DayTrading: Czwartek 11.04.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 12 kwie 2013, 00:17

Wzrost
12
30%
Bez zmian
6
15%
Spadek
22
55%

Liczba głosów: 40

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Czwartek 11.04.2013

Nieprzeczytany post autor: FxTag »

Bemowo pisze:
profession pisze:
Bemowo pisze:A próbowałeś hedge w hot point? +- sl np 20 pips?
Szczerze powiem nie myślałem o tym w ogóle :) Nie jestem zwolennikiem mechaniki w tradingu. Kiedyś byłem bardzo zapalony na sztywny TP i SL. Zawsze taki sam. Lub EA które ma zawsze sztywne wartości i działanie.

Jednak z czasem widzę, że trading to emocje i staram się je wyczuwać i za nimi podążać.

Tak jak dziś rano. Około 8 naszego czasu byłem przekonany, że HotPoint będzie szczytem. Dwie świece dawały mi taki sygnał. [Druga z nich była mnie zamknięta ]. Dlatego zostawiłem pozycję z wczoraj. Jednak jak się okazało godzinę później. Kolejna świeca była bardzo wzrostowa. Więc ręcznie odwróciłem pozycję.

Nie wiem czy zawsze Hedge 20 pipsów by się sprawdził? I czy akurat 20 pipsów czy 30? Itp. Taka mechanika zawsze tworzy trudności [według mojego podejścia]

Możesz obliczyć te pozycję z Hot Pointami które wrzuciłem i zobaczymy co by z nich wyszło :)
Przyznam, że stosuję podobną metodę - ja hot point nazywam poziomem "lustra wody". Jest owszem pewna rozbieżność w stosunku do Twojego cacka (nie używam wskaźników w małych okienkach - preferuję widzieć wszystko na pełnym ekranie). Ja akurat otwieram pozycję po odbiciu od "poziomu O". I chyba doszlifowałem metodę, której celem jest SL ok 10 pips, a target ile wejdzie, czyli jak już się robi hot.

pipsów
Przed chwilką pytałem kiedy wychodzicie z pozycji :D Dziś miałem nawet 30 pipek na edku. Dobrze, że sl postawiłem na moment wejścia. Głupio tak siedzieć cały dzień, stresować się i wyjść na zero, albo ze stratą (bo i tak często bywa) Z tego co zauważyłem to Proession jest solidną firmą. Pokazuje jak wygląda życie tradera, nie hazardzisty.

crok.
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: crok. »

solidna firma jak baca w gorach - jaka jutro bedzie baco pogoda - albo bedzie padal deszcz albo swiecic slonce :) 50 /50 :))
jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek :)

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FxTag »

crok. pisze:solidna firma jak baca w gorach - jaka jutro bedzie baco pogoda - albo bedzie padal deszcz albo swiecic slonce :) 50 /50 :))
Prawda jest taka. Albo jest to praca, albo ruletka. W przeciwnym razie, kazdy byłby zarobiony, ale nie my dyktujemy tu warunki i niestety trzeba sie podporządkować. Czasami wydaje mi się, że ktoś nami sie bawi i biegamy za ceną, jak kot, który goni punkcik laserowego światełka.

Rafał
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Rafał »

Witam. Ta 100 na uj może być ciekawa, pewno wszystko co żyje ma tam oczekujące s, mogą chcieć się po nich przejechać.

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

uruchomiłem Lkę na eur/gbp z TP 89.00 jednocześnie siedzę na Edku w S z TP 1.27 myślę że dobrze na tym wyjdę grubasy grają tak samo
windsurfing na falach trendu

crok.
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: crok. »

roberttheus pisze:uruchomiłem Lkę na eur/gbp z TP 89.00 jednocześnie siedzę na Edku w S z TP 1.27 myślę że dobrze na tym wyjdę grubasy grają tak samo

no wyjdziesz w szczegolnosci ze angela czuwa na 1,3 :)
jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek :)

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Rafał pisze:Witam. Ta 100 na uj może być ciekawa, pewno wszystko co żyje ma tam oczekujące s, mogą chcieć się po nich przejechać.
albo nie doleca zeby ich nie zalaczylo :)
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Rafał
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Rafał »

Może tak być patrząc jak się męczą z 99,90

Awatar użytkownika
bulbulezar
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bulbulezar »

crok. pisze:
roberttheus pisze:uruchomiłem Lkę na eur/gbp z TP 89.00 jednocześnie siedzę na Edku w S z TP 1.27 myślę że dobrze na tym wyjdę grubasy grają tak samo

no wyjdziesz w szczegolnosci ze angela czuwa na 1,3 :)

Angela to mysli co tu zrobic zeby bylo 1,20. Mercedesy sie nie sprzedaja powyzej.

Bemowo

Nieprzeczytany post autor: Bemowo »

dobra co dalej z kangurem

10 miesięcy w pudle

jakieś pomysły? fundamenty?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany