wybór strategii skalpowania

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
swierzak
Bywalec
Bywalec

wybór strategii skalpowania

Nieprzeczytany post autor: swierzak »

Witam! Po kolejnej z przerw wracam do rynku forex i mam nadzieję że brak motywacji i czasu znowu nie przeszkodzi mi zaprzestaniu zabawy rynkiem :D Próbowałem wcześniej różnych długoterminowych z założenia strategii. Tym razem chciał bym spróbować skalpowania i mam pytanie do użytkowników forum. Widzę że w dziale strategie cieszy się chyba największym zainteresowaniem o skalpingu system Never Lose by Dragon33 założony przez HEXa chyba że przeoczyłem bardziej popularne? Wiem że nie ma nic od razu i jestem gotów na naukę itd ale chodzi mi o to o poradę jaką drogę obrać najlepiej w tym temacie (skalpingu)? Którymi systemami gracie? W które warto włożyć czas i pracę? Być może nie wszystko trafiłem na forum i czuje się zmieszany jak chyba większość osób stawiająca pierwsze kroki :) Pozytywne komentarze czytałem też o systemie czy kursie FxLamera ale jest płatny ale może kiedyś czemu nie, skuszę się i na niego. Na razie chciał bym pobawić się na czymś popularnym, ogólno dostępnym i w miarę sprawdzonym, w co warto inwestować swój czas. Więc proszę was troszkę o wskazanie drogi :wink: Z góry dziękuję wam i pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Re: wybór strategii skalpowania

Nieprzeczytany post autor: Midas »

1.Wejdż w dział "Forex Journal"
2. Przeczytaj tematu: "Szkołą Scalpingu" "Archiwum" "Scalping w innym wydaniu" "Scalping" obie "Drogi do Zwycięstwa" "Mój Matrix" i coś tam jeszcze się znajdzie (to jest lektura na pareset godzin)
3. Weź z tego to co Ci odpowiada, każdy jest inny i jednemu LT będzie działać a drugiemu SD
4. Profit

Pozdrawiam i życzę powodzenia :)

ODPOWIEDZ