W takich sprawach proponuję od razu kontakt z Panem Wojtyną i udzielenie mu więcej szczegółowych informacji, czyli screen z wykresu, gdzie będzie widać o której godzinie, na jakim interwale i instrumencie dokładnie wystąpiła taka sytuacja oraz dane rachunku (login, info czy to był real czy demo). Po sprawdzeniu w systemie i konsultacjach z działem IT na pewno uzyskamy dokładniejszą odpowiedź dot. tego, co zaobserwowałeś.
Powodów może być wiele, począwszy od tego, co działo się po Twojej stronie, dostawcy internetu, jak i po stronie serwerów brokera.
edit:
Dodam tylko, że jeśli wina będzie niezaprzeczalnie po stronie brokera, a klient na tym ucierpi to ma prawo do reklamacji, które w uzasadnionych przypadkach są rozpatrywane pozytywnie.
Dukascopy - ECN
Re: Dukascopy - ECN
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Na szczescie straty nie ponioslem, pisze tu bardziej zeby zasygnalizowac ze dukas nie jest juz tak stabilny jak kiedys.
Zeby byla jasnosc - problem zauwazylem widzac dynamiczne ruchy na innej platformie. Mialem wlaczone 3 rozne platformy i tylko dukas sie "zacial".
Gdybym mial wlaczone tylko dukascopy to najpewniej nie zauwazylbym calej sprawy bo nie sledze non stop wykresu, a to trwalo tylko (i az) kilkadziesiat sekund. Stad pewnie malo kto to zauwazyl...
-- pt 12-04-2013, 15:30 --
1) czerwonym kwadracikiem w prawym dolnym rogu i statusem "rozlaczony"
2) tym ze "kreski" by sie nie rysowaly - z tego co pamietam to jak wystapi czerwony kwadracik z pkt 1. to wykres sie nie aktualizuje.
Z tego co piszesz to pkt 2 jest blednym zalozeniem - jestes pewien? Czy w przypadku braku polaczenia z platforma (z winy brokera, bo u mnie mt4 i sierra chart smigaly w tym samym czasie jak trzeba) nie powinien pojawic sie czerwony kwadracik?
Zeby byla jasnosc - problem zauwazylem widzac dynamiczne ruchy na innej platformie. Mialem wlaczone 3 rozne platformy i tylko dukas sie "zacial".
Gdybym mial wlaczone tylko dukascopy to najpewniej nie zauwazylbym calej sprawy bo nie sledze non stop wykresu, a to trwalo tylko (i az) kilkadziesiat sekund. Stad pewnie malo kto to zauwazyl...
-- pt 12-04-2013, 15:30 --
Jak juz wspomnialem z netem nie mialem problemow, ale zainteresowala mnie Twoja uwaga. Zakladalem ze brak polaczenia z platforma objawialby sie:Cyb pisze:Przerwa w necie po twojej stronie, również może powodować taki objaw. Zerknij na screen niżej - "wygenerowałem" te płaskie kreski...
1) czerwonym kwadracikiem w prawym dolnym rogu i statusem "rozlaczony"
2) tym ze "kreski" by sie nie rysowaly - z tego co pamietam to jak wystapi czerwony kwadracik z pkt 1. to wykres sie nie aktualizuje.
Z tego co piszesz to pkt 2 jest blednym zalozeniem - jestes pewien? Czy w przypadku braku polaczenia z platforma (z winy brokera, bo u mnie mt4 i sierra chart smigaly w tym samym czasie jak trzeba) nie powinien pojawic sie czerwony kwadracik?
Walka o klientów z PL się nasila. Co na to nasze rodzime mamuty?Szanowni Państwo,
Piszę do Państwa, aby poinformować, iż uzyskanie dostępu do jednego z najbardziej zaawansowanych technologicznie rynków międzybankowych Forex stało się jeszcze łatwiejsze dla klientów z Polski. Ma to miejsce za sprawą rozwoju zarejestrowanej na terenie Unii Europejskiej spółki córki Dukascopy Banku - Dukascopy Europe.
Chciałbym wymienić kilka najważniejszych atutów naszej europejskiej spółki córki z punku widzenia polskiego klienta:
Dukascopy Europe oferuje dostęp do szwajcarskiego międzybankowego rynku wymiany walutowej typu ECN (SWFX Marketplace) na takich samych prawach jakie obecnie mają klienci Dukascopy Bank. Oznacza to m.in. taką samą płynność i szybkość egzekucji, brak rekwotowań, transparentność danych, brak manipulacji ceną, bardzo konkurencyjne koszty handlu oraz spready (np. średni na EUR/USD 28 marca 2013 wyniósł 0,36 pipsa) i wiele innych.
