Po nitce do kłębka (sukcesu)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
zealot
Gaduła
Gaduła

Re: Po nitce do kłębka (sukcesu)

Nieprzeczytany post autor: zealot »

To, że grał L nie było ryzykowne - natomiast to kiedy grał już bardziej.

Nie było bardzo ryzykowne granie L ponieważ:
Skoro tak mowisz, to pewnie tak musi byc. Nie da sie sluchac dwoch na raz, bo z tego najpewniej wyjdzie metlik, a ja nie mam problemu z tym, zeby ustapic miejsca.
PFSOFT Protrader. Kompleksowa, wielozadaniowa platforma tradingowa.

Awatar użytkownika
MaciejK
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MaciejK »

S na eurusd 1.28333. TP na 1.28035
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
MaciejK
Gaduła
Gaduła

Dzień kończę na +67.6p. Szczegóły na myFxbook. W sumie sukces tym bardziej, że udało mi się opanować poranne zamotanie.. Ciekawe, czy teraz odbiję się od trendu zniżkowego na wykresie moich profitów, czy to tylko mała korekta.

Dziś swoje miejsca wejścia oceniam całkiem dobrze. Zastanawiam się jak szybko przestawiać SL na be. Cały czas jest tak, że nie ufam swoim decyzjom i jak pojawia się już mały profit <10p. to często przestawiam na BE. Często na tym wypadam z gry.

Awatar użytkownika
MaciejK
Gaduła
Gaduła

Moja analiza na jutro.
Dzisiaj fundamenty zamieszały trochę, nie wiem jeszcze jak to się później ma do ewentualnego odreagowania.
Wiadomo, że przy takich danych analiza techniczna raczej się nie sprawdza. Pytanie czy sprawdza się PO takich danych. Tzn. czy jutrzejsze ruchy da się jakoś przeanalizować za pomocą AT. Tego nie wiem i jutro chcę to sprawdzić.

W zrzucie zaznaczyłem ewentualne scenariusze.
1. Niebieski - przebicie poziomu 1.2951 i dalszy wzrost do 1.3017
2. Biały - odreagowanie do strefy między poziomami 1.2877, a 1.2848.
1.2848 wydaje mi się szczególnie silny ze względu na to, że na tym poziomie otwierają się/zamykają trzy kolejne świece dzienne.
Gdyby to odreagowanie miało nastąpić to chciałbym zobaczyć na 1.2951 jakieś FBO zapowiadające ruch w dół. TP w 'szarej strefie' :lol:

Pytanie tylko czy po tak silnej dziennej świecy up i to spowodowanej danymi możliwe jest zdecydowane (czyt.: takie na którym nie zaliczę 3 lub więcej sl) zejście w dół. Czas pokaże.

Awatar użytkownika
MaciejK
Gaduła
Gaduła

Obecnie S po 1.2918, z tp na 1.2883. TP wyznaczone dość ostrożnie, wolę mniejszy ale pewniejszy profit - nad strefą.
Pozycja już zabezpieczona.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Widzę, że coraz lepiej idzie Ci wyznaczanie stref.

Ja widzę aktualnie tak:

Obrazek
windows 7 screen shot
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
MaciejK
Gaduła
Gaduła

Czas na wyciągnięcie jakichś wniosków i na zmiany.
Od teraz dziennie maksymalnie 4 pozycje po 0.01lota przy nowym koncie demo 3000zł, dźwignia 1:100.
Zmiana na 0.01 lota, żeby to chociaż przypominało jakiś rozsądny MM.

Co mnie do tego skłoniło?
W głupi sposób ogołociłem poprzednie demo. Niby zasady ustalone, niby plan jest, analizy też ale i tak zwyciężają emocje.
Widzę szybki ruch w miejscu z dupy wziętym ..i wchodzę. Zaraz ruch ustaje, cena zawraca, a ja sobie myślę ''co za głupota, po raz enty".
Fakt - ograniczyłem to w dużym stopniu od kiedy założyłem ten dziennik - ale nie w wystarczającym.
Są też pewne postępy w wyznaczaniu stref i prawdopodobnego kierunku ale przy kulawym prowadzeniu pozycji - nadal straty.
Poprzednie konto zostawiam, żeby zrobić sobie trochę wstydu.

