

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 26.04.2013

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

ten poziom 1,3035 to jakaś skalna ściana dzisiaj, non stop się od niego odbijają
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

no dobrze a co z USD/YPY może ktoś jest tak mądry i odpowie??
windsurfing na falach trendu

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

zastapmnie pisze:ten poziom 1,3035 to jakaś skalna ściana dzisiaj, non stop się od niego odbijają
hahah no racja, teraz edek jest w klinie pomiędzy tym oporem a dziennym wsparciem

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

pr7emo pisze:
Nowy123 pisze:
pr7emo pisze:kopara mi opadnie jak wróci do 128,50

edek dzisiaj konkretnie rozkorelowany z ejkiem, w pewnych momentach w ciągu dnia powiedzieć by można lustrzane odbicie

partrze co bankstera zorbila na EDKu prze podbicie SP500 to sam owbylo wczoraj prsezd zjazdem w dol na JPY parach i nagle podbili sp500 bankstera i n UJ t osamo bylo
żałuje że nie mam sp na platformie, a nie chce mi się świecić netbooka dodatkowo, to wyprzedzenie jest zarombiste pomiędzy sp a eurusd

po CPI myślałem że ejek rekord zaliczy jak jeszcze Kuroda mówił, ale nie wiem co powiedział w końcu bo spałem rano

może będą ciągnąć do późna dzisiaj, po jednym dniu spadków na ejku i uj nie wydaje mi się żeby zamykano tak szybko rachunki

kurka wodna pln mi robi 460 pipsów straty i tracę racjonalne myśłenie aby skoncentrować się na innych parach
SP500 koniecznie musisz miec ;) bo kreca banskterzy pomijajac ze SP500 to juz takie chamskie trzymanie indekosw ze az strach co bedize jak t ozacznie spada c :) hahah

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

pr7emo pisze:
kurka wodna pln mi robi 460 pipsów straty i tracę racjonalne myśłenie aby skoncentrować się na innych parach
to gdzie masz na nim tą S-kę?? do 3.16 zejdzie
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
richard.cali
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: richard.cali »

są eskowicze na edku, bedzie dobrze dla wzrostów...
"Analitycy i brokerzy pozostają, zmieniają się tylko inwestorzy"...Mr. Wong Hong Kong sierpień 2010
W 2012 ZEUSS obalił tezę Wonga :)
2013- Team Zeussa :)

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

atlanticos pisze:
pr7emo pisze:
to gdzie masz na nim tą S-kę?? do 3.16 zejdzie
mam dwie pozycje przy 4,1350 i 4,14 jeszcze dobrałem 4,16 ale za bardzo by mnie w nocy obciążyło i wolałem tą jedną zamknąć
gram pod założenie że NBP robi wąski kanał kursowy

nie daje hedża bo spread mi zje połowe rachunku a gram na szybkie pomnażanie agresywny portfel
ale przetrwam coś czuje tym razem :D

(na eurpln gram)

Bemowo

Nieprzeczytany post autor: Bemowo »

czyżby atak na szczyt?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2013, 19:54 przez Bemowo, łącznie zmieniany 1 raz.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

rgr-a może robią, na sapince są czytelne ruchy dla przeciętnego gracza

Bemowo

Nieprzeczytany post autor: Bemowo »

richard.cali pisze:są eskowicze na edku, bedzie dobrze dla wzrostów...

?????????????? jak to odbberać?????????????/
Ostatnie dane z niemieckiej gospodarki są jednoznacznie złe. Już w ubiegłym tygodniu do myślenia mogły dać dane o sprzedaży samochodów za marzec. Dekoniunktura została definitywnie potwierdzona przez kwietniowe wskaźniki wyprzedzające, PMI oraz Ifo. Do tego w lutym roczna dynamika niemieckiego eksportu była ujemna po raz pierwszy od 2009 roku, co z pewnością nie pomoże dynamice produkcji, która na minusie jest już od ośmiu miesięcy. Nadzieja, iż Niemcy będą lokomotywą ożywienia na Starym Kontynencie staje się zatem coraz bardziej życzeniowym myśleniem.

i dalej:

Teraz powstaje pytanie, co z tego wynika dla rynku. Teoretycznie powinno to prowadzić do umocnienia euro, gdyż większość ankietowanych w Europie ekonomistów oczekiwała obniżenia stopy referencyjnej. Ponadto, w ostatnim czasie znacznie spadły premie na peryferyjnych rynkach obligacji, co dawałoby potencjał do umocnienia wspólnej waluty. Jednak ewentualny ruch będzie krótkotrwały. Rynek stopy procentowej nie wycenia bowiem obniżenia stopy depozytowej, rozczarowanie brakiem obniżki może mieć zatem jedynie papierowy charakter. Dodatkowo, fakt, iż EBC nie bardzo może pomóc koniunkturze, może oznaczać jedno: dostosowanie musi nastąpić poprzez osłabienie euro.

Zródło XTB

Zablokowany