WOODIE CCI by MajorGC
Re: WOODIE CCI by MajorGC
A nie robiłeś jakiegoś dobrego MM? Np max ryzyko 1% na pozycje.. Nawet jak CI wytnie tych SL kilka to nie ma tragedii gdy masz wysoką skuteczność.
Robilem, dlatego dzieki temu nadal jestem na rynku. Tylko ze czasem puszczalem w niepamiec zasady i tu pojawial sie problem. Nie postawilo sie pare razy SL i pech chcial ze robilem to w najgorszym momencie jaki moglem wybracirasiad2 pisze:A nie robiłeś jakiegoś dobrego MM? Np max ryzyko 1% na pozycje.. Nawet jak CI wytnie tych SL kilka to nie ma tragedii gdy masz wysoką skuteczność.

"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway
A generalnie stawiałeś SL na bazie kilku świec do tyłu? Tj wąskie SL czy mialeś swoją strategię? Cugan niewiele pisał o SL generalnie.
Napisz do niego na prive, on jeszcze zyjeirasiad2 pisze:A generalnie stawiałeś SL na bazie kilku świec do tyłu? Tj wąskie SL czy mialeś swoją strategię? Cugan niewiele pisał o SL generalnie.

Kiedys mialem sposob stawiania SL miedzy 5-20 pipsow lub z palca. Potem duzo sie dzialo i w obecnej strategii stosowalem stale SL=10 pipsow czasem wyszlo okolo 11. Do tego czesto stosowalem TS, ktory w sumie jest bardzo pomocnym narzedziem.irasiad2 pisze:A generalnie stawiałeś SL na bazie kilku świec do tyłu? Tj wąskie SL czy mialeś swoją strategię? Cugan niewiele pisał o SL generalnie.
Niestety rynek jak wiadomo jest dosc zwrotny i ma swoje grymasy i stosowanie stalego SL'a wymaga bardzo precyzyjnych wejsc, a one przy woodiem juz w moim zagraniu takie nie sa. Dlatego warto pomyslec nad rozwiazaniem ustawiania SL w zaleznosci od punktow wsparc. Czyli ustalic sobie widelki miedzy np 10-20 pipsow i szukac jaknajlepszego ulokowania pozycji. Czasem wejdzie z ciasnym SL i pojdzie dobra pozycja, innym razem 20 pips moze sie okazac za malo.
Tak naprawde kazdy musi dopasowac to pod siebie i pod swoje MM. Ja Ci moge radzic po swojemu, ale ktos inny powie ze ja pisze bzdury i poradzi zupelnie cos innego. Poprostu testuj, sprawdzaj rozne warianty i przekonasz sie co i jak.
Prawda jest taka ze co bys nie uslyszal od ludzi to i tak zrobisz inaczej i nauczyc sie glownie na wlasnych bledach.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway
Ja bym banował każdego kto się ze mną nie zgadza bo jak inaczej?
Rób swoje i tyle. A jak nie wychodzi rób jeszcze większą robotę..., dalej nie wychodzi? Rób potrójną robotę a efekty będą. Gwarantuję Ci.

Tak, tylko trzeba obrać jakiś kierunek:) "rób robotę" to duży ogólnik.jbm8 pisze:Ja bym banował każdego kto się ze mną nie zgadza bo jak inaczej?Rób swoje i tyle. A jak nie wychodzi rób jeszcze większą robotę..., dalej nie wychodzi? Rób potrójną robotę a efekty będą. Gwarantuję Ci.
Nie prawda.
Mam otwarta pozycje L na EURJPY na poziomie 129.340.
Oczekuje ze w koncu wyklaruje sie ruch i mam nadzieje ze bedzie on zgodny z moim kierunkiem
Planuje stworzyc mala piramidke, zobaczymy tylko na ile ten ruch bedzie sie chcial przebic przez szczyty. Obecnie idzie dosc mozolnie.
Trzeba jakos odrobic dosc spore straty.
Oczekuje ze w koncu wyklaruje sie ruch i mam nadzieje ze bedzie on zgodny z moim kierunkiem

Planuje stworzyc mala piramidke, zobaczymy tylko na ile ten ruch bedzie sie chcial przebic przez szczyty. Obecnie idzie dosc mozolnie.
Poka screena z wejściem i wytłumaczeniem dlaczegoMajorGC pisze:Mam otwarta pozycje L na EURJPY na poziomie 129.340.