WOODIE CCI by MajorGC

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
overall

Re: WOODIE CCI by MajorGC

Nieprzeczytany post autor: overall »

MajorGC pisze:Wejscie 88.

To nie akt desperacji, to obserwacja sytuacji na EURUSD i odzwierciedlenie tego na EURJPY.
Duzo swieczek z wyzszych interwalow wskazuje na wzrosty. Pytanie, co w miedzy czasie sie stanie.
Wejscie 88.png

Jak dla mnie powinienes sobie darować tą pare. Twoj system nie nadaje sie na ejka, ogolnie ejek ma sporo falszywek ze wzgledu na jednoczesne kopiowanie ruchow z usdjpy i eurusd a te nie często idą w parze. Skoro juz grywasz w porach nocnych to wybierz ujka (do tego nizszy spread) i nic wiecej ci nie potrzeba by zarabiac. Sam widzisz ze ejek ci nie służy.

pozdro

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

overall pisze:(Do tego nizszy spread) i nic wiecej ci nie potrzeba by zarabiac. Sam widzisz ze ejek ci nie służy.

pozdro
Spread na kazdej parze mam ten sam i wynosi ponizej 0,8 pipsa. Takze to nie argument ;)
A czy mi jakas para sluzy czy nie, to ja juz sam nei wiem. Na kazdej mam tyle samo falszywek, tylko ze nie kazda jest tak dynamiczna w dobrych ruchach czy w zlych sygnalach jak EURJPY czy tez inne jenowe pary.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

overall

Nieprzeczytany post autor: overall »

MajorGC pisze:
overall pisze:(Do tego nizszy spread) i nic wiecej ci nie potrzeba by zarabiac. Sam widzisz ze ejek ci nie służy.

pozdro
Spread na kazdej parze mam ten sam i wynosi ponizej 0,8 pipsa. Takze to nie argument ;)
A czy mi jakas para sluzy czy nie, to ja juz sam nei wiem. Na kazdej mam tyle samo falszywek, tylko ze nie kazda jest tak dynamiczna w dobrych ruchach czy w zlych sygnalach jak EURJPY czy tez inne jenowe pary.

Ostatnimi czasy wszystko co z yenem jest turbo dynamiczne :) No jak tam uważasz. Na ujku na pewno nie zaliczysz tyle SLów co na ejku.

Uwierz mi ale ejek przez to swoje turbo robi całą mase falszywek w momencie gdy ujek dochodzi do celu idealnie.

Swoją drogą Franek w koncu ruszyl.

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Pozycja zamknieta -11 pips
Wejscie 88 zamkniete.png
Nie lubie takich sytuacji. Wiem ze sie dobrze ustawiam, ale jakies pieprzone wybicia zbieraja moje SL.

Kolejnej pozycji juz nie dokladam. Pozbylem sie juz troche dzisiaj pipsow.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

irasiad2

Nieprzeczytany post autor: irasiad2 »

Hej,
czy macie też tak, że woodie pokazuje wam tylko około 3-4 dni? Czy coś źle wgrałem?

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

irasiad2 pisze:Hej,
czy macie też tak, że woodie pokazuje wam tylko około 3-4 dni? Czy coś źle wgrałem?
Tak, tez tak mam i mialem tak samo na innych platformach jak np Ninja Trader. Nie wiem czy to wina wskaznika czy platform.

irasiad2

MajorGC pisze:
irasiad2 pisze:Hej,
Tak, tez tak mam i mialem tak samo na innych platformach jak np Ninja Trader. Nie wiem czy to wina wskaznika czy platform.
hmm.. a to nie zaburza przypadkiem działania wskaźnika? W sumie to on nie ma danych archiwalnych.

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Tu jest ten sam problem co z range bars renko bars itp ktore sa budowane na podstawie swiec

irasiad2

No ok.. czyli to nie ma wpływu na działanie wskaźnika? W ógóle jak Twoje odczucia co do woodie? Oglądam wykres i woodie i w sumie to moze byc ciekawa podpowiedź do wykresu.. ale zeby stosowac same woodie, ciekaw jestem skutecznosci. Może bardziej jako podpowiedź do podkupywania w trendzie?

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

irasiad2 pisze:No ok.. czyli to nie ma wpływu na działanie wskaźnika? W ógóle jak Twoje odczucia co do woodie? Oglądam wykres i woodie i w sumie to moze byc ciekawa podpowiedź do wykresu.. ale zeby stosowac same woodie, ciekaw jestem skutecznosci. Może bardziej jako podpowiedź do podkupywania w trendzie?
Niby budowanie wskaznika na okrojonej histori przeszkadza bo moze w roznych miejscach tworzyc lekkie roznice, co w pewnym sensie prowadzi do falszowania sygnalow, ale tak jak juz zauwazyles ten wskaznik jest bardzo pomocny przy wbijaniu sie na pozycje w mocnym trendzie. Jakos tak ladnie wizualizuje gdzie pozycje nalezy zajac.

Moje odczucia:
- Zasada tradingu na samym wskazniku, wykluczajac wykres jest nie do zaakceptowania.

- Trading na samym woodie patrzac na jeden interwal, daje jakies rezultaty, ale mozna sie latwo nadziac na falszywke pod postacia kontynuacji trendu, gdzie akurat pojawia sie opor/wsparcie i odwrocenie ruchu.

- Obserwowanie woodiego uwzgledniajac wyzsze interwaly i sledzac potencjalne poziomy wsparc i oporow dawalo dobre rezultaty i nawet zarabialem (kwestia ustawienia SL, bo czasem mozna sie nadziac).

- Ja mam trudnosci z ocenieniem kiedy z pozycji nalezy zrezygnowac, jesli sygnal zaczyna przybierac inna postac. Nie wiem czy utrzymywac pozycje i czekac na SL lub ewentualna odwrotke, czy moze zamykac pozycje, kiedy sygnal pokazuje, ze moze byc inaczej.

ODPOWIEDZ