Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

raposo pisze:Główną korzyścią dla traderów jest to, że transfery między rachunkiem inwestycyjnym a bankowym są realizowane natychmiast i bezpłatnie w obrębie tej instytucji.
Źle zadałem pytanie - miałem właśnie na myśli to, co napisałeś powyżej, czy ten e-banking można powiązać z kontem do inwestowania, które się ma w Dukasie. Jak widać można, bo są korzyści. Dzięki za odpowiedź :)
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
Dukascopy
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Dukascopy »

Powstał nowy wątek na temat platformy JForex (http://forex-nawigator.biz/forum/jforex ... ml#p568381), lecz nasza platforma to nieodłączny element sprawiający, że nasze usługi wyróżniają się na tle konkurencji, więc i tu chcielibyśmy umieścić link do pierwszego webinarium w języku polskim o JForex: http://www.youtube.com/watch?v=pJiDhMiVQu0

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Średni spread w Dukascopy na EUR/USD dziś to 0,37 pips - tak dobrze jeszcze nie było :).

Przy okazji info o godzinach handlu w czasie świąt Wielkanocy.
FX:
Friday 29 March - Regular Closure at 21:00 GMT
Sunday 31 March - Regular Opening at 21:00 GMT

Gold and Silver:
Thursday 28 March - Trading stops at 21:00 GMT
Friday 29 March - Market remains closed
Sunday 31 March - Market resumes at 22:00 GMT
BEWARE of reduced liquidity on Friday 29 March and Monday 1 April 2013
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
kingjaxe
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kingjaxe »

Tak ale niestety pogorszyła się egzekucja, przynajmniej u mnie.

W ciągu tygodnia pisałem już 5 reklamacji. Dostaję często poślizgi na USD/JPY od 1 do 3 pipsów i to nie podczas danych czy szybkich ruchów ceny. Wczorajszy poślizg o 16:08 GMT . To ma być szybki market? Te poślizgi są przy realizacji StopLoss, przy realizacji TP nigdy nie miałem na swoją korzyść więcej niż 0,2 pipsa. O to odpowiedź od Dukasa odnośnie wczorajszej reklamacji:
"Reason for the slippage was the fast moving markets and a rejection from the provider at the first attempt, which required a 2nd request which was subsequently filled and confirmed to you."

Co to w ogóle ma znaczyć, że piersza próba została odrzucona?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

kingjaxe,

Rozmawiałem o Twojej sprawie z Dukascopy. Z racji, że nie wiadomo o jakie dokładnie zlecenia chodzi prosiłbym Cię o kontakt z polskojęzycznym opiekunem, który postara się bardziej szczegółowo wyjaśnić tę sprawę. Jeśli nie masz danych kontaktowych to daj znać.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
kingjaxe
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kingjaxe »

Mogę się skontaktować z panem Wojtyną, ale po co, skoro moje reklamacje zostały już i tak odrzucone. Wcześniejsza odpowiedź brzmiała tak:

"Thank you for your email.
We have investigated the slippage on the stoploss order execution of position *, executed on 19 march at 19:02.

The case is very different from the slippage that has occurred on your account earlier this month:
The SL order price was reached at a time of increased volatiliy and reduced liquidity in NY afternoon trading hours.
Upon reaching the SL trigger price at 95.02, your order was sent for execution. Please be reminded that the execution of stop orders attached to a position cannot be accompanied by a slippage value since its execution has priority over price restrictions.

For this position and stoploss order, the execution rate of 94.988 is the correct price provided by the external provider. The relatively large slippage of 3.2pip is correct. It must be attributed to the fact that multiple requests were handled at the time, when prices were moving fast. As the available liquidity at the best price was fully absorbed, trades were sent to providers within our market depth, which are of course valid market prices.

In summary we see no errors with this execution and regret to inform you that your claim for compensation must be denied."

Czyli co, moje zlecenie znowu na końcu kolejki jest? Albo jest realizowane za którąś tam z kolei próbą?

