Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Koshi
Bywalec
Bywalec

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Nieprzeczytany post autor: Koshi »

http://banki.wp.pl/kat,6602,title,Norde ... omosc.html
Troche zaniepokoiła mnie ta informacja... Czy ArmadaMarkets wie coś na ten temat? Kiedy ma być to wycofanie i czy to pewne?

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Przecież bank zostanie. Przejęcia banków odbywają się dość często... Dla depozytów nie ma to żadnego znaczenia. Co najwyżej może zmienić się tabela opłat czy też oprocentowania.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Koshi pisze:http://banki.wp.pl/kat,6602,title,Norde ... omosc.html
Troche zaniepokoiła mnie ta informacja... Czy ArmadaMarkets wie coś na ten temat? Kiedy ma być to wycofanie i czy to pewne?
Jak to bywa z przejęciami banków generalnie klientów to nie dotyka.

Zanim plotki okażą się prawdziwe to minie dużo czasu. Jeśli to prawda to marka i tak przez pewien czas zostanie zachowana, dopiero później być może wchłonięta.

Np BZWBK - marka cały czas jest.

Kredyt Bank.

etc etc.

Takie przejęcia raczej z niczym dla klientów specjalnie się nie wiążą - tym bardziej, dla klientów Armady. Zanim nawet bank zostanie wchłonięty razem z klientami to minie duużo czasu i na pewno ustalenia co do konta nie będą specjalnie trudne.

Najwyżej zmienią numer konta do wpłaty + ewentualnie pojawi się np prowizja 2zł za przelew (jak jest w przypadku BZWBK). A założę się znając Armadę, że wtedy te 2zł pokryją z własnej kieszeni.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Koshi
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Koshi »

aha, ufff... dzięki za informacje, będę spokojniejszy ^^

overall

Nieprzeczytany post autor: overall »

psV pisze:
Mało kto wie, ale MT4 po 30 sekundach bezczynności przechodzi w stan uśpienia, dlatego po tych 30 sekundach każde wysłanie, zamknięcie, modyfikacja etc. zlecenia będzie trwała o kilkaset milisekund dłużej z powodu tego że terminal musi wymienić z serwerem dodatkowe dane. Dlatego właśnie kolejne wysłanie zlecenia przed upływem tych 30 sekund trwa dużo krócej. I co ciekawe, osobno czas bezczynności jest liczony dla zleceń manualnych i skryptów/EA.

Dodatkowo jeśli każda sekunda dla Ciebie się liczy to polecam wyłączyć wszystkie nieużywane instrumenty, zamknąć niepotrzebne wykresy, wywalić niepotrzebne wskaźniki oraz wyłączyć wiadomości te co przychodzą na dole w terminalu.

pozdr.
Czyli co, sugerujesz ze przed kazdym odpalem/sygnalem na pol minuty wczesniej dla jaj powinienem trzasnąc zleconko na 0,01 lota? :P

Nie wiem no, wczoraj zlecenie na buy na edku na 0,01 lota dla sprawdzenia weszlo momentalnie. Dzisiaj za to dalem na samym czubku sell na 0,30 lota i ladowalo sie ze 3 sekundy, cena naszczescie w tym czasie nie ruszyla z miejsca.

Ale chcialem dodac ze to dziala w dwie strony. wczorajsze zzleconko na usdjpy na sell na 0,40 lota rowniez mulilo sie przez 3 sekundy z tym ze w czasie tych 3 sekund cena poszla do gory i zarazem moje zlecenie zostalo zrealizowane po lepszej cenie o 2 pipsy niz zakladalem. Mimo tych niesamowitych udgodnien ja jednak wole by bylo normalnie. Wiec dlaczego zlecenie raz wchodzi jak blyskawica a innym razem sie muli?

Mam troche kompow w domu wiec obadam na innych ale nie wydaje mi sie zeby tutaj byl problem. w kazdym badz razie dzieki za rady.

Co do wskaznikow to nie używam.

---------------------------------------------------------
Akhh pisze:
Jak masz wszystko w logach w porządku i nikomu innemu tak się nie dzieje to może jednak wina jest gdzieś u Ciebie. Próbowałeś przeinstalować platformę. Dzieje Ci się to samo z innego komputera/łącza?

