WOODIE CCI by MajorGC

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Re: WOODIE CCI by MajorGC

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

Jest cisnienie na 130. na EURJPY. Ustawilem na tym poziomie jeszcze jedna pozycje. Czekam na wybicie.
Niestety cisnienie opadlo :P . Pozycje jeszcze utrzymuje, ale byc moze za chwile bede musial ja zamknac.

Niestety ale nie poszlo zgodnie z planem. Zamknalem ciut za pozno,
-17 pipsow
Wejscie 82 zamkniete.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nie utrzymalem sie przy wlasnych przekonaniach odnosnie dalszego rajdu pary EURJPY, a w zasadzie jego mozliwej korekty. Popelnilem blad, kontynuujac trading bez utrzymania zasad i zasiadlem na dwoch pozycjach, ktore moga mnie kosztowac skurczenie sie depozytu, a moze i nawet gorzej.
Jedna pozycja znajduje sie na 130,36 a druga jeszcze gorzej na 130,79. Obie sa na buy, obie niezabezpieczone.
Mam teraz tylko nadzieje ze poziom na ktorym cena zamknela sie w piatek, jest punktem odbicia i zwyczajna korekta i laskawie dla mojej sytuacji powroca do mocniejszych rajdow.
Ratuje mnie poziom zaznaczony na rysunku:
Wejscie 85 86.png
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Co tu duzo mowic - zenada i tyle. MC dla pozycji i zamknieta jak na zalaczonym obrazku.
Wejscie 86 zamkniete.png
Trzeba umiec powiedziec sobie dosc. Wiedzialem kiedy, ale sie nie zastosowalem. Wystarczylo poczekac dwa dni. Oczywiscie w euforii byczego pedu, poniosly mnie emocje i nie dotrzymalem wlasnego slowa. A tak wyglada jeszcze nie zakonczona sytuacja dla mnie na statemencie:
DetailedStatement (1).gif

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

No coz, moge sobie tylko sam pogratulowac glupoty i nic wiecej. Obie pozycje jak widac mozna bylo zamknac z calkiem dobrym zyskiem. Oczywiscie poraz kolejny po jakims czasie stagnacji na koncie wlaczyla sie chciwosc. Widocznie jest to cos z czym sobie nie radze i powoduje ze na tym rynku nie ma dla mnie miejsca.
Tak jak pisalem na poczatku, jest to moja ostatnia proba, a w zasadzie byla, bo z konta w tej chwili zostala polowa, ktora jest zamrozona pozycjami na EURCHF. Jesli tam sytuacja sie pogorszy to raczej juz nic z tego nie bedzie.

Szkoda ze tak sie skonczylo, ale zal mi wiecej pieniedzy w to wkladac, a 3 lata przebywania na tym rynku moze nie sa stracone, bo sie wielu rzeczy dowiedzialem, wielu nauczylem ale tak naprawde nie wiele zarobilem w porownaniu do tego co wlozylem w ta przygode.

Moze jeszcze z sentymentu bede tradowal na demie, ale chyba juz ciezko z powodu sumienia przyjdzie mi przeslac pieniadze na kolejne depo.
Wejscie 85 86 zamkniete.png
DetailedStatement.gif

overall

Nieprzeczytany post autor: overall »

ehhh SL.... co sie stalo ze nie postawiles SL ?

Sytuacja na EURCHF jest dosc patowa i tak na prawde nie wiadomo o co im chodzi i póki eurusd nie wybije sie znacznie ponad 1.3000 to i na eurchf nie ma co liczyc chociaz sam czasem dam tam eLke i spokojnie mozna grac w tej badziewnej konsoli. Mysle ze wiekszy ruch na pewno nastapi tylko trzeba byc cierpliwym ale SL tez nie zaszkodzi.

Co by nie mowic SL musi byc i tyle.

Wszystko jest w glowie i wystarczylo zebys byl konsekwentny. Luktom visual order polecam, z reszta chyba kupidyn juz tu wstawial a i tak z niego nie skorzystałeś...

