statik pisze:Ja ostatnio złapałem poślizg na eur/jpy na 10 pipsów przy aktywacji SL, i nie było to za sprawą rozszerzenia spreadu ani małej zmienności.
Mam nadzieję że pierwszy i ostatni raz

Faktycznie pogorszyła się jakość realizacji zleceń skoro dostajecie zgłoszenia, może warto się tym zainteresować.
Pytanie czy egzekucja jest problemem samym w sobie czy problem lezy glebiej...
Przed chwila mialem przerwe w kwotowaniach przez ponad minute (obserwowalem uj) - najlepiej bylo to widac na 10-sek wykresie - 7-8 poziomych kresek. Kreski sie rysowaly wiec polaczenie z platforma bylo, ale z feedem juz nie.
Takie rzeczy dzieja sie u brokerow MM jak traca polaczenie z dostwca kwotowan, dziwi mnie, ze u rzekomo ECNa tez sa takie jazdy.
Mialem order kila pipsow od ceny, ciekawe po jakiej cenie by wszedl gdyby cena poszla w moja strone - dziura byla na 6-7 pipsow w przeciwna strone.
Co jest niepokojace dziura zostala uzupelniona kwotowaniami w ciagu minuty, nawet nie zdazylem zrobic screena - wybielanie problemu?
Fajnie gdybys Raposo zorientowal sie o co chodzi, bo w ostatnich tygodniach sporo takich dziur widzialem (nie zawsze tak szybko zamalowuja), ale pierwszy raz moglo to miec wplyw na wynik trejda wiec zglaszam problem.