BO & FBO
Re: BO & FBO
tak widze aud chf
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
no ok, ale jeżeli chodzi o mnie to ja nie widzę sensu w to wchodzić up, po co wchodzić w coś co dochodzi do ZL na W1, wiem, że mogą to przebić bo rynek zrobi co chce ale ogólnie ja bym tu szukał S i sygnałów na S narazie ich nie ma ale na up też nie widzę chciałeś grać up to trzeba było na dole wchodzić, ogólnie zasada jest prosta i ja dopiero niedawno ją skumałem ale nie wchodzimy na górze w L i na dole w S i ja staram się tego trzymać,
życzę powodzenia ale uważaj bo mogą zrobić FBO i ja na nie czekam ja nie zrobią to odpuszczam tę pare
EDIT:
A jak tam Radoslav trzymasz kabla jeszcze?
życzę powodzenia ale uważaj bo mogą zrobić FBO i ja na nie czekam ja nie zrobią to odpuszczam tę pare
EDIT:
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
Witam.
Mój wczorajszy gbp aud skończył się SL. Rano wszedłem w aud cad ale wybili nowy szczyt więc wyszedłem z palca. Obecnie wszedłem w gbp usd w S. Obecnie jak piszę to widzę, że parę pips poszli już w dół. Zagranie ryzykowne wg. mnie bo wg. d1 powinni jeszcze iść do góry. Wszedłem w S ponieważ na m15 dali potwierdzenie w dół. Pytanie tylko czy to było potwierdzenie czy tylko mnie się tak wydaje:)
Mój wczorajszy gbp aud skończył się SL. Rano wszedłem w aud cad ale wybili nowy szczyt więc wyszedłem z palca. Obecnie wszedłem w gbp usd w S. Obecnie jak piszę to widzę, że parę pips poszli już w dół. Zagranie ryzykowne wg. mnie bo wg. d1 powinni jeszcze iść do góry. Wszedłem w S ponieważ na m15 dali potwierdzenie w dół. Pytanie tylko czy to było potwierdzenie czy tylko mnie się tak wydaje:)
Spiesz się powoli.
na kablu ciężko powiedzieć co zrobią ja już wyszedłem chociaż chciałem ładować się ponownie ale odpuściłem ja na tę chwilę potwierdzeń nie widzę chociaż moim drugim tp było właśnie niezrealizowane ZL z H4 ale grałęm większą pozycję więc zadowliłem się 3 razy po 20 pipsów 
Według mnie na kablu mimo wszystko masz za duży SL jeżeli pójdą w nie Twoim kierunku to i tak Cię wytną a jeżeli mają iść w dół to powinni to zrobić w miarę szybko bo wyższe interwały mówia bardziej up.
Co do aud/cadi gbp/aud to nie będę pisał pewnie sam widzisz że nie były to dobre miejsca nawet spogladając na H1, musisz starać się selekcjonować FBO, często są wpadki na zwykłej korekcie, sam się daję zrobić czasem ale pamiętaj najlepiej wchodzić w trejd w którym czujesz się pewnie jak masz jakąś nie pewność to poobserwuj wykres i zobacz co robią bedzie nauka na kiedyś

Według mnie na kablu mimo wszystko masz za duży SL jeżeli pójdą w nie Twoim kierunku to i tak Cię wytną a jeżeli mają iść w dół to powinni to zrobić w miarę szybko bo wyższe interwały mówia bardziej up.
Co do aud/cadi gbp/aud to nie będę pisał pewnie sam widzisz że nie były to dobre miejsca nawet spogladając na H1, musisz starać się selekcjonować FBO, często są wpadki na zwykłej korekcie, sam się daję zrobić czasem ale pamiętaj najlepiej wchodzić w trejd w którym czujesz się pewnie jak masz jakąś nie pewność to poobserwuj wykres i zobacz co robią bedzie nauka na kiedyś