Przeszło mi też przez myśl sprawdzić jak się zmieni moja gra jeśli będę grał równolegle na realu. Oczywiście b. małe pieniądze np. 100zł przy 0,01 lota. Oczywiście wiem, że mm jest żaden przy takim stosunku depozytu do lota i może szybko skończyć się na mc.

Póki co dzisiaj +10p i dobrze wyznaczony kierunek na dzień. Szkoda, że wywalił mnie ten wzrost między godz. 9-10.
Jeśli dzisiejsza świeca d1 na Edku zamknie się pod wczorajszą to będę szukał dalszych S po korekcie - bo pewnie nowa d1 będzie chciała zrobić górny cień. Nie wiem tylko jak długi, może nawet w okolice 1.3106 (BO, zl na h1). Tylko, że to przeszło 70p i może okazja do ostrożnego wejścia w L. Zobaczymy.

Awatar użytkownika
MaciejK
Gaduła
Gaduła

Moja analiza na następny dzień/tydzień.

Patrząc na D1 - świeca ze środy zanegowała wzrostową wtorkową zamykając się poniżej jej otwarcia, co wg mnie jest przesłanką do S. Idąc dalej mieliśmy świece czwartkową i piątkową, gdzie zwłaszcza piątkowa wycięła podaż i siedzących w S od środy (zrzut z h4). To kolejna przesłanka pod S na początku tygodnia.
Jeśli faktycznie przyszły tydzień będzie pod znakiem S, to na zrzucie z D1 zaznaczyłem potencjalne miejsca dla TP (szare strefy).

Rzecz w tym, że pewnie tak pięknie nie będzie i zanim faktycznie cena pójdzie w dół ja zdążę stracić. Nie widzę za bardzo celu dla ewentualnej korekty up, po której spadki mogłyby się rozpocząć.

Awatar użytkownika
zealot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zealot »

Calkiem niezle :-)
Co sadzisz o crossach eur i usd?
PFSOFT Protrader. Kompleksowa, wielozadaniowa platforma tradingowa.

Awatar użytkownika
MaciejK
Gaduła
Gaduła

Dzisiejszy dzień uratowany dwoma ostatnimi eSkami. Łącznie +8p. Gdyby nie szał z poranka byłoby z +38p :evil:
Dobrze oceniłem kierunek. To mnie cieszy. Emocje z poranka już mniej.
Wrzucam zrzut z dzisiejszymi wejściami, choć to zagęszczenie linii może być mało przejrzyste. Szczegóły na moim myFxbook.
Calkiem niezle :-)
Co sadzisz o crossach eur i usd?
Dobre pytanie.. ale lepsze byłoby - dlaczego dziś o nich zapomniałeś?

Może nie konkretnie o crossy chodzi ale staram się spoglądać na GBPUSD i na EURJPY, bo one często reagują podobnie do EURUSD, tzn. podobne poziomy, podobne kierunki. Na analizę większej ilości par mam trochę mało czasu w pracy.

I tak np. dzisiaj rano powinienem zauważyć, że (dołączone zrzuty):
GBPUSD - może odbić się od oporu na 1.5216, a co za tym edek też przestanie spadać.
EURJPY - analogicznie, poziom 128.90 i ładne odbicie od niego.

A teraz wszystkie te trzy pary ładnie idą w górę, jakby na potwierdzenie moich słów.

Wrzucam też zrzut D1 z EURJPY. Ostatni szczyt jest niższy od poprzedniego a pod spodem mnóstwo profitu do zjedzenia, bo
pewnie sporo L jest cały czas otwartych.. Czy to nie czas, żeby ich wyciąć?
EDIT: jednak nie wrzucę, bo max 3 zrzuty w poście ale ładnie to widać na D1.

ODPOWIEDZ