DayTrading: Czwartek 11.04.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 12 kwie 2013, 00:17

Wzrost
12
30%
Bez zmian
6
15%
Spadek
22
55%

Liczba głosów: 40

PaulGilbert
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Czwartek 11.04.2013

Nieprzeczytany post autor: PaulGilbert »

roberttheus pisze:uruchomiłem Lkę na eur/gbp z TP 89.00 jednocześnie siedzę na Edku w S z TP 1.27 myślę że dobrze na tym wyjdę grubasy grają tak samo
Mi się wydaje, że może tak być. Zupełnie nie rozumiem obecnego kursu eurodolara- z Europy ciągle dochodzą negatywne sygnały, w kolejnych państwach coraz większe problemy. Natomiast jeżeli chodzi o USA to sytuacja może najlepsza nie jest, ale idzie w dużo lepszym kierunku niż w Europie. Giełda wysoko, sytuacja na rynku mieszkaniowym się ustabilizowała, są już głosy o zakończeniu programu luzowania polityki monetarnej, dzisiejsze dane o mniejszej ilości zasiłków też pozytywne. Dlatego dziwi mnie to ostatnie umacnianie się Euro. Mam wrażenie, że to tylko spekulacyjnie rynek ciągnie, bez jakiegoś poważnego odzwierciedlenia w rzeczywistości.

Sygnały jakie płyną z Europy dla przykładu: http://www.ekonomia24.pl/artykul/706292 ... onych.html
A takie ze Stanów: http://www.ekonomia24.pl/artykul/706205 ... owage.html

Awatar użytkownika
hrabia
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: hrabia »

atlanticos pisze:
Rafał pisze:Witam. Ta 100 na uj może być ciekawa, pewno wszystko co żyje ma tam oczekujące s, mogą chcieć się po nich przejechać.
albo nie doleca zeby ich nie zalaczylo :)
i jak dalej upierasz sie ze eur/usd osiagnie 1.3020

komano
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: komano »

bulbulezar pisze:
crok. pisze:
roberttheus pisze:uruchomiłem Lkę na eur/gbp z TP 89.00 jednocześnie siedzę na Edku w S z TP 1.27 myślę że dobrze na tym wyjdę grubasy grają tak samo

no wyjdziesz w szczegolnosci ze angela czuwa na 1,3 :)

Angela to mysli co tu zrobic zeby bylo 1,20. Mercedesy sie nie sprzedaja powyzej.

A jutro mnóstwo danych i jeszcze Benek przemawia ...

kwaq
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kwaq »

Witam, apropo systemów, postanowiłem zrobić mały eksperyment , i poprosić moją kobiete o spojrzenie na wykres i określenie czy dany walor będzie rósł czy spadał, nie ma pojęcia o forexie , nie wiedziała czego dany wykres dotyczy.pokazywałem jej wykresy 1d na pełnym erkanie w niedziele wieczorem. pozycje zajmowałem na otwarciu w niedziele wieczorem ustawiając Sl na oko powyżej/poniżej ostaniej swiecy dziennej.TP określiłem na mniej więcej 2 razy ostatnia świeca. Pozycje zostaną zamknięte albo porzez SL/TP , albo w piątek wieczorem.W niedziele znowu podjemie decyzje na następny tydzień. Narazie jest ok 3% do przodu :), no ale tydzień jeszcze sie nie skończył :/

http://www.myfxbook.com/members/kwaq/basia/534042

W historii widać zamykane otwierane pozycje na 1 locie, to przez pomyłke :)
Zobaczymy jak to będzie wyglądać w dłuższym terminie , tym bardziej że wiadomo jakie były świece piątkowe.

Może po roku się okaże że takie spojrzenie na rynek jest lepsze niż te wszystkie magiczne systemy ;)

Awatar użytkownika
hrabia
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: hrabia »

PaulGilbert pisze:
Mi się wydaje, że może tak być. Zupełnie nie rozumiem obecnego kursu eurodolara- z Europy ciągle dochodzą negatywne sygnały, w kolejnych państwach coraz większe problemy. Natomiast jeżeli chodzi o USA to sytuacja może najlepsza nie jest, ale idzie w dużo lepszym kierunku niż w Europie. Giełda wysoko, sytuacja na rynku mieszkaniowym się ustabilizowała, są już głosy o zakończeniu programu luzowania polityki monetarnej, dzisiejsze dane o mniejszej ilości zasiłków też pozytywne. Dlatego dziwi mnie to ostatnie umacnianie się Euro. Mam wrażenie, że to tylko spekulacyjnie rynek ciągnie, bez jakiegoś poważnego odzwierciedlenia w rzeczywistości.

Sygnały jakie płyną z Europy dla przykładu: http://www.ekonomia24.pl/artykul/706292 ... onych.html
A takie ze Stanów: http://www.ekonomia24.pl/artykul/706205 ... owage.html
jutro maga miec negatywna usa ze sprzedazy detalicznej i to znów moze oslabic dolara

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

od kiedy słabe dane osłabiają dolara.... to już tak nie działa ... słabe dane to awersja do ryzyka i ucieczka do bezpiecznych aktywów w tym wypadku dolar może się umocnić
windsurfing na falach trendu

psxor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: psxor »

roberttheus pisze:od kiedy słabe dane osłabiają dolara.... to już tak nie działa ... słabe dane to awersja do ryzyka i ucieczka do bezpiecznych aktywów w tym wypadku dolar może się umocnić
Piekne słowa

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

edek znowu poniżej 1.3100; tym razem może miec powera do większego spadku
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

psxor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: psxor »

zastapmnie pisze:edek znowu poniżej 1.3100; tym razem może miec powera do większego spadku
jutro, a przyszly tydzien 1.27, i razem z nim ejek i ujek

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

kolega troszkę fantazjuje:)
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Zablokowany