DayTrading: Czwartek 11.04.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 12 kwie 2013, 00:17

Wzrost
12
30%
Bez zmian
6
15%
Spadek
22
55%

Liczba głosów: 40

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Czwartek 11.04.2013

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

hrabia pisze:
atlanticos pisze:
Rafał pisze:Witam. Ta 100 na uj może być ciekawa, pewno wszystko co żyje ma tam oczekujące s, mogą chcieć się po nich przejechać.
albo nie doleca zeby ich nie zalaczylo :)
i jak dalej upierasz sie ze eur/usd osiagnie 1.3020

jak najbardziej
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Vanitas Vanitatum
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Vanitas Vanitatum »

Bemowo pisze:dobra co dalej z kangurem

10 miesięcy w pudle

jakieś pomysły? fundamenty?
Wg. mnie w najbliższych dniach szykuje się spadek z 3 powodów:
1. Ostatniej nocy fatalne dane z rynku pracy całkowicie zanegowały przyczynę wzrostów z początku marca (wtedy były dobre dane, teraz się okazało że podkręcone).
2. Bardzo silny trend wzrostowy ostatniego czasu aż się prosi o korektę.
3. Dziś doji na wykresie 1D, technicznie ładny sygnał na S.

Myślę, że 1,0475 to zasięg minimalny korekty, ale może jak do wszystkich dotrze że kangur nie jest safe haven tylko lot of problems to może zanurkować nawet poniżej tegorocznych dołków, zwłaszcza jeśli niska inflacja (wczorajsze dane) i problemy bezrobocia skłonią tamtejszych decydentów do rozwiązań "sprawdzonych" w stanach i japoni, czyli drukowania. Ważne oczywiście ciągle jest złoto, bo aud to jednak ciągle przemysł wydobywczy (choć coraz mniej). Złoto też zaś traci swój połysk więc kolejny powód do S.

Awatar użytkownika
szczudlo6
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szczudlo6 »

jestem tego samego zdania co atlanticos polecimy do 1.30xx :] i też się będę tego upierał :]
Lepiej stracić okazje niż pieniądze...

psxor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: psxor »

sl to naprawde fajna rzecz :) zamiast 510 pipsow plecy moglbys miec tylko 50, nie warto? czyli 510 - 50 = 450 pipsow na plusie. sa plusy dodatnie i plusy ujemne jakto mawial nasz slawny wieszcz ;)
W swojej karierze zamknąłem tylko kilka stratnych pozycji, czasami niektore pozycje trzymałem ponad rok, aż w końcu dały zarobić, ja toleruje troszke inna technike grania. Mam za duze depo zeby bawic sie w sl, zwlaszcza na edku.

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Jutro minfin eurozony mają klepnąć przedłużenie bailout dla IR i PT do 2010. To jest powód kondycji euro.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

Vanitas Vanitatum pisze:
Bemowo pisze:dobra co dalej z kangurem

10 miesięcy w pudle

jakieś pomysły? fundamenty?
Wg. mnie w najbliższych dniach szykuje się spadek z 3 powodów:
1. Ostatniej nocy fatalne dane z rynku pracy całkowicie zanegowały przyczynę wzrostów z początku marca (wtedy były dobre dane, teraz się okazało że podkręcone).
2. Bardzo silny trend wzrostowy ostatniego czasu aż się prosi o korektę.
3. Dziś doji na wykresie 1D, technicznie ładny sygnał na S.

Myślę, że 1,0475 to zasięg minimalny korekty, ale może jak do wszystkich dotrze że kangur nie jest safe haven tylko lot of problems to może zanurkować nawet poniżej tegorocznych dołków, zwłaszcza jeśli niska inflacja (wczorajsze dane) i problemy bezrobocia skłonią tamtejszych decydentów do rozwiązań "sprawdzonych" w stanach i japoni, czyli drukowania. Ważne oczywiście ciągle jest złoto, bo aud to jednak ciągle przemysł wydobywczy (choć coraz mniej). Złoto też zaś traci swój połysk więc kolejny powód do S.

mam podobny punkt widzenia

psxor

z glebokim portfelem faktycznie mozna mozna sobie pozwolic na przetrzymanie pozycji, mnie by to denerwowalo po co "utrzymywac interes ktory nie rokuje zarobku". chociaz hedge tez zostal wymyslony po cos. wazne ze zarabiasz na tym, pzdr
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Bemowo pisze:na kangurze prawdopodobnie za sprawą korekty pędzącej przechodzimy z fali (I) do fali (III). Jutro piątek dzień cudów, więc się nie zdziwię jak polecimy 200 pipsów do góry
Bemowo - pokaz mi na kangurze świece dzienną na 200 pipsow choc jedną - chyba że jutro tylko opuszczenie pasa startowego a lądowanie w przyszlym tygodniu ;) :564:

PaulGilbert
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: PaulGilbert »

Nowy500 pisze: sl to naprawde fajna rzecz :) zamiast 510 pipsow plecy moglbys miec tylko 50, nie warto? czyli 510 - 50 = 450 pipsow na plusie.
Nie stosując SL można w ogóle nie ma się straty. Większość strat ludzie mają przez SL i mały depozyt czy też jak kto woli za duże pozycje. Grając nieco bardziej długoterminowo niż daytrayding i mniejszymi pozycjami bądź inwestując większy depozyt można mieć około 90 trafnych pozycji. Jako ciekawostkę powiem, że na 67 pozycji chyba tylko ze 3 miałem na minusie, i to tylko właśnie przez eksperymenty z SL. Takie inwestowanie ma wadę taką, że nieraz trzeba długo trzymać pozycje. Z 5 pozycji trzymałem prawie przez dwa miesiące zanim wyszły na plus. Ale w końcu zarobiły.

-- Dodano: 11 kwie 2013, 22:26 --
psxor pisze: W swojej karierze zamknąłem tylko kilka stratnych pozycji, czasami niektore pozycje trzymałem ponad rok, aż w końcu dały zarobić, ja toleruje troszke inna technike grania. Mam za duze depo zeby bawic sie w sl, zwlaszcza na edku.
Mnie też właśnie bardzo podoba się taki styl inwestowania. Z tym trzymaniem ponad rok - znasz jakiegoś brokera który po roku nie zamyka czy też masz na myśli, że otworzyłeś w punkcie w którym Ci automatycznie zamknęło?

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

moja wizja ejka na noc m5 ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany