Tomson pisze:Na Eliocie się nie znam, ale natrafiłem na poniższą analizę na fxstreet, więc może Cię zainteresuje
Twoja duża trójka wypada mniej więcej tam gdzie ich piątka
Analiza ciekawa podoba mi się, mierzenia średnio się sprawdzają - moje duże lepiej . Martwi mnie jednak korekta fali 2, która w ich przypadku jest mniejsza niż korekty wewnątrz fali 1.
Bez względu na oznaczenia targety wypadają podobnie
Ruck korekcyjny na kablu ma już ponad 400 pips.
o ile fundamenty mogą sugerować dalsze umocnienie funta, to technika nie wylkucza dalszych spadków. Zbliżamy się bowiem do silnego oporu, które wcześniej stanowiło bardzo sine wsparcie. Na wykresie dziennym dojechaliśmy do górnej linii kanłu spadkowego. Pikanterii dodaje fakt, że ponad 60% trzyma nadal pozycje długie.
Podobnie eurodolar także testuje górne ograniczenie kanału spadkowego.
Analiza, którą załączył Tomson zakłada, że ruch korekcyjny może dorzeć do poziomu RSI 60 z okresu 14.
obecnie wskaźnik pokazuje 55
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Bemowo pisze:Ruck korekcyjny na kablu ma już ponad 400 pips.
o ile fundamenty mogą sugerować dalsze umocnienie funta, to technika nie wylkucza dalszych spadków. Zbliżamy się bowiem do silnego oporu, które wcześniej stanowiło bardzo sine wsparcie. Na wykresie dziennym dojechaliśmy do górnej linii kanłu spadkowego. Pikanterii dodaje fakt, że ponad 60% trzyma nadal pozycje długie.
Podobnie eurodolar także testuje górne ograniczenie kanału spadkowego.
Analiza, którą załączył Tomson zakłada, że ruch korekcyjny może dorzeć do poziomu RSI 60 z okresu 14.
obecnie wskaźnik pokazuje 55
a może analogia sprzed dłuższego okresu, i zatrzymamy się dopiero na 1.7
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Tomson pisze:Na Eliocie się nie znam, ale natrafiłem na poniższą analizę na fxstreet, więc może Cię zainteresuje
Twoja duża trójka wypada mniej więcej tam gdzie ich piątka
Analiza ciekawa podoba mi się, mierzenia średnio się sprawdzają - moje duże lepiej . Martwi mnie jednak korekta fali 2, która w ich przypadku jest mniejsza niż korekty wewnątrz fali 1.
Bez względu na oznaczenia targety wypadają podobnie
Nie mam na razie żadnej nowej koncepcji, bo z braku czasu mało trejduje ostatnio, ale wracając do tej to widać, że własnie po zaliczeniu wskazanej strefy 1.5235/70 możemy teraz lecieć nawet na 1.46