DayTrading: Piątek 26.04.2013
- zastapmnie
- Pasjonat
Re: DayTrading: Piątek 26.04.2013
ten poziom 1,3035 to jakaś skalna ściana dzisiaj, non stop się od niego odbijają
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...
- roberttheus
- Maniak
no dobrze a co z USD/YPY może ktoś jest tak mądry i odpowie??
windsurfing na falach trendu
hahah no racja, teraz edek jest w klinie pomiędzy tym oporem a dziennym wsparciemzastapmnie pisze:ten poziom 1,3035 to jakaś skalna ściana dzisiaj, non stop się od niego odbijają
SP500 koniecznie musisz miecpr7emo pisze:żałuje że nie mam sp na platformie, a nie chce mi się świecić netbooka dodatkowo, to wyprzedzenie jest zarombiste pomiędzy sp a eurusdNowy123 pisze:pr7emo pisze:kopara mi opadnie jak wróci do 128,50
edek dzisiaj konkretnie rozkorelowany z ejkiem, w pewnych momentach w ciągu dnia powiedzieć by można lustrzane odbicie
partrze co bankstera zorbila na EDKu prze podbicie SP500 to sam owbylo wczoraj prsezd zjazdem w dol na JPY parach i nagle podbili sp500 bankstera i n UJ t osamo bylo
po CPI myślałem że ejek rekord zaliczy jak jeszcze Kuroda mówił, ale nie wiem co powiedział w końcu bo spałem rano
może będą ciągnąć do późna dzisiaj, po jednym dniu spadków na ejku i uj nie wydaje mi się żeby zamykano tak szybko rachunki
kurka wodna pln mi robi 460 pipsów straty i tracę racjonalne myśłenie aby skoncentrować się na innych parach

- atlanticos
- Maniak
to gdzie masz na nim tą S-kę?? do 3.16 zejdziepr7emo pisze:
kurka wodna pln mi robi 460 pipsów straty i tracę racjonalne myśłenie aby skoncentrować się na innych parach
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
- richard.cali
- Pasjonat
są eskowicze na edku, bedzie dobrze dla wzrostów...
"Analitycy i brokerzy pozostają, zmieniają się tylko inwestorzy"...Mr. Wong Hong Kong sierpień 2010
W 2012 ZEUSS obalił tezę Wonga
2013- Team Zeussa
W 2012 ZEUSS obalił tezę Wonga

2013- Team Zeussa

mam dwie pozycje przy 4,1350 i 4,14 jeszcze dobrałem 4,16 ale za bardzo by mnie w nocy obciążyło i wolałem tą jedną zamknąćatlanticos pisze:to gdzie masz na nim tą S-kę?? do 3.16 zejdziepr7emo pisze:
gram pod założenie że NBP robi wąski kanał kursowy
nie daje hedża bo spread mi zje połowe rachunku a gram na szybkie pomnażanie agresywny portfel
ale przetrwam coś czuje tym razem

(na eurpln gram)
czyżby atak na szczyt?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2013, 19:54 przez Bemowo, łącznie zmieniany 1 raz.
rgr-a może robią, na sapince są czytelne ruchy dla przeciętnego gracza
richard.cali pisze:są eskowicze na edku, bedzie dobrze dla wzrostów...
?????????????? jak to odbberać?????????????/
Ostatnie dane z niemieckiej gospodarki są jednoznacznie złe. Już w ubiegłym tygodniu do myślenia mogły dać dane o sprzedaży samochodów za marzec. Dekoniunktura została definitywnie potwierdzona przez kwietniowe wskaźniki wyprzedzające, PMI oraz Ifo. Do tego w lutym roczna dynamika niemieckiego eksportu była ujemna po raz pierwszy od 2009 roku, co z pewnością nie pomoże dynamice produkcji, która na minusie jest już od ośmiu miesięcy. Nadzieja, iż Niemcy będą lokomotywą ożywienia na Starym Kontynencie staje się zatem coraz bardziej życzeniowym myśleniem.
i dalej:
Teraz powstaje pytanie, co z tego wynika dla rynku. Teoretycznie powinno to prowadzić do umocnienia euro, gdyż większość ankietowanych w Europie ekonomistów oczekiwała obniżenia stopy referencyjnej. Ponadto, w ostatnim czasie znacznie spadły premie na peryferyjnych rynkach obligacji, co dawałoby potencjał do umocnienia wspólnej waluty. Jednak ewentualny ruch będzie krótkotrwały. Rynek stopy procentowej nie wycenia bowiem obniżenia stopy depozytowej, rozczarowanie brakiem obniżki może mieć zatem jedynie papierowy charakter. Dodatkowo, fakt, iż EBC nie bardzo może pomóc koniunkturze, może oznaczać jedno: dostosowanie musi nastąpić poprzez osłabienie euro.
Zródło XTB