Wiesz tak między nami. Jakby to było po ich stronie to by Ci zaraz dali super połączenie żebyś nic nie mówił tylko chwalił ;)
Wiesz na innych kompach mialem kiedys poinstalowane inne platformy i bylo okej, wiadomo ze do czasu kiedy pojawily sie rekwoty.

Co do mojego marudzenia to ktos musi to robic :P . Ja chce tu zostac i chcial bym aby platforma byla jak najlepsza bo ludzi z supportu jak i sama pomoc jest the best. nigdy nie natrafilem na lepszą i tak szybką w dzialaniu. Do tego udzielają sie na forum wiec tym bardziej na plus, jak dla mnie są bardzo wiarygodni.

Pokombinuje z platformą armady na innych kompach i dam znac. Dzieki wszystkim za rady.

pozdro.

Pawel Szymanczyk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Pawel Szymanczyk »

Jak wygladaja spready u tego brokera bo ostatnio jest o nim bardzo glosno ?
Nie chce narazie zakladac konta demo.
Czy mozna handlowac na 0.01 lota?:0

denaturaton pisze:Witam.

Jako osoba bardzo początkująca która niedawno zakładała swoje pierwsze kontro napisze kilka rzeczy od siebie. Może pomogę komuś również początkującemu w podjęciu decyzji co do wyboru brokera.
Pisałem już wcześniej dobrze pod adresem Armady, ale dodam coś jeszcze.

1. Samo zakładanie konta banalnie proste, kontakt z supportem zarówno przed założeniem konta jak i po po prostu rewelacyjny.
2.Wpłata pieniędzy zarówno przez mb jak i kartą kredytową beż żadnych problemów.
3.Jako iż nie mam zbyt wielkiego porównania co do tempa składanych zleceń, mogę ocenić subiektywnie te które mam u siebie. Więc grając microlotami nie mogę się do niczego przyczepić. Zarówno mt4 jak i android składa zlecenie zadowalająco szybko. Poślizgi jak to poślizgi, raz do przodu raz do tyłu. Ale generalnie OK.
4.Stresowałem się pierwszym pitem (tym bardziej że AM nie wysyła nic do skarbówek). Support oczywiście cierpliwie i błyskawicznie odpowiadał na wszystkiego moje pytania za co dziękuje ;)
5.Pierwsza przykra niespodzianka po niefortunnej aktualizacji mt4 gdzie znikały zlecenia, część histori itd itp, wyjaśnione z możliwie szybkim tempie a konsekwencje z nią powstałe zostały ku mojemu szczeremu zdziwieniu rozwiązane na moja korzyść. Ogromny plus.
6 No i w końcu kwestia wypłaty. Jako, iż nie wpłacałem przelewem, mejlowo zostałem poinformowany jak szybko zweryfikować konto bankowe, i dzień później już pieniądze były na koncie. 1 zł prowizji za wypłatę również powoduje uśmiech zadowolenia na twarzy.

Generalnie jako bardzo mały gracz jestem zaskoczony jakością i uprzejmością supportu.

Szczerze polecam każdemu kto tak jak kiedyś ja zastanawiał się u jakiego brokera zacząć stawiać swoje pierwsze kroki.

Pozdrawiam Serdecznie
Radek

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

Pawel Szymanczyk pisze:Jak wygladaja spready u tego brokera bo ostatnio jest o nim bardzo glosno ?
Nie chce narazie zakladac konta demo.
Czy mozna handlowac na 0.01 lota?:0
Odnośnie spreadu masz opisane stronę wcześniej. Tak, można grac 0.01 lota. :D
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

szybki_lopez_13
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: szybki_lopez_13 »

to u mnie tylko czy coś nie hula?

-- czw 11-04-2013, 19:38 --
szybki_lopez_13 pisze:to u mnie tylko czy coś nie hula?
już po ale coś mi nie sprzęgało chwilowo:)

Ahmed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ahmed »

Witam, jak sprawdzić czy ma się MT4 wersję supreme?
Cenka opada

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Pierz Andrzej »

Ale kolega chyba pomylił brokerów ;)
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

ODPOWIEDZ