DayTrading: Czwartek 11.04.2013
Re: DayTrading: Czwartek 11.04.2013
Uwaga moja pierwsza analiza DAX... Jakie to emocjonujące:)

-
- Pasjonat
Oczywiście, jak najbardziej. Zresztą po to jest forum, żeby się wymieniać poglądami, dyskutować, robić burze mózgów, czasami też polemizować. Im więcej analiz tym lepiej. Co dwie głowy to nie jedna.profession pisze:P.S. Interesuje kogoś to w ogólejak tak to piszcie coś bo tam się na darmo produkować to mi się nie chce
![]()
dlaczego?ForexTig3r pisze:AUDUSD 1.1000 przesądzone potem w dół. All currencies LONG TERM are easy as posssibly can be.
- profession
- Pasjonat
Nie wiem niestetyhrabia pisze:zejdzie dzis jeszcze do 1.3090 eur/usd powiedz

Delikatna sugestia, że raczej pójdzie do góry niż w dół [dziś może mała konsolidacja a jutro góra]. Ale nie jest to moja analiza, tak tylko mówię co mi się wydaje. Nie wchodzę w żadną pozycję, nie ma Hot Pointa i jak na razie nawet się nie zbliża, więc na razie odpuszczam.
Mam kilka metod na to. Kilka wskaźników plus analiza poziomów, linii trendu itp. Nie jest to mechaniczna metoda która działa od razu od tak. Raczej kwestia sygnału, że coś będzie się dziać.Piter80 pisze:Profession a jak rozpoznajesz te Hot Pointy?
Może potem napiszę coś więcej jeśli będzie zainteresowanie. Ale nie jest to metoda mechaniczna, raczej polegająca na doświadczeniu.
Hot Pointy mogą być generowane mechanicznie jedna nie są tak precyzyjne.
Głównym mankamentem jest to, że Hot point nie mówi Ci co się stanie. Mówi tylko, że prawdopodobnie coś się wydarzy. Jednak co do kierunku trzeba obserwować samemu. Co do kierunku to mi pomaga Worren Buffett Pivot o któym wam pisałem. Dziś np. zadziałał bardzo dobrze.
Jutro też umieszczę informacje rano. Zobaczymy co się wydarzy

Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.
A próbowałeś hedge w hot point? +- sl np 20 pips?profession pisze:Nie wiem niestetyhrabia pisze:zejdzie dzis jeszcze do 1.3090 eur/usd powiedzgdybym wiedział to już bym siedział w jakiejś pozycji. Nie sądzę by ktokolwiek był wstanie przewidzieć każdy ruch przez 24h sesji. Ja skupiam się na 3-4 świecach i to w momentach które mogę przewidzieć z jak największym prawdopodobieństwem sukcesu.
Delikatna sugestia, że raczej pójdzie do góry niż w dół [dziś może mała konsolidacja a jutro góra]. Ale nie jest to moja analiza, tak tylko mówię co mi się wydaje. Nie wchodzę w żadną pozycję, nie ma Hot Pointa i jak na razie nawet się nie zbliża, więc na razie odpuszczam.
Mam kilka metod na to. Kilka wskaźników plus analiza poziomów, linii trendu itp. Nie jest to mechaniczna metoda która działa od razu od tak. Raczej kwestia sygnału, że coś będzie się dziać.Piter80 pisze:Profession a jak rozpoznajesz te Hot Pointy?
Może potem napiszę coś więcej jeśli będzie zainteresowanie. Ale nie jest to metoda mechaniczna, raczej polegająca na doświadczeniu.
Hot Pointy mogą być generowane mechanicznie jedna nie są tak precyzyjne.
Głównym mankamentem jest to, że Hot point nie mówi Ci co się stanie. Mówi tylko, że prawdopodobnie coś się wydarzy. Jednak co do kierunku trzeba obserwować samemu.
Witam. Może ktoś podpowie kiedy wyjść z pozycji?
-- Dodano: 11 kwie 2013, 18:29 --
Mam na myśli day trading
-- Dodano: 11 kwie 2013, 18:29 --
Mam na myśli day trading
-
- Gaduła
Przesądzona to jest tylko śmierć i podatki, choć są tacy co nawet podatków nie płacą.ForexTig3r pisze:AUDUSD 1.1000 przesądzone potem w dół. All currencies LONG TERM are easy as posssibly can be.
ps. Kangur zaczyna objawiać pierwsze oznaki przegrzania, więc ostrożnie z tymi longami...
- profession
- Pasjonat
Szczerze powiem nie myślałem o tym w ogóleBemowo pisze:A próbowałeś hedge w hot point? +- sl np 20 pips?

Jednak z czasem widzę, że trading to emocje i staram się je wyczuwać i za nimi podążać.
Tak jak dziś rano. Około 8 naszego czasu byłem przekonany, że HotPoint będzie szczytem. Dwie świece dawały mi taki sygnał. [Druga z nich była mnie zamknięta ]. Dlatego zostawiłem pozycję z wczoraj. Jednak jak się okazało godzinę później. Kolejna świeca była bardzo wzrostowa. Więc ręcznie odwróciłem pozycję.
Nie wiem czy zawsze Hedge 20 pipsów by się sprawdził? I czy akurat 20 pipsów czy 30? Itp. Taka mechanika zawsze tworzy trudności [według mojego podejścia]
Możesz obliczyć te pozycję z Hot Pointami które wrzuciłem i zobaczymy co by z nich wyszło

ile procent zawsze zawsze masz skutwcznosci niz jakiej wpadki,bo wiadomo zawsze sie tez nie wygrywaprofession pisze:Szczerze powiem nie myślałem o tym w ogóleBemowo pisze:A próbowałeś hedge w hot point? +- sl np 20 pips?Nie jestem zwolennikiem mechaniki w tradingu. Kiedyś byłem bardzo zapalony na sztywny TP i SL. Zawsze taki sam. Lub EA które ma zawsze sztywne wartości i działanie.
Jednak z czasem widzę, że trading to emocje i staram się je wyczuwać i za nimi podążać.
Tak jak dziś rano. Około 8 naszego czasu byłem przekonany, że HotPoint będzie szczytem. Dwie świece dawały mi taki sygnał. [Druga z nich była mnie zamknięta ]. Dlatego zostawiłem pozycję z wczoraj. Jednak jak się okazało godzinę później. Kolejna świeca była bardzo wzrostowa. Więc ręcznie odwróciłem pozycję.
Nie wiem czy zawsze Hedge 20 pipsów by się sprawdził? I czy akurat 20 pipsów czy 30? Itp. Taka mechanika zawsze tworzy trudności [według mojego podejścia]
Możesz obliczyć te pozycję z Hot Pointami które wrzuciłem i zobaczymy co by z nich wyszło
- profession
- Pasjonat
W 80% przypadków po hot poincie coś się dzieje. Nie zawsze potrafię dobrze oszacować kierunek. Wiec skuteczność tak 50 na 50. Jednak tak jak widziałeś na screenie staram się by straty były minimalne, zmieniam SL na moment wejścia gdy rynek nie idzie za dobrze by wyjść na 0. Natomiast zyski [staram się wiadomo nie zawsze wychodzi jak sam napisałeś] staram się by były 3 lub 2 krotnością SL.hrabia pisze:ile procent zawsze zawsze masz skutwcznosci niz jakiej wpadki,bo wiadomo zawsze sie tez nie wygrywa
Zazwyczaj ratuje mnie to, że po źle przewidzianym ruchu zmieniam kierunek i korzystam z długiego movement'u ceny.