DayTrading: Czwartek 11.04.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 12 kwie 2013, 00:17

Wzrost
12
30%
Bez zmian
6
15%
Spadek
22
55%

Liczba głosów: 40

crok.
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Czwartek 11.04.2013

Nieprzeczytany post autor: crok. »

profession pisze:
hrabia pisze:ile procent zawsze zawsze masz skutwcznosci niz jakiej wpadki,bo wiadomo zawsze sie tez nie wygrywa
W 80% przypadków po hot poincie coś się dzieje. Nie zawsze potrafię dobrze oszacować kierunek. Wiec skuteczność tak 50 na 50. Jednak tak jak widziałeś na screenie staram się by straty były minimalne, zmieniam SL na moment wejścia gdy rynek nie idzie za dobrze by wyjść na 0. Natomiast zyski [staram się wiadomo nie zawsze wychodzi jak sam napisałeś] staram się by były 3 lub 2 krotnością SL.

Zazwyczaj ratuje mnie to, że po źle przewidzianym ruchu zmieniam kierunek i korzystam z długiego movement'u ceny.
Zajebisty system jak patrzac na wykres tez mam skutecznosc bez zadnego wskaznika i przychodzac z ulicy 50 .50 ....

skoncz juz cwaniakowac bo tu przewinelo sie tylu medrcow a zostala stara grupa , ktora po powili wypracowanym systemem ciola po pare procent tygodniowo a reszta jak czyta to zalicza MC , byl juz przed toba taki jeden melon co tez wrozyl :) wrzuc screena albo podaj poziomy wejscia wyjscia i tak zostaw , nikomu sie nie chce czytac opisow jak w ksiazce a w szczegolnosci jak piszesz rano pisalem a wczoraj np dostales solidnie po dupie...
jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek :)

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: profession »

crok. pisze:Zajebisty system jak patrzac na wykres tez mam skutecznosc bez zadnego wskaznika i przychodzac z ulicy 50 .50 ....

skoncz juz cwaniakowac bo tu przewinelo sie tylu medrcow a zostala stara grupa , ktora po powili wypracowanym systemem ciola po pare procent tygodniowo a reszta jak czyta to zalicza MC , byl juz przed toba taki jeden melon co tez wrozyl wrzuc screena albo podaj poziomy wejscia wyjscia i tak zostaw , nikomu sie nie chce czytac opisow jak w ksiazce a w szczegolnosci jak piszesz rano pisalem a wczoraj np dostales solidnie po dupie...
Widzę, że znalazł się kolejny master szef lub szef wszystkich szefow. Data rejestracji 2011? I Ty nazywasz, że "przewinęło się?" haha . Ja od 2008 na tym forum jestem , na forexie i kontraktach wiele dłużej więc daruj sobie.

Nie chcesz to nie czytaj.

A może Ty się tylko przewijasz? Bo z mojej perspektywy tak to wygladaI za pół roku Cie nie będzie? Hę?
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.

rafmax
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: rafmax »

Nie rozumiem was czasem. co wam człowiek przeszkadza?? Niech wrzuca, niech pisze, jak ktos nie ma ochoty niech nie czyta, proste. To ze jednym nie jest to do niczego potrzebne to nie znaczy ze druginie skorzysta. To jest forum...

PS: dawajcie tego EJ na 131,20-30, ale juz....
"Buy the fu*king dip you fu*king idiot" :)
http://www.youtube.com/watch?v=jllJ-HeErjU

overall

Nieprzeczytany post autor: overall »

W celu rozluznienia atmosfery, złapmy się wszyscy za rece bo ujek zaraz uderzy w sete galarete i co dalej ? :)

psxor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: psxor »

Mam pytanko do was, jak by wybuchła wojna w Korei, to rozumiem że Jen leci na łeb na szyje w dół?

Bemowo

Nieprzeczytany post autor: Bemowo »

profession pisze:
Bemowo pisze:A próbowałeś hedge w hot point? +- sl np 20 pips?
Szczerze powiem nie myślałem o tym w ogóle :) Nie jestem zwolennikiem mechaniki w tradingu. Kiedyś byłem bardzo zapalony na sztywny TP i SL. Zawsze taki sam. Lub EA które ma zawsze sztywne wartości i działanie.

Jednak z czasem widzę, że trading to emocje i staram się je wyczuwać i za nimi podążać.

Tak jak dziś rano. Około 8 naszego czasu byłem przekonany, że HotPoint będzie szczytem. Dwie świece dawały mi taki sygnał. [Druga z nich była mnie zamknięta ]. Dlatego zostawiłem pozycję z wczoraj. Jednak jak się okazało godzinę później. Kolejna świeca była bardzo wzrostowa. Więc ręcznie odwróciłem pozycję.

Nie wiem czy zawsze Hedge 20 pipsów by się sprawdził? I czy akurat 20 pipsów czy 30? Itp. Taka mechanika zawsze tworzy trudności [według mojego podejścia]

Możesz obliczyć te pozycję z Hot Pointami które wrzuciłem i zobaczymy co by z nich wyszło :)
Przyznam, że stosuję podobną metodę - ja hot point nazywam poziomem "lustra wody". Jest owszem pewna rozbieżność w stosunku do Twojego cacka (nie używam wskaźników w małych okienkach - preferuję widzieć wszystko na pełnym ekranie). Ja akurat otwieram pozycję po odbiciu od "poziomu O". I chyba doszlifowałem metodę, której celem jest SL ok 10 pips, a target ile wejdzie, czyli jak już się robi hot.

pipsów

rafmax
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: rafmax »

overall pisze:W celu rozluznienia atmosfery, złapmy się wszyscy za rece bo ujek zaraz uderzy w sete galarete i co dalej ? :)
zgodnie z technika ale urwał, od 100,20 do 101,20 jest pierwsza strefa strefa sprzedazy tego uptrendu. poprosze jakies dobre PA...
"Buy the fu*king dip you fu*king idiot" :)
http://www.youtube.com/watch?v=jllJ-HeErjU

crok.
Maniak
Maniak

ajjajaja ta 100 na ujku ich meczy :)
jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek :)

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

ja myślę że ta setka ich meczy bo mają ochotę na korekte a to ich trzyma :) czuje ze zlapia 100 i potem 200(pipsow) w dół

:d :564:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

crok.
Maniak
Maniak

atlanticos pisze:ja myślę że ta setka ich meczy bo mają ochotę na korekte a to ich trzyma :) czuje ze zlapia 100 i potem 200(pipsow) w dół

:d :564:
a ja ze 100,83 +_ pare pip i wtedy korekta

Zablokowany