Odpalasz platforme, ustawiasz SL w luktomie i grasz. wybije to wybije a przyjdzie pozycja ktora pokryje wszystkie straty z nawiązką.

Nie wiem no, szkoda troche ze chcesz sie wycofać, bo tez nie raz mialem watpliwosci, wiele razy... ale mozna...

pozdro.

ps. na eurchf H1 tworzy sie orgr. - orgr rozjebany. edek cisnie eurchf w dół.

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

overall pisze:...
Luktoma nie uzylem, bo tradowalem z telefonu. Bardziej podpinalem sie pod trend niz gralem woodiem. W sumie wszystko byloby dobrze gdyby nie chciwosc, zawsze wlaczy mi sie w nieodpowiednim momencie.

Po przegladnieciu wykresu chcialem wyczekac 130.xx. ale jednak wole zamknac pozycje i miec pewny zysk. Tak naprawde nie wiadomo jak dlugo zechca ciagnac wykres do gory bez korekty.
To jest tekst, ktory zapuscilem pare dni temu, mialem swiadomosc ze odwrot moze byc, ale mimo wszystko zagralem i to jeszcze dwoma pozycjami na samym szczycie. Kto normalnie robi takie rzeczy?

Inaczej bym podchodzil do tematu jakbym stracil tu grosze, ale ja jakis czas temu poszedlem na grubo i na grubo tez upadlem i juz wiecej nie mam do tego sil. Przykro mi ze tak wyszlo ale kiedys trzeba sobie powiedziec dosc i ogarnac sie. W zyciu jest wiele rzeczy, ktore mozna robic i przynosza znacznie wieksze zyski. Do tego nawet jesli nie zajme sie niczym innym, to wieczorami mozna zajac sie przyjemniejszymi sprawami niz lepienie oczu w wykres i stresowanie organizmu.

woqpow
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: woqpow »

MajorGC pisze:
Inaczej bym podchodzil do tematu jakbym stracil tu grosze, ale ja jakis czas temu poszedlem na grubo i na grubo tez upadlem i juz wiecej nie mam do tego sil. Przykro mi ze tak wyszlo ale kiedys trzeba sobie powiedziec dosc i ogarnac sie. W zyciu jest wiele rzeczy, ktore mozna robic i przynosza znacznie wieksze zyski. Do tego nawet jesli nie zajme sie niczym innym, to wieczorami mozna zajac sie przyjemniejszymi sprawami niz lepienie oczu w wykres i stresowanie organizmu.
Obrazek

powodzenia na nowej drodze i gratulacje za podjecie twardej decyzji.

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

woqpow pisze:
MajorGC pisze:
Obrazek

powodzenia na nowej drodze i gratulacje za podjecie twardej decyzji.
Dodam tylko ze do poki moje konto zyje to jeszcze tego tematu nie zamykam. W chwili obecnej mam zamrozone pozycje na EURCHF, ktore jesli zjada ponizej 1.2100 to raczej zakoncze przygode, a jesli cena ruszy do gory, to mam spora szanse odrobic przynajmniej w polowie swoje straty.
Musze zwyczajnie czekac.
Doplacac do depozytu w kazdym badz razie nie planuje. Takze jakby ten dziennik ruszyl ponownie, to znaczy ze EURCHF mnie odratowal.

Pozdrawiam.

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Tak jak napisalem powyzej, jesli ruch EURCHF wybije sie do gory, umozliwi mi dalszy trading.

Pozycja 87 jak na zalaczonym obrazku:
Wejscie 87.png
Losowosc rynku, niestety pozycja zamknieta na -11 pipsow.
Wejscie 87 zamkniete.png

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Wejscie 88.

To nie akt desperacji, to obserwacja sytuacji na EURUSD i odzwierciedlenie tego na EURJPY.
Duzo swieczek z wyzszych interwalow wskazuje na wzrosty. Pytanie, co w miedzy czasie sie stanie.
Wejscie 88.png

ODPOWIEDZ