Ponadto, Dukascopy Europe posiada nową polskojęzyczną stronę internetową oraz zatrudnia polskojęzycznych opiekunów klienta posiadających polskie numery telefonów. Pozwala to na łatwiejsze poznanie zasad działania rynku oraz łatwiejszy dostęp do pomocy w razie jakichkolwiek pytań.
Po trzecie, w Dukascopy Europe istnieje możliwość otwarcia konta Live drogą elektroniczną, bez wychodzenia z domu do notariusza, czy na pocztę. Takie "konto Instant" można zasilić kwotą już od około 350 PLN do około 10.000 PLN. Bezpieczeństwo unijnych regulacji pozwala Dukascopy Europe kierować swoją ofertę również do klientów indywidualnych z większym kapitałem oraz klientów instytucjonalnych.
Zapraszam do odwiedzenia nowej strony Dukascopy Europe w języku polskim: http://www.dukascopy.com/europe/pl/home/ i do rejestracji w tym podmiocie konta Demo dającego dostęp do SWFX Marketplace przez polskojęzyczną platformę JForex: http://www.dukascopy.com/europe/pl/fore ... x_account/. Po rejestracji konta demonstracyjnego otrzymacie Państwo dane kontaktowe do jednego z polskojęzycznych opiekunów klienta, który odpowie na wszelkie Państwa pytania dotyczące Dukascopy Europe.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.
Witam
Mam pytanie, czy istnieje kopiarka do JForex?
Nie chodzi mi o Mt4 - T3 - JForex lecz o czyste master JForex - Xslaves JForex?
Z góry dzięki za odp.
Pzdr.
Mam pytanie, czy istnieje kopiarka do JForex?
Nie chodzi mi o Mt4 - T3 - JForex lecz o czyste master JForex - Xslaves JForex?
Z góry dzięki za odp.
Pzdr.
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” A. Einstein
Chyba Andrzej Pierz zrobił kopiarkę JForex-MT4, MT4-MT4 i JForex-Jforex ale lepiej z nim pogadać w tej sprawie.
-- śr 17-04-2013, 13:52 --
Jakiś czas temu wspominałem o szykujących się nowościach w Dukascopy. Możemy już zaprezentować pierwszą z nich.
Visual JForex - kreator strategii automatycznych dla JForex w Javie.
Bardzo intuicyjna aplikacja, która sprawia, że osoby kompletnie nie znające tego języka, będą w stanie stworzyć automaty własnego pomysłu. Myślę, że osoby, które znają w średnim stopniu MQL bardzo szybko się tam odnajdą. Dla innych przychodzi z pomocą dokumentacja (w j. ang.) oraz video tutoriale, które pokazują jak tworzyć proste strategie. Oczywiście z czasem będzie ich coraz więcej, a i my na pewno będziemy starali się coś stworzyć w języku polskim
.
Jest to dopiero wersja beta, która stopniowo będzie rozbudowywana ale już umożliwia tworzenie własnych narzędzi handlowych. Są dostępne wszystkie standardowe wskaźniki z JForex, a niebawem dojdą szablony strategii (np. scalpingowe, trend following itd. itp.), co sprawi, że wszystko będzie jeszcze bardziej szybkie i proste.
Więcej na http://www.dukascopy.com/swiss/english/ ... /features/
-- pt 19-04-2013, 11:51 --
Kolejna rzecz warta uwagi.
Trading Sygnałami z FX Community Dukascopy.
Nie jest to usługa bardzo widoczna więc część zapewne nawet o niej nie słyszała.
W FX Community trwa konkurs - Forex Trader Contest - gdzie inwestorzy dzielą się swoimi analizami i poczynaniami (wraz z komentarzami), gdzie dostają punkty za trafność analiz, osiągany wynik i dobrej jakości opisy.
W JForex w zakładce Usługi dostępne jest takie coś jak Trading Sygnałami. Daje nam to możliwość kopiowania sygnałów od wybranych traderów, dzięki czemu możemy podpatrywać poczynania innych oraz uczyć się od nich (dzięki analizom i ich komentarzom) lub po prostu dywersyfikować swoje inwestycje.
Obecnie usługa dostępna jest tylko na kontach demonstracyjnych. Więcej o tej usłudze wraz z instrukcjami jak to uruchomić na naszej stronie:
http://forexclub.pl/brokerzy/dukascopy- ... sygnalami/
-- śr 17-04-2013, 13:52 --
Jakiś czas temu wspominałem o szykujących się nowościach w Dukascopy. Możemy już zaprezentować pierwszą z nich.
Visual JForex - kreator strategii automatycznych dla JForex w Javie.