Takie mam pytanie do innych osób handlujących u Dukasa. Czy ktoś z Was miał kiedykolwiek slippage na Waszą korzyść większą niż 1 pips? Jeśli tak to proszę powiedzcie jak to zrobić, bo obojętnie czy ustawię TP, buy/sell limit czy też skorzystam ze zleceń place bid/offer nie przypominam sobie, żebym zarobił kiedykolwiek gdzieś chociażby pipsa na swoją korzyść.
Jeśli więc duże poślizgi są tylko w jedną stronę tzn. na moją niekorzyść, to chyba coś jest nie tak z realizacją zleceń.

Awatar użytkownika
statik
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: statik »

Ja ostatnio złapałem poślizg na eur/jpy na 10 pipsów przy aktywacji SL, i nie było to za sprawą rozszerzenia spreadu ani małej zmienności.
Mam nadzieję że pierwszy i ostatni raz :(::
Faktycznie pogorszyła się jakość realizacji zleceń skoro dostajecie zgłoszenia, może warto się tym zainteresować.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Dukascopy startuje z nowym konkursem, gdzie miesięczna pula nagród wynosi 5 000 USD. Konkurs przeznaczony jest dla członków Dukascopy Community (społeczność traderska do której może dołączyć każdy), a głównym zadaniem jest przedstawienie swojej analizy technicznej, która będzie trafna i wysokiej jakości. Przez dobrą jakość rozumie się czytelne screeny wykresu, objaśnienia "czemu tak a nie inaczej" oraz popularności analizy wśród społeczności.

Zasady:
To participate, one has to be a member of Dukascopy Forex Community and register for the contest.
Participant can submit technical analysis for as many currency pairs as he wishes. The only limitation is no more than one submission per currency pair.
Every month, Participant submits his technical analysis for a predefined date. Usually we ask to predict the currency exchange rate for the 1st day of month after the next month. For example, in April participants submit analysis for the 1st of June, 12:00 GMT.
Participant should submit technical analysis that consists of minimum of two charts and the text that briefly explains the predicted rate and the used analysis methods. The charts for the technical analysis have to be prepared using Dukascopy products (JForex, web platform, web charts, etc.)
Technical analysis may be edited once during the current month. Posting updates to the analysis in comments is not only allowed but even encouraged. Please note that the prizes sum will decrease by 2% for every day if you resubmit your analysis after the 15th day of the month.
Szczegóły:
http://www.dukascopy.com/fxcomm/technic ... tion=rules

Gdyby ktoś miał problem ze zrozumieniem jakiejś części tekstu to proszę dać znać. Zachęcamy do udziału.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

statik pisze:Ja ostatnio złapałem poślizg na eur/jpy na 10 pipsów przy aktywacji SL, i nie było to za sprawą rozszerzenia spreadu ani małej zmienności.
Mam nadzieję że pierwszy i ostatni raz :(::
Faktycznie pogorszyła się jakość realizacji zleceń skoro dostajecie zgłoszenia, może warto się tym zainteresować.
Pytanie czy egzekucja jest problemem samym w sobie czy problem lezy glebiej...
Przed chwila mialem przerwe w kwotowaniach przez ponad minute (obserwowalem uj) - najlepiej bylo to widac na 10-sek wykresie - 7-8 poziomych kresek. Kreski sie rysowaly wiec polaczenie z platforma bylo, ale z feedem juz nie.

Takie rzeczy dzieja sie u brokerow MM jak traca polaczenie z dostwca kwotowan, dziwi mnie, ze u rzekomo ECNa tez sa takie jazdy.

Mialem order kila pipsow od ceny, ciekawe po jakiej cenie by wszedl gdyby cena poszla w moja strone - dziura byla na 6-7 pipsow w przeciwna strone.
Co jest niepokojace dziura zostala uzupelniona kwotowaniami w ciagu minuty, nawet nie zdazylem zrobic screena - wybielanie problemu?

Fajnie gdybys Raposo zorientowal sie o co chodzi, bo w ostatnich tygodniach sporo takich dziur widzialem (nie zawsze tak szybko zamalowuja), ale pierwszy raz moglo to miec wplyw na wynik trejda wiec zglaszam problem.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Przerwa w necie po twojej stronie, również może powodować taki objaw. Zerknij na screen niżej - "wygenerowałem" te płaskie kreski...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