CROSS TRADE - Mistrzostwa inwestycyjne. Pula nagród 20.000$

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
overall

Re: CROSS TRADE - Mistrzostwa inwestycyjne. Pula nagród 20.0

Nieprzeczytany post autor: overall »

Choroba, jestem tak zabujany w MT4 ze w tym protraderze czuje sie jak dziecko we mgle... jak sie tutaj przybliża i oddala wykres ? Szukam szukam i za cholere nie moge znalezc tej opcji :P

Kurna jesli kiedy kolwiek zlikwidują mt4 to ja chyba przestane grac na FX :D

aa i jeszcze jedno, jak zrobic zeby wykres byl troche oddalony od tej scianki cenowej ? bo najnowsze swieczki ledwo co widac.

dobra, znalazlem jak sie oddala i przybliza :) jeszcze tylko odsuniecie wykresu od tej scianki i bede w domu :D

oka, wszystkie problemy rozwiązane :), sory za smietnik :)

-- Dodano: wt 09-04-2013, 23:11 --
MaRCHeW pisze:Witam.
Nyxa pisze:Panie Karolu, a jaka dźwignia maksymalna będzie dostępna podczas konkursu? Pytam, bo nie znalazłem takiej informacji w regulaminie.
Dźwignia w zawodach ustawiona została na 100:1.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

hehe no nie wiem, bo zeby przy 100 k $ otworzyc zlecenie na 500 lotow na srebrze to musi byc chyba z 1:1000 a moze i z 1:5000. Przeraza mnie ta platforma :)

Ps. Fajne rzeczy sie tu znajduje, bad tick na 30 dolców :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam :)
overall pisze:hehe no nie wiem, bo zeby przy 100 k $ otworzyc zlecenie na 500 lotow na srebrze to musi byc chyba z 1:1000 a moze i z 1:5000. Przeraza mnie ta platforma :)

Ps. Fajne rzeczy sie tu znajduje, bad tick na 30 dolców :D
Lewar jest ustawiony na 100:1, a instrumenty mają specyfikację LMAX'a.

Poniżej przedstawiam specyfikację LMAX'a dla złota i srebra.

Instrument Name,LMAX ID,LMAX symbol ,Contract Multiplier,Tick Size,Tick Value,Effective Date,Expiry Date,Quoted CCY
Gold (Spot),100637,XAU/USD,10,0.01,0.1,12/12/2011,,USD
Silver (Spot),100639,XAG/USD,500,0.001,0.5,12/12/2011,,USD

Także wszystko jest ok.

Bad tick zostanie dzisiaj poprawiony. Dziękuję za zgłoszenie.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Już za 20 minut zaczyna się darmowe Webinary:

Analiza techniczna w Protrader 2 – zapraszamy

Obecny będzie Karol Marchewka i odpowiadać będzie na pytania dotyczące konkursu Cross Trade i samej platformy Protrader 2.

http://comparic.pl/listings/darmowe-web ... apraszamy/
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

overall

Kurcze, juz zupelnie nie kminie tych lotów na tej platformie, wczoraj otworzylem na sreberku na 500 lotow i to byl max po czym dzis MC i zostalo 70 tysiecy dolcow czyli okej po czym wlasnie otworzylem zlecenia na 1400 lotow mimo mniejszego kapitalu, czy to nie jest dziwne ? :D

Dodam ze w zwyklym mt4 100 tys $ to stanowczo za malo by otworzyc zlecenie na 100 lotow a co dopiero na 1400 :)

Moze mi to ktos wyjasnic? :) bo te liczby sa zupelnie z kosmosu.

update, teraz dla jaj zamknalem i przy kapitale 60 tys $ moge otworzyc jeszcze wiecej bo 1800 lotów.... kurna za tyle to rynkiem usdpln cisnął bym jak chcial :)

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

overall pisze:Kurcze, juz zupelnie nie kminie tych lotów na tej platformie, wczoraj otworzylem na sreberku na 500 lotow i to byl max po czym dzis MC i zostalo 70 tysiecy dolcow czyli okej po czym wlasnie otworzylem zlecenia na 1400 lotow mimo mniejszego kapitalu, czy to nie jest dziwne ? :D

Dodam ze w zwyklym mt4 100 tys $ to stanowczo za malo by otworzyc zlecenie na 100 lotow a co dopiero na 1400 :)

