TMS Pro Daytrader - 100.000 zł do wygrania

Informacje na temat wszelkiego rodzaju konkursów Forex'owych.
Awatar użytkownika
TMS Brokers
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: TMS Pro Daytrader - 100.000 zł do wygrania

Nieprzeczytany post autor: TMS Brokers »

Guteks pisze:Cd Kilka pytan do TMS odnosnie dziennej stopy zwrotu:

1) Z tego wzoru wynika,ze gdy sa doplaty do rachunku i przeprowadzne sa transakcje nie dokonca pokazuje on prawde.

Przyklad:
Zaczynam dzien z 3000zl bez zadnej pozycji. Jednego dnia trace polowe kapitalu, zamykam transakcje zostaje mi 1500 . Doplacam 7000 tego samego dnia i juz tego dnia nie gram.
Wiec na koniec dnia system wyliczy mi ze mam tylko 15% straty zamiast 50% ?
ri (licznik)= -1500
(mianownik)=3000+7000=10000
-1500/10000= -15%
Czyz nie?

2) CZy w drugiej rundzie mozna wyplacic ewentualne zyski powyzej kapitalu 3000zl i brac dalej udzial w konkursie? Czy po prostu kazda wyplata nawet zyskow dyskfalifikuje zawodnika?
1) Twoje wyliczenie jest poprawne. Wzor zaklada pewne uproszczenie rzeczywistosci i podliczenie nastepuje raz na dobę. Poza tym w tym konkusie do wyliczneia sredniej stopy zwrotu nie bierzemy ujemnych wynikow.

2) Tak jak pisalem wczesniej - wyplaty sa dozowlone, jednak oznaczaja zgodnie z regulaminem usuniecie uczestnika z konkursu.

overall

Nieprzeczytany post autor: overall »

Nie kumam zasad tego konkursu. To znaczy ze, co musze grac co dziennie i zamykac pozycje kazdego dnia przez 3 dni by byc mistrzem? Nie moge po prostu wejsc w pozycje i na koniec konkursu po prostu zrealizowac zysk? Po co tak komplikowac czemu nie moze byc po prostu tak ze wygrywa ten co zrobi najwkiekszy zysk w czasie trwania pierwszego etapu? no chyba ze tak jest z tym ze jest to tak zamotane ze ja juz nic nie wiem. :)

kurcze w tamtym roku zrobiliscie konkurs 500zl + 500zl i wygral ten co zrobil najwiekszy wynik i tyle, koniec zasad. Ja na prawde nie wiem po co tak kombinowac...

a moze tak wlasnie jest? :D

niech mi ktos to lopatologicznie wyjasni :)

-- Dodano: wt 26-03-2013, 14:20 --

drugi przyklad, powiedzmy ze wejde w pozycje calym depo z tego demo i ja zamkne na koniec peirwszego etapu i bede mial dzieki temu najwiekszy zysk to znaczy ze co wygralem? czy jednak nie bo nie mialem 3 najelszpych dni by byc w rankingi generalnym? CZemu nie moze byc tak jak we wszystkich konkursach na swiecie by zwyczajnie wyciagnac jak najwiekszy procent. dzizys :D

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Bo za łatwo by było.

Zarobisz jednego dnia + 100%, ale Twój kolejny najlepszy dzień to będzie 20% później jakieś wtopy, kolejny 3 najlepszy dzień to 30%

Więc masz 100 + 20 + 30 = 150% / 3 = 50% średnia.

Można powiedzieć, że to troszkę bardziej sprawiedliwe, albo po promuje troszkę ludzi grających na średni termin. Ot takie zasady żeby troszkę się odróżniać.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
TMS Brokers
Stały bywalec
Stały bywalec

overall pisze:Nie kumam zasad tego konkursu. To znaczy ze, co musze grac co dziennie i zamykac pozycje kazdego dnia przez 3 dni by byc mistrzem? Nie moge po prostu wejsc w pozycje i na koniec konkursu po prostu zrealizowac zysk? Po co tak komplikowac czemu nie moze byc po prostu tak ze wygrywa ten co zrobi najwkiekszy zysk w czasie trwania pierwszego etapu? no chyba ze tak jest z tym ze jest to tak zamotane ze ja juz nic nie wiem. :)

kurcze w tamtym roku zrobiliscie konkurs 500zl + 500zl i wygral ten co zrobil najwiekszy wynik i tyle, koniec zasad. Ja na prawde nie wiem po co tak kombinowac...

drugi przyklad, powiedzmy ze wejde w pozycje calym depo z tego demo i ja zamkne na koniec peirwszego etapu i bede mial dzieki temu najwiekszy zysk to znaczy ze co wygralem? czy jednak nie bo nie mialem 3 najelszpych dni by byc w rankingi generalnym? CZemu nie moze byc tak jak we wszystkich konkursach na swiecie by zwyczajnie wyciagnac jak najwiekszy procent. dzizys :D
Zdecydowanie chcieliśmy zrobić coś zupełnie nowego na rynku. Sadzac po splywajacych do nas pozytywnych komentarzach ten cel osiagnelismy.

