DayTrading: Środa 24.04.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 24 kwie 2013, 23:40

Wzrost
15
29%
Bez zmian
10
20%
Spadek
26
51%

Liczba głosów: 51

antoniZ
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Środa 24.04.2013

Nieprzeczytany post autor: antoniZ »

Żaba udało Ci się.
Jak bedziesz jakies S zamykał to pisz, chętnie odkupię, może jutro, dziś padnięty jestem.
Nauczony doświadczeniem z 3 ostatnich dni pozycję na us.30 zostawiłem bez SL (nauka po pierwszym dniu), i z trailing stopem (w oczekiwaniu na kolejny "nieoczekiwany" atak terrorystów).
To jedyna szansa przeżycia na jankeskim indeksie.
Pozdrawiam.

Edit: A co to za euforia na grajdole przed zamknięciem ? Jakieś info było?
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2013, 18:07 przez antoniZ, łącznie zmieniany 1 raz.
Just trade opposite of what you think, that's the whole secret.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

kabel h4 by Atlanticos

kabla widzę jak w załączniku... Jakbym miał teraz w niego wejść to tylko L i po wybiciu dolnej linii od razu przestawka na S... najlepiej poczekać bo może być tak jak pisze kolega - nowy szczyt i w okolicach 1.5400 - 1.5550 szukać powrotu do trendu spadkowego - co sądzicie?

i usdpln h1 - mamy konfluencje 50 fibo ostatnich spadków i linie kanału wzrostowego... do tego stoch w okolicach 80 na h1,... mozemy miec jutro zjazd... miejsce w okolicach pełnego 3.20 też psychologiczne
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2013, 18:20 przez atlanticos, łącznie zmieniany 2 razy.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: profession »

Wrzucam moją analizę Edka. Najpierw byliśmy w tym ciaśniejszym trójkącie jednak wybicie z niego nie zaowocowało dużymi spadkami co budzi podejrzenia co do dalszych spadków. Teraz jesteśmy z większym trójkącie. Skoro poprzednie wybicie w dół było tak silnie obronione ja obserwuje linie trendu spadkowego i wchodzę w longa gdy zostanie przebita.

http://www.mql5.com/en/charts/203741/eu ... fx-pty-ltd

p.s. Dzięki Atlansticos za Twoje zdanie :)
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

co do NIKKIE JPY par tutaj zatrzymanie i w nocy jak beda spadac pociagna za soba JPY powinni jak nie raz to pokazali

Awatar użytkownika
Chris.ldn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Chris.ldn »

Tutaj też jeszcze jakieś małe bujanko jutro do południa i na południe powinniśmy polecieć....
usdplnh4.png
"Nie ważne, że straciłeś lub zarobiłeś mniej, niż mogłeś. Ważne, czego się nauczyłeś".

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

z uwagi na porę dnia, scenariusz realizacji doji na dziennym edku coraz bardziej prawdopodobny, z lekkim wskazaniem na doji białe, czyli minimalnie powyżej 1,3
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Awatar użytkownika
laktor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laktor »

cajto pisze:
laktor pisze: mnie w tej chwili kabel wścieka... h4 up h1 z achwile powinien być up na m1 już było milion sygnałów up a ten jak leci tak leci
Spójrz na kabla pod kątem szczytów H1 - każdy jest niższy od poprzedniego, UP jakoś tak nie bardzo mi pasuje do tego obrazu i jeszcze to sąsiedztwo dolnej bandy kanału...
oczywiście masz racje, nie wiem na czym to polega ale jak mnie czasem od rana bierze na longi to uparcie ich szukam, dziwne że z skami tka nie mam 8)
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI

kolabor
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: kolabor »

gra ktos na opcjach binarnych ? np eur/usd 60s ?
profesorowie ekonomi są ja ornitolodzy wszystko wiedza o ptakach ale sami latać nie potrafią
Jedyny pożytek z prognostyków giełdowych polega na tym, że na ich tle dobrze wypadają wróżbici. Warren Buffett

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

laktor pisze:
cajto pisze:
laktor pisze: mnie w tej chwili kabel wścieka... h4 up h1 z achwile powinien być up na m1 już było milion sygnałów up a ten jak leci tak leci
Spójrz na kabla pod kątem szczytów H1 - każdy jest niższy od poprzedniego, UP jakoś tak nie bardzo mi pasuje do tego obrazu i jeszcze to sąsiedztwo dolnej bandy kanału...
oczywiście masz racje, nie wiem na czym to polega ale jak mnie czasem od rana bierze na longi to uparcie ich szukam, dziwne że z skami tka nie mam 8)
Jeśli Longi zbyt mocno kuszą, a nie ma podstaw żeby zagrać, to może jako zamiennik skocz do KFC na Longera :):

Jutro PKB Brytoli, dolary do orzechów że TGV pojedzie na południe, w biegu może być ciężko wsiąść...

Awatar użytkownika
laktor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laktor »

cajto pisze: Jeśli Longi zbyt mocno kuszą, a nie ma podstaw żeby zagrać, to może jako zamiennik skocz do KFC na Longera :):

Jutro PKB Brytoli, dolary do orzechów że TGV pojedzie na południe, w biegu może być ciężko wsiąść...
Stary, najlepsza rada jaką do tej pory w swojej karierze dostałem, OBIECUJĘ że jak następnym razem mnie będzie korciło skorzystam :564:

ale sprawdza się mi że jak dwa razy zagram long skutecznie na większym wolumenie tak jak dziś przed obiadem , to potem powinienem albo dać sobie spokój co najmniej do wieczora albo szukać esek bo przestaje być obiektywny
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI

Zablokowany