Witam! Po kolejnej z przerw wracam do rynku forex i mam nadzieję że brak motywacji i czasu znowu nie przeszkodzi mi zaprzestaniu zabawy rynkiem

Próbowałem wcześniej różnych długoterminowych z założenia strategii. Tym razem chciał bym spróbować skalpowania i mam pytanie do użytkowników forum. Widzę że w dziale strategie cieszy się chyba największym zainteresowaniem o skalpingu system Never Lose by Dragon33 założony przez HEXa chyba że przeoczyłem bardziej popularne? Wiem że nie ma nic od razu i jestem gotów na naukę itd ale chodzi mi o to o poradę jaką drogę obrać najlepiej w tym temacie (skalpingu)? Którymi systemami gracie? W które warto włożyć czas i pracę? Być może nie wszystko trafiłem na forum i czuje się zmieszany jak chyba większość osób stawiająca pierwsze kroki

Pozytywne komentarze czytałem też o systemie czy kursie FxLamera ale jest płatny ale może kiedyś czemu nie, skuszę się i na niego. Na razie chciał bym pobawić się na czymś popularnym, ogólno dostępnym i w miarę sprawdzonym, w co warto inwestować swój czas. Więc proszę was troszkę o wskazanie drogi

Z góry dziękuję wam i pozdrawiam!