Bardzo intuicyjna aplikacja, która sprawia, że osoby kompletnie nie znające tego języka, będą w stanie stworzyć automaty własnego pomysłu. Myślę, że osoby, które znają w średnim stopniu MQL bardzo szybko się tam odnajdą. Dla innych przychodzi z pomocą dokumentacja (w j. ang.) oraz video tutoriale, które pokazują jak tworzyć proste strategie. Oczywiście z czasem będzie ich coraz więcej, a i my na pewno będziemy starali się coś stworzyć w języku polskim

Jest to dopiero wersja beta, która stopniowo będzie rozbudowywana ale już umożliwia tworzenie własnych narzędzi handlowych. Są dostępne wszystkie standardowe wskaźniki z JForex, a niebawem dojdą szablony strategii (np. scalpingowe, trend following itd. itp.), co sprawi, że wszystko będzie jeszcze bardziej szybkie i proste.
Więcej na http://www.dukascopy.com/swiss/english/ ... /features/
-- pt 19-04-2013, 11:51 --
Kolejna rzecz warta uwagi.
Trading Sygnałami z FX Community Dukascopy.
Nie jest to usługa bardzo widoczna więc część zapewne nawet o niej nie słyszała.
W FX Community trwa konkurs - Forex Trader Contest - gdzie inwestorzy dzielą się swoimi analizami i poczynaniami (wraz z komentarzami), gdzie dostają punkty za trafność analiz, osiągany wynik i dobrej jakości opisy.
W JForex w zakładce Usługi dostępne jest takie coś jak Trading Sygnałami. Daje nam to możliwość kopiowania sygnałów od wybranych traderów, dzięki czemu możemy podpatrywać poczynania innych oraz uczyć się od nich (dzięki analizom i ich komentarzom) lub po prostu dywersyfikować swoje inwestycje.
Obecnie usługa dostępna jest tylko na kontach demonstracyjnych. Więcej o tej usłudze wraz z instrukcjami jak to uruchomić na naszej stronie:
http://forexclub.pl/brokerzy/dukascopy- ... sygnalami/
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Moglby ktos sprawdzic minimum na XAU/USD z 14.00 czasu platformy (16 w PL).
Oczywiscie chodzi o bid price i konto live.
Z gory dzieki
Z gory dzieki
Dukascopy Bank, konto Live.Yankee pisze:Moglby ktos sprawdzic minimum na XAU/USD z 14.00 czasu platformy (16 w PL).
Z gory dzieki
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Dlaczego konto demo przestało działać na platformir mt4? Duka nie wysyła maila z działającym loginem.
Dukascopy nie oferowało nigdy MT4 dla kont rzeczywistych. Dla dem było to tylko w wersji testowej i dość szybko zniknęło.
Potem firma FTT stworzyła mostek z MT4, który w jakiś sposób przekazywał te zlecenia do JForex ale jest to rozwiązanie zewnętrznej firmy, a nie brokera więc klienci używają tego na własne ryzyko. Nie wiem czy coś się zmieniło ale swego czasu to rozwiązanie kulało i było sporo głosów niezadowolenia. Dodatkowo, z tego co kojarzę, używanie tej wersji MT4 skutkowało dodatkową prowizją.
Zmierzam do tego, że wg mnie nie warto sobie zaprzątać głowy MT4 w Dukascopy i jeśli decydujemy się na tego brokera to warto poświęcić parę chwil na zapoznanie się z JForex, bo jest naprawdę bardzo dobrą platformą. Natomiast jeśli komuś bardzo zależy na ofercie Dukascopy, a chce grać na MT4 to wg mnie lepiej już wybrać prosty mostek kopiujący transakcje z tej platformy na ichniejszą.
Potem firma FTT stworzyła mostek z MT4, który w jakiś sposób przekazywał te zlecenia do JForex ale jest to rozwiązanie zewnętrznej firmy, a nie brokera więc klienci używają tego na własne ryzyko. Nie wiem czy coś się zmieniło ale swego czasu to rozwiązanie kulało i było sporo głosów niezadowolenia. Dodatkowo, z tego co kojarzę, używanie tej wersji MT4 skutkowało dodatkową prowizją.
Zmierzam do tego, że wg mnie nie warto sobie zaprzątać głowy MT4 w Dukascopy i jeśli decydujemy się na tego brokera to warto poświęcić parę chwil na zapoznanie się z JForex, bo jest naprawdę bardzo dobrą platformą. Natomiast jeśli komuś bardzo zależy na ofercie Dukascopy, a chce grać na MT4 to wg mnie lepiej już wybrać prosty mostek kopiujący transakcje z tej platformy na ichniejszą.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu