DayTrading: Środa 24.04.2013
Re: DayTrading: Środa 24.04.2013
Żaba udało Ci się.
Jak bedziesz jakies S zamykał to pisz, chętnie odkupię, może jutro, dziś padnięty jestem.
Nauczony doświadczeniem z 3 ostatnich dni pozycję na us.30 zostawiłem bez SL (nauka po pierwszym dniu), i z trailing stopem (w oczekiwaniu na kolejny "nieoczekiwany" atak terrorystów).
To jedyna szansa przeżycia na jankeskim indeksie.
Pozdrawiam.
Edit: A co to za euforia na grajdole przed zamknięciem ? Jakieś info było?
Jak bedziesz jakies S zamykał to pisz, chętnie odkupię, może jutro, dziś padnięty jestem.
Nauczony doświadczeniem z 3 ostatnich dni pozycję na us.30 zostawiłem bez SL (nauka po pierwszym dniu), i z trailing stopem (w oczekiwaniu na kolejny "nieoczekiwany" atak terrorystów).
To jedyna szansa przeżycia na jankeskim indeksie.
Pozdrawiam.
Edit: A co to za euforia na grajdole przed zamknięciem ? Jakieś info było?
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2013, 18:07 przez antoniZ, łącznie zmieniany 1 raz.
Just trade opposite of what you think, that's the whole secret.
- atlanticos
- Maniak
kabel h4 by Atlanticos
kabla widzę jak w załączniku... Jakbym miał teraz w niego wejść to tylko L i po wybiciu dolnej linii od razu przestawka na S... najlepiej poczekać bo może być tak jak pisze kolega - nowy szczyt i w okolicach 1.5400 - 1.5550 szukać powrotu do trendu spadkowego - co sądzicie?
i usdpln h1 - mamy konfluencje 50 fibo ostatnich spadków i linie kanału wzrostowego... do tego stoch w okolicach 80 na h1,... mozemy miec jutro zjazd... miejsce w okolicach pełnego 3.20 też psychologiczne
kabla widzę jak w załączniku... Jakbym miał teraz w niego wejść to tylko L i po wybiciu dolnej linii od razu przestawka na S... najlepiej poczekać bo może być tak jak pisze kolega - nowy szczyt i w okolicach 1.5400 - 1.5550 szukać powrotu do trendu spadkowego - co sądzicie?
i usdpln h1 - mamy konfluencje 50 fibo ostatnich spadków i linie kanału wzrostowego... do tego stoch w okolicach 80 na h1,... mozemy miec jutro zjazd... miejsce w okolicach pełnego 3.20 też psychologiczne
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2013, 18:20 przez atlanticos, łącznie zmieniany 2 razy.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
- profession
- Pasjonat
Wrzucam moją analizę Edka. Najpierw byliśmy w tym ciaśniejszym trójkącie jednak wybicie z niego nie zaowocowało dużymi spadkami co budzi podejrzenia co do dalszych spadków. Teraz jesteśmy z większym trójkącie. Skoro poprzednie wybicie w dół było tak silnie obronione ja obserwuje linie trendu spadkowego i wchodzę w longa gdy zostanie przebita.
http://www.mql5.com/en/charts/203741/eu ... fx-pty-ltd
p.s. Dzięki Atlansticos za Twoje zdanie
http://www.mql5.com/en/charts/203741/eu ... fx-pty-ltd
p.s. Dzięki Atlansticos za Twoje zdanie

Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.
co do NIKKIE JPY par tutaj zatrzymanie i w nocy jak beda spadac pociagna za soba JPY powinni jak nie raz to pokazali
Tutaj też jeszcze jakieś małe bujanko jutro do południa i na południe powinniśmy polecieć....
"Nie ważne, że straciłeś lub zarobiłeś mniej, niż mogłeś. Ważne, czego się nauczyłeś".
- zastapmnie
- Pasjonat
z uwagi na porę dnia, scenariusz realizacji doji na dziennym edku coraz bardziej prawdopodobny, z lekkim wskazaniem na doji białe, czyli minimalnie powyżej 1,3
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...
oczywiście masz racje, nie wiem na czym to polega ale jak mnie czasem od rana bierze na longi to uparcie ich szukam, dziwne że z skami tka nie mamcajto pisze:Spójrz na kabla pod kątem szczytów H1 - każdy jest niższy od poprzedniego, UP jakoś tak nie bardzo mi pasuje do tego obrazu i jeszcze to sąsiedztwo dolnej bandy kanału...laktor pisze: mnie w tej chwili kabel wścieka... h4 up h1 z achwile powinien być up na m1 już było milion sygnałów up a ten jak leci tak leci

Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI
gra ktos na opcjach binarnych ? np eur/usd 60s ?
profesorowie ekonomi są ja ornitolodzy wszystko wiedza o ptakach ale sami latać nie potrafią
Jedyny pożytek z prognostyków giełdowych polega na tym, że na ich tle dobrze wypadają wróżbici. Warren Buffett
Jedyny pożytek z prognostyków giełdowych polega na tym, że na ich tle dobrze wypadają wróżbici. Warren Buffett
Jeśli Longi zbyt mocno kuszą, a nie ma podstaw żeby zagrać, to może jako zamiennik skocz do KFC na Longeralaktor pisze:oczywiście masz racje, nie wiem na czym to polega ale jak mnie czasem od rana bierze na longi to uparcie ich szukam, dziwne że z skami tka nie mamcajto pisze:Spójrz na kabla pod kątem szczytów H1 - każdy jest niższy od poprzedniego, UP jakoś tak nie bardzo mi pasuje do tego obrazu i jeszcze to sąsiedztwo dolnej bandy kanału...laktor pisze: mnie w tej chwili kabel wścieka... h4 up h1 z achwile powinien być up na m1 już było milion sygnałów up a ten jak leci tak leci

Jutro PKB Brytoli, dolary do orzechów że TGV pojedzie na południe, w biegu może być ciężko wsiąść...
Stary, najlepsza rada jaką do tej pory w swojej karierze dostałem, OBIECUJĘ że jak następnym razem mnie będzie korciło skorzystamcajto pisze: Jeśli Longi zbyt mocno kuszą, a nie ma podstaw żeby zagrać, to może jako zamiennik skocz do KFC na Longera![]()
Jutro PKB Brytoli, dolary do orzechów że TGV pojedzie na południe, w biegu może być ciężko wsiąść...

ale sprawdza się mi że jak dwa razy zagram long skutecznie na większym wolumenie tak jak dziś przed obiadem , to potem powinienem albo dać sobie spokój co najmniej do wieczora albo szukać esek bo przestaje być obiektywny
Aut viam inveniam aut faciam