Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
Spready są rynkowe, nie ma ich wysokości.
wydawało mi się , że wysokość spredu jest uzależniona od rodzaju posiadanego konta , dla przykładu w migu przy koncie podstawowym, na parze e/u wynosi 2,2 pipsa a przy koncie najwyższym prestiżowym 0,2 pipsa. i właśnie o taki spred pytam.
Przecież pisałem że spread jest rynkowy. A nie stały. To jak mają Ci podać wartości ? Może być 0 pips, a może być 10 albo 2 albo 5 albo 1.1..... Zależnie od tego jaki jest na rynku.
Z tonu Twojej wypowiedzi wnioskuję iż armanda nie ma jasno określonej wielkości spredu, czy również nie ma żadnych widełek, Mig bank dokładnie podaje jakie są różnice miedzy kupnem a sprzedażą dla poszczególnych kont w normalnych godzinach handlu, słyszałam ze Armanda ma bardzo korzystne spredy lecz musze mieć jakiś punkt odniesienia którego nie znalazłam u nich na stronie i z stąd moje zapytanie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Spread jest rynkowy, więc nie jest określony. W trakcie największej płynności na EUR/USD wynosi 0 - 0,3 pipsa przez większość czasu. I jest to niezależne od konta. Tzn nawet ktoś wpłacający minimum może korzystać z takich spreadów.nppr pisze:Z tonu Twojej wypowiedzi wnioskuję iż armanda nie ma jasno określonej wielkości spredu, czy również nie ma żadnych widełek, Mig bank dokładnie podaje jakie są różnice miedzy kupnem a sprzedażą dla poszczególnych kont w normalnych godzinach handlu, słyszałam ze Armanda ma bardzo korzystne spredy lecz musze mieć jakiś punkt odniesienia którego nie znalazłam u nich na stronie i z stąd moje zapytanie.
Pozdrawiam
Dodając do tego 0,4 pipsa prowizji (lub mniej z rabatem) wychodzi 0,4 - 0,7 pipsa koszt całkowity transakcji na EUR/USD niezależnie do konta.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Jesli chodzi o classica to na edku nie spada ponizej 0,9 pipa za dnia a w nocy wzrasta do okolo 2 pipow, wiec nie tak calkiekm niezaleznie od konta. w classicu najnizszy spread odnotowalem na usdjpy - jakies 0,7 pipa ale zazwyczaj jest taki sam jak na edku. Jesli chodzi o spready to jak dla mnie bajka, tylko to ladowanie sie ceny niekiedy frustruje.
pozdrawiam.
pozdrawiam.
Sprawdzałeś te same konto na innym kompie / łączu / nowej platformie ?
Już kiedyś pisałem - mt4 potrafi się w dziwny sposób zamulić ( zero wskaźników , więc to nie to ) i wygląda to tak jak opisałeś. Kiedyś wręcz nie miałem możliwości złożenia zlecenia. Co ciekawe na drugim kompie było ok.
Już kiedyś pisałem - mt4 potrafi się w dziwny sposób zamulić ( zero wskaźników , więc to nie to ) i wygląda to tak jak opisałeś. Kiedyś wręcz nie miałem możliwości złożenia zlecenia. Co ciekawe na drugim kompie było ok.
Jak masz wszystko w logach w porządku i nikomu innemu tak się nie dzieje to może jednak wina jest gdzieś u Ciebie. Próbowałeś przeinstalować platformę. Dzieje Ci się to samo z innego komputera/łącza?overall pisze:Witam, ja standardowo ze skargą, chociaz byly wyjatki![]()
Wczoraj zlecenia na 0,50 lota wchodzily praktycznie od razu natomiast dzisiaj sobie cos testuje i zlecenia na 0,02 lota laduja sie ze 3 sekundy i wchodzą po gorszej cenie o 2 pipsy gorszej. normalnie cena stoi w miejscu, ja sobie czekam i czekam az to okienko sie zaladuje cena po 2 sekundach zaczyna isc w gore i zlecenie realizuje sie po gorszej cenie o 2 pipsy....
Zna ktos jakis fajny programik do nagrywania wykresu bo w logach oczywiscie wszystko wyglada cacy... a ja z checią udowodnie ze jest inaczej i zapodam na youtuba. Nie kumam czemu raz jest tak a raz srak....oo i wlasnie wybilo mi 5 pipowego stopa, gdyby zleconko weszlo po cenie jakiej chcialem to by nie wybilo. padaka.
Mały upadate. Tak jak myslalem. Dostawca pewnie kiepsko sobie radzi z realizacją microlotów bo im wyzsze zlecenia daje tym cena szybciej zaskakuje, aczkolwiek bede to testowal.
pozdrawiam.
update 2. Testując dalej. zleconko na 0.01 lota weszlo rekordowo po o 3 pipsy gorszej cenie, 3 pipsy !!! od razu po nim pyknalem sobie zleconko na 0.02 lota i weszlo momentalnie tak jak i 0,50 czy 0.08 przed nim, a wczesniejsze 0,02 lota ladowalo sie 3 sekundy. Tak wiec sytuacja jest dla mnie zupelnie nie jasna. pozostaje mi sie tylko modlic o te wieksze zlecenia. Platforma po prostu dziala jak chce, raz zamula a raz nie. tak mi sie ladnie zrymowalo.
ehhh.
