AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Vanitas Vanitatum
Gaduła
Gaduła

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: Vanitas Vanitatum »

Zlecenia trailing stop są skopane, właśnie chciałem takowe ustawić dla shorta i minimalny offset jaki mogę wpisać jest równy aktualnej cenie czyli SL jest dwa razy wyżej. Kompletna bzdura, no chyba że czegoś nie rozumiem...

eddek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eddek »

Trailing Stop w ogóle inaczej działa w Aliorze. Powinien się uaktywniać SL dopiero po uzyskaniu profitu.

Expansion
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Expansion »

U mnie działa dobrze... Wpisuje normalnie odległość od ceny i jak idzie w moja strone to go przesuwa, nie mam zadnych minimalnych wartosci...

Vanitas Vanitatum
Gaduła
Gaduła

Ale przy shortach czy longach?
Bo u mnie przy L działa dobrze ale przy S nie da się jako offset wpisać wartości mniejszej niż aktualny kurs.

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Witamy,
Zlecenia trailing stop działają poprawnie. Offset jest to odległość w pipsach od kursu, także nie wpisuje Pan tutaj konkretnej wartości ceny tylko odległość (np. 0,0010 dla EUR/USD oznacza trailing stop w odelgłości 10 pipsów od ceny zlecenia).

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

gervazy
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: gervazy »

Przepraszam że zawracam głowę, ale mam pytanie.
Czy możliwe jest w AliorTraderze zapisanie danych z nietypowego wykresu(np interwał 5s) Tak żeby można było później obejrzeć jeszcze raz wykres?
pozdrawiam

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Czy pisząc "zapisanie danych" ma Pan na myśli przedłużenie zasięgu wykresu powyżej 300 minut (np. dla interwału 5s)?
Może Pan spróbować zmienić datę interwału po ustawieniu niestandardowego wykresu: prawy przycisk myszy na wykresie/ustawienia/dane/interwał - zamiast "ostatni" proszę wybrać konkretny dzień. Jedyny problem jaki może Pan napotkać to niestandardowe wykresy sekundowe, które są budowane z ticków. Historia tickowa nie zapisuje się na Pana dysku dla wszystkich instrumentów (ze względu na ilość danych) a właśnie z ticków budowane są świece sekundowe lub kilkusekundowe. Dla wykresów minutowych i wyżej może Pan wybrać dowolny dzień z interwałem niestandardowym.

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku

Vanitas Vanitatum
Gaduła
Gaduła

BM Alior Bank pisze:Witamy,
Zlecenia trailing stop działają poprawnie. Offset jest to odległość w pipsach od kursu, także nie wpisuje Pan tutaj konkretnej wartości ceny tylko odległość (np. 0,0010 dla EUR/USD oznacza trailing stop w odelgłości 10 pipsów od ceny zlecenia).

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Zlecenia trailing stop działają nie poprawnie. Przykładowo dla pozycji S na parze USDCHF przy kursie 0,94 minimalny dający się ustawić offset to 0,94. Efekt jest taki, że najniższy możliwy SL to 1,88. Innymi słowy system nie pozwala na mniejszą stratę niż 30k PLN na każde 10000 otwartych shortów na tej parze.

matrixtrade
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: matrixtrade »

Witam

Czy na platformie demo są problemy z odświeżaniem wykresów? Cały czas mam opóźnione dane. Widzę np. w tabeli aktywność na rachunku zysk, a jak spojrzę na świece(niezależnie za jak długi okres są budowane)mam stratę. Świeca jest niby z aktualnej godziny natomiast nie zgadza się cena. Można ustawić gdzieś w opcjach żeby wykres automatycznie odświeżał się?

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Witamy,
Czy problem zaczął występować nagle czy zaraz po instalacji platformy?
Nie powinno być problemów z odświeżaniem wykresów na platformie DEMO - sprawdziliśmy na kilku komputerach. Sugerujemy ponowną instalację platformy.

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku

ODPOWIEDZ