Dzięki Czerwinek. Oczywiście Masz rację. Widzę jak dużo mi jeszcze brakuje. Wszystko wydaje mi się w miarę czytelne na historii ale jeśli nie ma prawej strony to często robię głupstwa.
Spiesz się powoli.
Czerwieniek nie chciał bym Cie urazić, bo pomogłeś mi i wielu osobom na tym forum, nie odbierz tego, ze neguje twoja analizę - porostu chem podyskutować o tym aud chf -Ty widzisz jedno ja drugie (jak napisze później to na historii będzie latwo to rozpracxowac) wiec.
Co do w1 owszem bylo Fbo i powinno zadzialac ale potwierdzenia szukal bym na D1 a takowego jak do tad nie ma ,
h4 o ile zakonczy sie tak jak jest teraz - bedzie wskazywac up
zlamanie MZ i szybki powrot do niej na H1 oraz endulfing wskazuje Up -
owszem W1 wskazuje down ale tylko ta 1 swieca caly trend jak narazie nie ma oznak na down.
Napisz jak ty to widzisz... Przygladam sie i jezeli zrobia FBO to wyjde ale narazie ja tam widze bui.
wiem, to troche nie pod nasza metode ale, nie ma setupow (przynajmniej ja nie widze ciekawych pozycji)
sorry za bledy. w pospiechu pisalem
Sorry napisalem ,ze widzisz - co oczywiscie nie jest prawda - czekasz na setup (który może sie uformować) down o ile taki nastanie.
Edit : zmniejszyłem sl na 18pipsow - na m5 zrobili fbo przetawilem na be
Co do w1 owszem bylo Fbo i powinno zadzialac ale potwierdzenia szukal bym na D1 a takowego jak do tad nie ma ,
h4 o ile zakonczy sie tak jak jest teraz - bedzie wskazywac up
zlamanie MZ i szybki powrot do niej na H1 oraz endulfing wskazuje Up -
owszem W1 wskazuje down ale tylko ta 1 swieca caly trend jak narazie nie ma oznak na down.
Napisz jak ty to widzisz... Przygladam sie i jezeli zrobia FBO to wyjde ale narazie ja tam widze bui.
wiem, to troche nie pod nasza metode ale, nie ma setupow (przynajmniej ja nie widze ciekawych pozycji)
sorry za bledy. w pospiechu pisalem
Sorry napisalem ,ze widzisz - co oczywiscie nie jest prawda - czekasz na setup (który może sie uformować) down o ile taki nastanie.
Edit : zmniejszyłem sl na 18pipsow - na m5 zrobili fbo przetawilem na be
-
- Gaduła
czerwinek pisze:
EDIT:
Trzymam, trzymam, widzę dużo osób wchodzi przeciwko mnie, ale nie pękam

Środa dzień zmyłki, trzeba przetrwać i liczę, że jutro ruszą UP
Pisząc ten podpis, czuję, że piszę historię.
spokojnie trader nie urazisz mnie, śmiało pisz co myslisz mnie to bardzo cieszy że coraz więcej ludzi wrzuca swoje pomysły zagrania analizy.
Ja Ci napisze tak ja nigdy bym w to nie wszedł w up nie teraz dla mnie za wysoko, sygnałów na sell cały czas nie ma ale mają coraz trudniej się wspinać. Mogą dojść to tego Bo z D1, ale nie ma to znaczenia ja czekam i szukam sygnałów na S, poza tym EUR/AUd też up wygląda z W1 moim zganiem też mogą dojść jutro do ZL z D1 i tam zakotłować i wystrzelić up, nie chce mi się wierzyć (chociaz wiara tutaj nie ma żadnego znaczenia) żeby tą swiecę z W1 na eur/aud przebili, dodatkowo jest dywergencja co może być silnym sygnałem kupna ja ogólnie obserwuję i czekam L na eur/aud i S na aud/chf ; mam nadzieję że moja cierpliwość zostanie doceniona
ogólnie to nic nie wskazuje moga motać w jedną w druga itd, zrobią to co mają zrobić.Trader1 pisze: zlamanie MZ i szybki powrot do niej na H1 oraz endulfing wskazuje Up -
Ja Ci napisze tak ja nigdy bym w to nie wszedł w up nie teraz dla mnie za wysoko, sygnałów na sell cały czas nie ma ale mają coraz trudniej się wspinać. Mogą dojść to tego Bo z D1, ale nie ma to znaczenia ja czekam i szukam sygnałów na S, poza tym EUR/AUd też up wygląda z W1 moim zganiem też mogą dojść jutro do ZL z D1 i tam zakotłować i wystrzelić up, nie chce mi się wierzyć (chociaz wiara tutaj nie ma żadnego znaczenia) żeby tą swiecę z W1 na eur/aud przebili, dodatkowo jest dywergencja co może być silnym sygnałem kupna ja ogólnie obserwuję i czekam L na eur/aud i S na aud/chf ; mam nadzieję że moja cierpliwość zostanie doceniona

Ja nie chcę przebić świecy W1 ja chcę dojść do zl h1 która jest jedna z ZL w MZ tej świecy W1
Fakt jesteśmy troszkę wysoko.
ale mocno wieże up...
Dzięki za odp.

Fakt jesteśmy troszkę wysoko.
ale mocno wieże up...
Dzięki za odp.
-
- Gaduła
Edka ktoś patrzył ? Niby książkowa sytuacja, fbo, zl + powrót i jazda w dół. Wszystko ładnie na h1 pokazane, wszedłem po 3083, tp na 3039
dorzucę screen
dorzucę screen
Pisząc ten podpis, czuję, że piszę historię.