DayTrading: Piątek 12.04.2013
- profession
- Pasjonat
Re: DayTrading: Piątek 12.04.2013
Jak dla mnie zbliżamy się do Hot Pinta. Jeszcze jakieś 10-20 pipsów. Jednak nie liczył bym na jakiś duży ruch bo jednak pora nie ta. Poza tym jeden hot point zrealizował się już dziś rano więc dwa na jeden dzień to za dużo.
Jak będzie hot point napiszę. Może być zrealizowany jako szczyt dopiero w przyszłym tygodniu. Lub zrealizowany jako wyłamanie i jazdę do góry.
Jak będzie hot point napiszę. Może być zrealizowany jako szczyt dopiero w przyszłym tygodniu. Lub zrealizowany jako wyłamanie i jazdę do góry.
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.
A też się pochwalę... Kurde, na demo grałbym 10 razy więcej, a tu się jeszcze boję. No nic, ważne, że straty powoli odrabiam. Może w przyszłym tyg. uda się doprowadzić rachunek do 100% początkowej wartości ;/
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
http://www.zerohedge.com/news/2013-04-1 ... re-selling
-- Dodano: pt 12-04-2013, 17:32 --
http://www.zerohedge.com/news/2013-04-1 ... be-crushed
-- Dodano: pt 12-04-2013, 17:32 --
http://www.zerohedge.com/news/2013-04-1 ... be-crushed
Miałem nie pisać ale mnie podkusiło.
Edek H4 - to nie wygląda na zwałkę.
W weekend obstawiam lukę w górę.
Ben zadecyduje, ale wykres pokazuje to co napisałem wyżej.
Just trade opposite of what you think, that's the whole secret.
staram sie trejdowac long term i chcialem zapytac szanownych kolegow grajacych dlugie terminy czy polecacie zamknac pozycje przed weekendem czy zostawic? mam aussie(s) od 1.0571 sl 13 pips i ej(s) od 130.60 break even. dopiero ucze sie grac dlugie terminy stad pytanie.
edit: no nic zamknalem obie stare nawyki, udanego weekendu

Ostatnio zmieniony 12 kwie 2013, 17:59 przez Nowy500, łącznie zmieniany 1 raz.
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797
Niestety muszę się z Tobą zgodzić, pomimo, że 2 Twoje zdjęcie to dla mnie kosmosantoniZ pisze:Miałem nie pisać ale mnie podkusiło.
odbiliśmy się od bardzo ważnego mierzenia, a ja ci..... tego nie zdążyłem zobaczyć
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2013, 17:59 przez Bemowo, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie chce być złym prorokiem, ale na EUR/JPY szykuje się jakaś pułapka na misie, oczywiście mogę się mylić ale trochę dziwnie to wygląda, ale z drugiej strony tworzy się flaga prospadkowa, Eur/Usd i EJ są lekko rozkorelowane
I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
''Roguc''
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
''Roguc''
sugeruję zamknąć,Nowy500 pisze:staram sie trejdowac long term i chcialem zapytac szanownych kolegow grajacych dlugie terminy czy polecacie zamknac pozycje przed weekendem czy zostawic? mam aussie(s) od 1.0571 sl 13 pips i ej(s) od 130.60 break even. dopiero ucze sie grac dlugie terminy stad pytanie.
sytuacja robi się dziwna, a może być jeszcze dziwniej
-
- Gaduła
Co do kangura to ja zamknąłem szorta 1,0484, bo już niżej wyraźnie nie chciał (na razie) spadać.Nowy500 pisze:staram sie trejdowac long term i chcialem zapytac szanownych kolegow grajacych dlugie terminy czy polecacie zamknac pozycje przed weekendem czy zostawic? mam aussie(s) od 1.0571 sl 13 pips i ej(s) od 130.60 break even. dopiero ucze sie grac dlugie terminy stad pytanie.
Myślę jednak że w przyszłym tygodniu duża szansa na kontynuację spadków, więc będzie można odebrać lub dobrać esek powyżej 1,05.
Na łikend lepiej nie zostawać z pozycją z dwóch powodów: primo chooj wie co politykiery wygdaczą ze swoich jadaczek czyli masz 50% szans że trafisz, ciut mało uwzględniając prowizję na long term. A secundo to na kangurze swapy są ujemne, więc kilka nocy bulisz brokerowi za nic.
Bemowo, kosmos nie kosmos, ważne aby na H4 zółta łajza skierowała się ostro na południe na stochastiku.Bemowo pisze:Niestety muszę się z Tobą zgodzić, pomimo, że 2 Twoje zdjęcie to dla mnie kosmosantoniZ pisze:Miałem nie pisać ale mnie podkusiło.
odbiliśmy się od bardzo ważnego mierzenia, a ja ci..... tego nie zdążyłem zobaczyć
Mam poważne obawy że odwrócą i zrobią maksa. Niższe interwały wskazują niższe poziomy na edziu, ale pną się jeszcze w górę.
Jestem w opozycji do wejść mistrza sonica ale z jego wykresu widać że poniżej 1.3050 pojawił się popyt który 2 razy podniósł edzia.
Popyt tam jest i basta.
Niech Ben zadecyduje to już tylko minuty...
Just trade opposite of what you think, that's the whole secret.