atlanticos pisze:czytam to forum i czasami oczy przecieram... Dostaliśmy poteżną lagę w dół, na samej górze mamy formację rgr - odwrócenia trendu a tu 80% ludzi co drugi post sie pyta gdzie L zamiast zastanowic sie gdzie na podbiciu zlapac S... Każdy tylko liczy że to jemu uda się złapac noż w locie... ech... a potem właśnie dlatego statystyki np na Oandzie nie kłamią piwo dla wszystkich "nożowników"
Mądre słowa dlatego 90% traci, a 10% zyskuje. Ja całe szczęście jestem w tych 10%.
Moje pozycje są głównie długoterminowe i one mają największy wpływ na mój depozyt i normalnie trzymał bym shorta. Ale jeśli widzę, że jest duże prawdopodobieństwo odwrotu i szukania shorta na EURUSD wyżej to wchodzę w longa z bardzo bardzo wąskim stopem.
Trzymanie shorta w tych warunkach i tak powoduje spadek jego wartości. Więc w czym problem? Efekt jest ten sam. Tylko w tym wypadku z korzyścią dla mnie właśnie 15 pipsów.
Wiem co się dzieje w szerszym horyzoncie i nie liczę na długi ruch up.
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2013, 11:36 przez profession, łącznie zmieniany 2 razy.
nie używam TP... Przestawiam na bieżąco SL i jak uznam że wystarczy to zamykam z ręki przeważnie...obecnie SL przestawiony na BE +10 i czekam co edek zrobi dalej
uprzedzajac kogoś kto wyciągnie mi zaraz że pisałem że nie używam SL... nie używam stawiając transakcje natomiast profitowe zabezpieczam w ten sposób - niektórzy nazywają to Stop profit... tez tak można
kamasoni pisze:DAX wykańcza fale E w zygzaczku wiec moze byc jak mówi Nowy123 chociaz okolice 7600 pod fale E mógłby zaliczyćć wtedy S&P500 okolice 1570