Odpowiadajac na Twoje pytanie - teoretycznie otwierajac jedna pozycje mozesz wygrac konkurs. Nie musisz zamykac pozycji, poniewaz o polnocy kazdego dnia podliczymy jaki masz wynik (lacznie z otwartymi pozycjami). Jak pokazuje obecny ranking generalny - jest też spora szansa zostać wysoko sklasyfikowanym przy nawet jednym bardzo dobrym dniu.

Wszystko pod warunkiem utrzymania sie na plusie.

overall

Nieprzeczytany post autor: overall »

TMS Brokers pisze:
overall pisze:Nie kumam zasad tego konkursu. To znaczy ze, co musze grac co dziennie i zamykac pozycje kazdego dnia przez 3 dni by byc mistrzem? Nie moge po prostu wejsc w pozycje i na koniec konkursu po prostu zrealizowac zysk? Po co tak komplikowac czemu nie moze byc po prostu tak ze wygrywa ten co zrobi najwkiekszy zysk w czasie trwania pierwszego etapu? no chyba ze tak jest z tym ze jest to tak zamotane ze ja juz nic nie wiem. :)

Zdecydowanie chcieliśmy zrobić coś zupełnie nowego na rynku. Sadzac po splywajacych do nas pozytywnych komentarzach ten cel osiagnelismy.

Odpowiadajac na Twoje pytanie - teoretycznie otwierajac jedna pozycje mozesz wygrac konkurs. Nie musisz zamykac pozycji, poniewaz o polnocy kazdego dnia podliczymy jaki masz wynik (lacznie z otwartymi pozycjami). Jak pokazuje obecny ranking generalny - jest też spora szansa zostać wysoko sklasyfikowanym przy nawet jednym bardzo dobrym dniu.

Wszystko pod warunkiem utrzymania sie na plusie.

No i teraz rozumiem :) Dzieki za info panowie z TMS i tobie tez Akhh,

pozdrawiam.

Awatar użytkownika
OnePLN
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: OnePLN »

interesuje mnie sytuacja nastepujaca:
saldo poczatkowe 3000
pierwszego dnia +50%, balans 4500
drugiego dnia - 50%, balans 2250
trzeci dzien +50%, balans 3375
czwarty dzien + 50%, balans 5062,5
koncze grac

pytanie czy do wyniku glownego uwzglednione zostanie +50% z dnia trzeciego?
(ostatecznie jestem powyzej salda poczatkowego co jest warunkiem w konkursie, czy tez z racji ze moja transakcja "wystartowala" ze stanu nizszego nie zostanie uwzglednione te 50%?)
--------------------------------------
Obrazek

Awatar użytkownika
TMS Brokers
Stały bywalec
Stały bywalec

OnePLN pisze:interesuje mnie sytuacja nastepujaca:
saldo poczatkowe 3000
pierwszego dnia +50%, balans 4500
drugiego dnia - 50%, balans 2250
trzeci dzien +50%, balans 3375
czwarty dzien + 50%, balans 5062,5
koncze grac

pytanie czy do wyniku glownego uwzglednione zostanie +50% z dnia trzeciego?
(ostatecznie jestem powyzej salda poczatkowego co jest warunkiem w konkursie, czy tez z racji ze moja transakcja "wystartowala" ze stanu nizszego nie zostanie uwzglednione te 50%?)
Uwzgledniamy 3 najlepsze dodatnie dzienne stopy zwrotu. W przykladzie, ktory podales to beda 3 x 50 - czyli srednia wyjdzie 50%.

Awatar użytkownika
OnePLN
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: OnePLN »

czyli idac tym tropem mam dodatkowe pytanie:
w pierwszym tygodniu wtopa na 90%, w drugim i trzecim tygodniu powiedzmy 200%, 300% i 400%, wszystkie wyniki zrobione ze tak powiem "pod kreska" i dopiero w ostatnim tygodniu wyjde na powiedzmy 3010 zl, czy wyniki zrobione ponizej salda poczatkowego beda brane pod uwage?
istotne tylko jest aby na koniec konkursu miec saldo wieksze niz 3000zl?
--------------------------------------
Obrazek

Awatar użytkownika
GO4X
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GO4X »

OnePLN pisze:czyli idac tym tropem mam dodatkowe pytanie:
w pierwszym tygodniu wtopa na 90%, w drugim i trzecim tygodniu powiedzmy 200%, 300% i 400%, wszystkie wyniki zrobione ze tak powiem "pod kreska" i dopiero w ostatnim tygodniu wyjde na powiedzmy 3010 zl, czy wyniki zrobione ponizej salda poczatkowego beda brane pod uwage?
istotne tylko jest aby na koniec konkursu miec saldo wieksze niz 3000zl?
Dokładnie tak, jak napisałeś. Warunkiem bycia sklasyfikowanym w rankingu generalnym jest bycie "nad kreską" na koniec konkursu.

mvmaniek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mvmaniek »

ŚLEDZE SOBIE WYNIKI I ZASTANAWIA MNIE JEDNO. WCZORAJ GRACZ ZROBIL PONAD 1700% W DZIEŃ A NIE MA GO W GENERALNEJ KLASYFIKACJI... DZIS JUZ JAKIS GRACZ ZROBIL OK 1000 %. DLACZEGO NIE MA ICH W GENERALNEJ KLASYFIKACJI, BO NIE ROZUMIEM?

ODPOWIEDZ