na D1 wciąż w górę, dla tego jakiś retest przewiduję, chociażby do 1.0432rabit pisze:A dlaczego mialoby urwac ? Na h4 mamy trend wzrostowy i ja nie widze zadnych oznak jego odwrocenia wiec gara na przeciw to nie jest raczej dobry pomysl . Z wyzszych TF rowniez nic nie wskazuje na spadki .mapabu pisze:może nie urwie tak nagle, ale warto sobie zostawić s-ke TP mam na 1.0432
DayTrading: Wtorek 26.03.2013
Re: DayTrading: Wtorek 26.03.2013
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
nazwe to ochrona siebie przed samym soba, mm ustalony z swiezym umyslem bez emocji. Nie mozliwe przelewarowanie pozycji, niemozliwe ryzykowanie wieksza kwota niz x %(przy w miare stalych sl) depozytu ustalane z automatu a nie pod wplywem emocji. Wczesniej sie lapalem ze po wycieciu sl zwiekszalem pozycje zby sie odegrac, a tak masz MM mechaniczny nie otworzysz i .ujVanitas Vanitatum pisze:Nie wiem po jaką cholerę chcecie sobie dźwignię zmniejszać, wystarczy że kupicie za połowę tego co planowaliście, a reszta pozostanie na depo, wyjdzie identycznie jak z połową dźwigni.
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797
- wesoly mis
- Gaduła
Cugan popraw oznaczenia na ostatnim poście na EUR/USD. Proca Up. 60% forum za wzrostami.
Dlaczego nikt nie pisze mam 3 Loty na edziu i własnie zamawiam wakacje. Panowie nie myśleć, dobierajcie longi "taniej nie będzie". Wszyscy kupują edzia a tu jakiś marazm.
Dlaczego nikt nie pisze mam 3 Loty na edziu i własnie zamawiam wakacje. Panowie nie myśleć, dobierajcie longi "taniej nie będzie". Wszyscy kupują edzia a tu jakiś marazm.
masz teraz L na edku? jaki sl/tp?wesoly mis pisze:Cugan popraw oznaczenia na ostatnim poście na EUR/USD. Proca Up. 60% forum za wzrostami.
Rob jak uwazasz , po prostu moim zdaniem lamiesz jedna z najwazniejszych zasad czyli zawsze gra z trendem a kangur to para wybitnie trendujaca.mapabu pisze:na D1 wciąż w górę, dla tego jakiś retest przewiduję, chociażby do 1.0432
Ze mnie dupa nie trejder!!! 

zamknąłem s-ke na plusie, wejdę koło 23 i zobaczę co się będzie działo, najwyżej ustawię następną.rabit pisze:Rob jak uwazasz , po prostu moim zdaniem lamiesz jedna z najwazniejszych zasad czyli zawsze gra z trendem a kangur to para wybitnie trendujaca.mapabu pisze:na D1 wciąż w górę, dla tego jakiś retest przewiduję, chociażby do 1.0432
dzięki za słuszną uwagę, bo często zapomina się o najprostszych rzeczach

Jezeli masz z tym problem to poszukaj automatu w sieci, sa takie bodajze chzabezpiecza sie chaslem .Nowy500 pisze:nazwe to ochrona siebie przed samym soba, mm ustalony z swiezym umyslem bez emocji. Nie mozliwe przelewarowanie pozycji, niemozliwe ryzykowanie wieksza kwota niz x %(przy w miare stalych sl) depozytu ustalane z automatu a nie pod wplywem emocji. Wczesniej sie lapalem ze po wycieciu sl zwiekszalem pozycje zby sie odegrac, a tak masz MM mechaniczny nie otworzysz i .ujVanitas Vanitatum pisze:Nie wiem po jaką cholerę chcecie sobie dźwignię zmniejszać, wystarczy że kupicie za połowę tego co planowaliście, a reszta pozostanie na depo, wyjdzie identycznie jak z połową dźwigni.
Ze mnie dupa nie trejder!!! 

- wesoly mis
- Gaduła
mapabu, to oczywiste że otwarty long,
SL blisko ledwo 9 pips a obecnie to nawet 5 od kursu. Target nieokreslony ale jak R/R będzie 1:2 (zysk min 20 pips) to ustawię sl=be+4piwa. Ja widzę formację wiadra, ale wzrok już nie ten
SL blisko ledwo 9 pips a obecnie to nawet 5 od kursu. Target nieokreslony ale jak R/R będzie 1:2 (zysk min 20 pips) to ustawię sl=be+4piwa. Ja widzę formację wiadra, ale wzrok już nie ten

i co nie bede mogl sie zalogowac przez np 2 godz?rabit pisze:Jezeli masz z tym problem to poszukaj automatu w sieci, sa takie bodajze chzabezpiecza sie chaslem .Nowy500 pisze:nazwe to ochrona siebie przed samym soba, mm ustalony z swiezym umyslem bez emocji. Nie mozliwe przelewarowanie pozycji, niemozliwe ryzykowanie wieksza kwota niz x %(przy w miare stalych sl) depozytu ustalane z automatu a nie pod wplywem emocji. Wczesniej sie lapalem ze po wycieciu sl zwiekszalem pozycje zby sie odegrac, a tak masz MM mechaniczny nie otworzysz i .ujVanitas Vanitatum pisze:Nie wiem po jaką cholerę chcecie sobie dźwignię zmniejszać, wystarczy że kupicie za połowę tego co planowaliście, a reszta pozostanie na depo, wyjdzie identycznie jak z połową dźwigni.
jak tak to faktycznie poszukam pozyteczna rzec.
a generalnie jak zmienie teraz brokera to i tak dzwignie zjade do 1:50 taka wydaje sie optymalna. duza dzwignia jest dla profesionalistow albo hazardzistow. jak ktos gra konkursowe pozycje to dobra zgodze sie, lewar 1:500 i jazda. ale w normalnych warunkach stalego utrzymania depozytu wydaje mi sie rzecza bardzo przydatna jak nie niezbedna.
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797