Moze mi to ktos wyjasnic? :) bo te liczby sa zupelnie z kosmosu.

update, teraz dla jaj zamknalem i przy kapitale 60 tys $ moge otworzyc jeszcze wiecej bo 1800 lotów.... kurna za tyle to rynkiem usdpln cisnął bym jak chcial :)
Overall jesteś za bardzo przyzwyczajony do MT4 :)

Sprawdź specyfikację jaką ma LMAX. FXMTF ma to dobrze rozpisane w tym linku: http://www.fxmtf.pl/pl/oferta/
Zwróć uwagę na pozycję: Standardowy lot

Tak jak mówiłem. Lewar jest ustawiony na 100:1. Przy składaniu pozycji sprawdź też jakie jest wymagane zabezpieczenie pod złożoną pozycję. Wtedy będziesz wiedział, że 500 lot to tak naprawdę 50 lot z MT4.

Jednakże przekazałem Twoją uwagę do PFSOFTu. Otrzymałem odpowiedź, że prawdopodobnie dzisiaj nastąpi zmiana specyfikacji dla instrumentów CFD i będą one tak samo skonfigurowane jak jest na platformie MT4.

Także Twój problem zostanie rozwiązany ;)

Informacja o zmianie specyfikacji zostanie rozesłana bezpośrednio przez platformę konkursową do wszystkich uczestników zawodów.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

trav
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: trav »

Nie ma platformy mobilnej na windows mobile?
Czy spadamy, czy rośniemy to jesteśmy zarobieni.

overall

MaRCHeW pisze: Overall jesteś za bardzo przyzwyczajony do MT4 :)

Sprawdź specyfikację jaką ma LMAX. FXMTF ma to dobrze rozpisane w tym linku: http://www.fxmtf.pl/pl/oferta/
Zwróć uwagę na pozycję: Standardowy lot

Tak jak mówiłem. Lewar jest ustawiony na 100:1. Przy składaniu pozycji sprawdź też jakie jest wymagane zabezpieczenie pod złożoną pozycję. Wtedy będziesz wiedział, że 500 lot to tak naprawdę 50 lot z MT4.

Jednakże przekazałem Twoją uwagę do PFSOFTu. Otrzymałem odpowiedź, że prawdopodobnie dzisiaj nastąpi zmiana specyfikacji dla instrumentów CFD i będą one tak samo skonfigurowane jak jest na platformie MT4.

Także Twój problem zostanie rozwiązany ;)

Informacja o zmianie specyfikacji zostanie rozesłana bezpośrednio przez platformę konkursową do wszystkich uczestników zawodów.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
hehehe, dzieki MaRCHeW :) Nie trzeba było, moze innym to odpowiada :P ale ogolnie dzieki za odzew :)

Chwała wam za tak faną inicjatywe no i fakt, troche przesiąknąłem tym mt4 ale spokojnie, dam rade i z protraderem. :)

pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

trav pisze:Nie ma platformy mobilnej na windows mobile?
Nie, Windows Mobile jest już przestarzałą platformą (nie wiem czy nawet Microsoft ją jeszcze wspiera).
Jednak mamy zamiar w tym roku wydać platformę mobilną na system Windows Phone.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

overall

hmmm jak to jest ze dwa dni temu gdy otworzylem 500 lotow na srebrze przy kapitale 90 K $ wywalilo mnie na MC i zostalo 70 K. Natomiast w tej chwili mam ciagle otwarte z tego co widze 1800 lotów przy kapitale 60 K$ ale na MC mnie nie wywalilo tylko jestem - 13 K $ na minusie. dziwne. :) Wiem ze sie staracie ale tutaj ewidentnie cos jest nie halo.

Pozdrawiam.

edit, platforma chyba zwariowala, teraz jestem - 300 K $ na minusie ale to byc moze to przez to co Pan zglosil do PFSoftu.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

overall pisze:edit, platforma chyba zwariowala, teraz jestem - 300 K $ na minusie ale to byc moze to przez to co Pan zglosil do PFSoftu.
Dostałeś zapewne informacje na platformie, że dokonaliśmy zmian specyfikacji instrumentów CFD.

Możesz sobie sprawdzić specyfikację dla każdego instrumentu uruchamiając okno Symbol info. W tym celu wejdź do menu Narzędzie obrotu-->Więcej-->Symbol info

Załączam screeny.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