Wiesz tak między nami. Jakby to było po ich stronie to by Ci zaraz dali super połączenie żebyś nic nie mówił tylko chwalił

Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Mało kto wie, ale MT4 po 30 sekundach bezczynności przechodzi w stan uśpienia, dlatego po tych 30 sekundach każde wysłanie, zamknięcie, modyfikacja etc. zlecenia będzie trwała o kilkaset milisekund dłużej z powodu tego że terminal musi wymienić z serwerem dodatkowe dane. Dlatego właśnie kolejne wysłanie zlecenia przed upływem tych 30 sekund trwa dużo krócej. I co ciekawe, osobno czas bezczynności jest liczony dla zleceń manualnych i skryptów/EA.overall pisze:update 2. Testując dalej. zleconko na 0.01 lota weszlo rekordowo po o 3 pipsy gorszej cenie, 3 pipsy !!! od razu po nim pyknalem sobie zleconko na 0.02 lota i weszlo momentalnie tak jak i 0,50 czy 0.08 przed nim, a wczesniejsze 0,02 lota ladowalo sie 3 sekundy. Tak wiec sytuacja jest dla mnie zupelnie nie jasna. pozostaje mi sie tylko modlic o te wieksze zlecenia. Platforma po prostu dziala jak chce, raz zamula a raz nie. tak mi sie ladnie zrymowalo.
Dodatkowo jeśli każda sekunda dla Ciebie się liczy to polecam wyłączyć wszystkie nieużywane instrumenty, zamknąć niepotrzebne wykresy, wywalić niepotrzebne wskaźniki oraz wyłączyć wiadomości te co przychodzą na dole w terminalu.
pozdr.
- denaturaton
- Stały bywalec
Witam.
Jako osoba bardzo początkująca która niedawno zakładała swoje pierwsze kontro napisze kilka rzeczy od siebie. Może pomogę komuś również początkującemu w podjęciu decyzji co do wyboru brokera.
Pisałem już wcześniej dobrze pod adresem Armady, ale dodam coś jeszcze.
1. Samo zakładanie konta banalnie proste, kontakt z supportem zarówno przed założeniem konta jak i po po prostu rewelacyjny.
2.Wpłata pieniędzy zarówno przez mb jak i kartą kredytową beż żadnych problemów.
3.Jako iż nie mam zbyt wielkiego porównania co do tempa składanych zleceń, mogę ocenić subiektywnie te które mam u siebie. Więc grając microlotami nie mogę się do niczego przyczepić. Zarówno mt4 jak i android składa zlecenie zadowalająco szybko. Poślizgi jak to poślizgi, raz do przodu raz do tyłu. Ale generalnie OK.
4.Stresowałem się pierwszym pitem (tym bardziej że AM nie wysyła nic do skarbówek). Support oczywiście cierpliwie i błyskawicznie odpowiadał na wszystkiego moje pytania za co dziękuje
5.Pierwsza przykra niespodzianka po niefortunnej aktualizacji mt4 gdzie znikały zlecenia, część histori itd itp, wyjaśnione z możliwie szybkim tempie a konsekwencje z nią powstałe zostały ku mojemu szczeremu zdziwieniu rozwiązane na moja korzyść. Ogromny plus.
6 No i w końcu kwestia wypłaty. Jako, iż nie wpłacałem przelewem, mejlowo zostałem poinformowany jak szybko zweryfikować konto bankowe, i dzień później już pieniądze były na koncie. 1 zł prowizji za wypłatę również powoduje uśmiech zadowolenia na twarzy.
Generalnie jako bardzo mały gracz jestem zaskoczony jakością i uprzejmością supportu.
Szczerze polecam każdemu kto tak jak kiedyś ja zastanawiał się u jakiego brokera zacząć stawiać swoje pierwsze kroki.
Pozdrawiam Serdecznie
Radek
Jako osoba bardzo początkująca która niedawno zakładała swoje pierwsze kontro napisze kilka rzeczy od siebie. Może pomogę komuś również początkującemu w podjęciu decyzji co do wyboru brokera.
Pisałem już wcześniej dobrze pod adresem Armady, ale dodam coś jeszcze.
1. Samo zakładanie konta banalnie proste, kontakt z supportem zarówno przed założeniem konta jak i po po prostu rewelacyjny.
2.Wpłata pieniędzy zarówno przez mb jak i kartą kredytową beż żadnych problemów.
3.Jako iż nie mam zbyt wielkiego porównania co do tempa składanych zleceń, mogę ocenić subiektywnie te które mam u siebie. Więc grając microlotami nie mogę się do niczego przyczepić. Zarówno mt4 jak i android składa zlecenie zadowalająco szybko. Poślizgi jak to poślizgi, raz do przodu raz do tyłu. Ale generalnie OK.
4.Stresowałem się pierwszym pitem (tym bardziej że AM nie wysyła nic do skarbówek). Support oczywiście cierpliwie i błyskawicznie odpowiadał na wszystkiego moje pytania za co dziękuje

5.Pierwsza przykra niespodzianka po niefortunnej aktualizacji mt4 gdzie znikały zlecenia, część histori itd itp, wyjaśnione z możliwie szybkim tempie a konsekwencje z nią powstałe zostały ku mojemu szczeremu zdziwieniu rozwiązane na moja korzyść. Ogromny plus.
6 No i w końcu kwestia wypłaty. Jako, iż nie wpłacałem przelewem, mejlowo zostałem poinformowany jak szybko zweryfikować konto bankowe, i dzień później już pieniądze były na koncie. 1 zł prowizji za wypłatę również powoduje uśmiech zadowolenia na twarzy.
Generalnie jako bardzo mały gracz jestem zaskoczony jakością i uprzejmością supportu.
Szczerze polecam każdemu kto tak jak kiedyś ja zastanawiał się u jakiego brokera zacząć stawiać swoje pierwsze kroki.
Pozdrawiam Serdecznie
Radek