5 źródeł finansowania

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Re: 5 źródeł finansowania

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

Kondek pisze:Dzięki za kibicowanie :-)
Po raz kolejny napiszę: 5 000 zł nie jest moja kwotą docelową, z której chcę wyżyć. To jest najbliższy cel. A mówiąc o budowlance czy innych biznesach to si na tym nie znam. Znam się natomiast na świeczkach i innych pierdołach, dlatego też FX biorę jako pierwsze miejsce. Co do kredytu, to on będzie wrzucany w rynek w sposób kontrolowany, więc spokojnie. Jak spłacę jeden, wezmę kolejny.
Co do gry 20 minut dziennie, to jest pojęcie względne. Tak jak na kontraktach na emisję na dwutlenek węgla starczy mi 20 minut, tak na EURUSD niekoniecznie.
NIe pisze do Ciebie jak do zoltodzioba, bo sam nie jestem osoba, ktora wymiata na tym rynku. Jedynie chce Cie odwiesc od zlej decyzji, ktora jest budowanie budzetu na podstawie kredytu. Po pierwsze juz na wejsciu tracisz z powodu oprocentowania jakie bedziesz musial rowniez splacac, chyba ze bedzie to pozyczka "rodzinna", ale wtedy to dopiero nie chcialbym miec rodziny na karku jesli bym zawalil.

Jesli masz 26lat i 7lat doswiadczenia to widze ze szybko z tematem zaczales i masz raczej bagaz doswiadczen i tym bardziej zaskoczyl mnie Twoj pomysl jaki przedstawiles. Rowniez widze ze masz jakas presje na zarabianie pieniedzy, a to tez Ci nie pomoze w niczym. Ja sie borykalem z tym problemem rok temu. Ciezkie konsekwencje ponioslem i jeszcze sie z tego nie podnioslem. Takze naprawde mowie to z przekora, a nie zwyczajnym gadaniem dla gadania i powaznie sie zastanow nad tradowaniem z pozyczek. Prawda jest bolesna i taka ze jesli bylbys w stanie dobrze zarabiac z FX, to pozyczka nie bylaby Ci potrzebna, a target 5k powinien byc dosc szybko osiagniety.

Mimo wszystko zycze Ci jaknajlepiej.

Pozdrawiam.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Awatar użytkownika
Kondek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kondek »

Biorąc kredyt, płacę za niego ok 15-18% a zarabiam tymi pieniędzmi 200% więc chyba się opłaca? Dzięki temu szybciej mnożę kapitał. Ale zakończmy już to. Wysłuchałem przestrogi a tymczasem i tak będę grał na kredyt.
Wynik dzisiejszy:
Balance: 1794,78 PLN
Zysk: -41,85 PLN
-2,28%

Zysk za cały tydzień:
Balance: 1794,78
Zysk: 41,31 PLN
+2,27%

W tym tygodniu a konkretnie w środę wieczorem wprowadziłem do systemu 3 rynki. Jak to zawsze związane z tradycją pierwszą transakcję na nowym rynku muszę mieć stratną. Czyli na Bund, Gilt i T-Note minusy. Cel pierwszy a więc spłacić obecny kredyt nie jest jeszcze osiągnięty.
Przyjrzyjmy się rynkom na których handlowałem:
SP500 - najwięcej trejdów :-) Zysk = 52,19 PLN
[img]http://www.kondek_2007.republika.pl/sp120413.gif[/img]

Następnie W20 jeden trejd. Muszę tam zwiększyć lota co najmniej 2 razy. Zysk = 7,20
[img]http://www.kondek_2007.republika.pl/w120413.gif[/img]

Kontrakt na emisję dwutlenku węgla zamknięty przez SL z zyskiem 30,97 PLN
[img]http://www.kondek_2007.republika.pl/carbon120413.gif[/img]

No i obligacje, same minusy, zacząłem wchodzić na końcu trendu, więc tutaj bez wykresów już, bo nie ma się czym chwalić.

[img]http://www.kondek_2007.republika.pl/zysk120413.JPG[/img]
Konsekwencja i żelazne zasady to droga do sukcesu

mlody87
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mlody87 »

Masz jakiś system na granie obligacji? Techniczna? Fundamenty? Mój broker nie umożliwia grania na bundzie ale posiłkuję się nim przy graniu na DAXie.
Obrazek

4expage
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 4expage »

Coś cienko to widze. Kwestia czasu jak wpiszą ciebie do bik

Awatar użytkownika
Kondek
Pasjonat
Pasjonat

W go4x są obligacje. Mam system na obligacje. Są fajne, bo są czytelne i trendowe.
4expage, rozszerz i otwórz umysł, jak cienko widzisz :D

mlody87
Gaduła
Gaduła

4expage pisze:Coś cienko to widze. Kwestia czasu jak wpiszą ciebie do bik
Kazdy kto bierze kredyt lub porecza jest w BIK'u ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kondek
Pasjonat
Pasjonat

Ważne aby mieć najwięcej punktów w BIKu. Szacowany okres na zwrot kapitału obcego waha się między 5 a 26 maja. Więc cel nr 1 będzie osiągnięty. O północy rusza SP500 więc nowy tydzień się zacznie.

Awatar użytkownika
TYmbark
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: TYmbark »

Napisałeś, że pracujesz jako Trader, i jeszcze sam inwestujesz? Nie męczą Cię te wykresy po całym dniu? ;)
Powodzenia w osiągnięciu założonych celów.
Pozdrawiam
Michał
Obrazek

mlody87
Gaduła
Gaduła

Też pracowałem jako trader az doszedlem do wniosku, ze po co zarabiac "na kogos" skoro mozna 100% miec dla siebie ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kondek
Pasjonat
Pasjonat

Pracuję jako trader i w godzinach pracy handluję na własnym rachunku :D Zbieram kapitał tak docelowo do 100 000 aby spokojnie żyć. Nie patrzę na wykresy tylko w weekend :-)
Młody87, gdzie pracowałeś jako trader?

ODPOWIEDZ