OzFX Squeeze-More Strategy

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: galileo »

wydaje mi się ze jest mozliwośc wykorzystania do tego systemu innych wskaźników B.Wiliamsa jak chociazby GATOR , stosowanie Aligatora nie ma sensu,poza tym mozna byłoby pomajstrowac w ustawieniach oryginalnych AO i AC tak naprawde oryginalne ustawinia zawieraja w sobie przesuniecia równiez oparte o liczby fibonacciego i tak np mamy ustawinia oryginalne dla LIP - okres 5 , przesunięcie horyzontalne -3 dla TEETH okres - 8 , przesunięcie horyzontalne -5 , dla JAW - okres 13 , przesunięcie horyzontalne - 8,trzeba by było troche poexperymentowac :P

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

:) galileo to co napisałeś o przesunieciach odnosi się tylko własnie do Aligatora i Gatora o ile Gator ma jakieś szanse zastosowania to aligotar juz nie co do samych AO i AC to eksperymentowac zawsze można,ale dla mnie osobiscie ustawinia oryginalne wystarczają jedynie istnieje kwestia optymalnego doboru SL/TP...

tu B Wiliams tak podchodzi do Tradingu i SL
http://www.alpari-idc.ru/en/chaos/zone.html
http://www.alpari-idc.ru/en/chaos/stop.html

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

:P teoretycznie Alligatora mozna stosować ale ma on szanse racji bytu jak jest w miare silny trend ... to jest nic innego jak 3 zwykle srednie MA opisane liczbami fibo...Gator ma chyba znacznie wieksze zastosowania...własnie zaczynam badac ten wskażnik w relacjach z AO i AC

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

podaje literaturę jak kogos interesuje ten system Oz oparty na tradingu w teorii chaosu B.Williamsa...

1."Trading Chaos: Applying Expert Techniques to Maximize Your Profits" by Bill M. Williams, (1995)
2."New Trading Dimensions: How to Profit from Chaos in Stocks, Bonds, and Commodities" by Bill M. Williams, (1998)
3."Trading Chaos: Maximize Profits with Proven Technical Techniques" by Bill M. Williams, (2004)

tak na marginesie nie mylić B.Williamsa z Larrym williamsem twórcą oscylatora %williams% działajacego podobnie jak Stoch.. :)

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Mam pytanie do testujących ten system: Czy przynosi on zyski przy zastosowaniu czysto mechanicznym? Tzn. tylko i wyłącznie korzystając z zasad znajdujących się na pierwszej stronie tego tematu, bez żadnych filtrów?

tramp
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: tramp »

Cze wszystkim

Napisał może ktoś automata do tego? bo z tego co widziałem na jakimś screenie to już coś było.
Jakie macie wyniki bo ostro oglądam poczynania systemu i tak sobie myślę, że automat byłby niezły nawet na D1

Ja narazie na realu mam pare zlapanych pozycji na plus puki co 0 na minus ;).

Jak macie nawet badziewny automat to dajcie na forum zobaczymy czy da sie cos z tego zarobic.

Pozdro all
Tramp

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

Pablo90 pisze:Mam pytanie do testujących ten system: Czy przynosi on zyski przy zastosowaniu czysto mechanicznym? Tzn. tylko i wyłącznie korzystając z zasad znajdujących się na pierwszej stronie tego tematu, bez żadnych filtrów?
Jak najbardziej , problemem jest jednak odpowiednie dobranie SL i TP aby zoptymalizować zyski

tramp pisze:Cze wszystkim

Napisał może ktoś automata do tego? bo z tego co widziałem na jakimś screenie to już coś było.
Jakie macie wyniki bo ostro oglądam poczynania systemu i tak sobie myślę, że automat byłby niezły nawet na D1

Ja narazie na realu mam pare zlapanych pozycji na plus puki co 0 na minus .

Jak macie nawet badziewny automat to dajcie na forum zobaczymy czy da sie cos z tego zarobic.

Pozdro all
Tramp

co do automatów to sprawdź to :
może uda się zrobić szybkiego bactesta :P

http://www.forexfactory.com/attachment. ... 1206587177

http://www.forexfactory.com/attachment. ... 1206587177

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

tramp pisze:Cze wszystkim

Ja narazie na realu mam pare zlapanych pozycji na plus puki co 0 na minus .

Pozdro all
Tramp
przejrzyj wewnętrzne forum OzFX tam widziałem kilka wersji EA ale zdaje sie że nie wszystkie działaja tak jak trzeba...

http://www.ozfx.com.au/forum/index.php

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

na gbp usd jest nadzieja na ładnego shorta póki co czekamy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

zakładam że twoim filtrem jest 200SMA...póki co filtr sie sprawdza , musisz jednak obserwowac uwaznie AO jest jeszcze zielone i chyba już tak zostanie ale nastepna linia AO może juz być czerwona, jakie załozyłeś SL i TP? :)

ODPOWIEDZ