DayTrading: Poniedziałek 25.03.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 26 mar 2013, 00:11

Wzrost
32
52%
Bez zmian
8
13%
Spadek
22
35%

Liczba głosów: 62

Awatar użytkownika
laktor
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Poniedziałek 25.03.2013

Nieprzeczytany post autor: laktor »

atlanticos pisze:
zastapmnie pisze:atlanticos, twoja linia też jeszcze trzyma
wiem ale raczejtym razem bede zaskoczony jak wytrzyma... dlatego na edku nie mam obcnie pozycji bo jak to pusci to lecimy w przepasc i wtedy sie zdaze podlaczyc... a narazie kiwi, kangur i audjpy mnie zainteresowaly ;)
ja wreszcie polubiłem kiwi 3 szybkie krótkie na wyższym wolumenie zamknięte 3 mniejsze czekają na poziomy o których rozmawialiśmy wcześniej :d a najbardziej mnie cieszy domknięcie s*** którą trzymałem od 3 12 w nocy :P
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

laktor pisze:
atlanticos pisze:
zastapmnie pisze:atlanticos, twoja linia też jeszcze trzyma
wiem ale raczejtym razem bede zaskoczony jak wytrzyma... dlatego na edku nie mam obcnie pozycji bo jak to pusci to lecimy w przepasc i wtedy sie zdaze podlaczyc... a narazie kiwi, kangur i audjpy mnie zainteresowaly ;)
ja wreszcie polubiłem kiwi 3 szybkie krótkie na wyższym wolumenie zamknięte 3 mniejsze czekają na poziomy o których rozmawialiśmy wcześniej :d a najbardziej mnie cieszy domknięcie s*** którą trzymałem od 3 12 w nocy :P
ja wczesniej tez nie lubilem kiwi dopoki nie zauwazylem ze trzeba przy tej parze brac poprawke na wskaxniki i w dzien byc cierpliwym bo potrafi 2 x h4 prawie w miejscu stac a kierunek potem i tak lapie...i naprawde dobrze respektuje zazwyczaj linie trendu i fibo ;)
ja wole 100% kiwi z mniejszymi ale pewnymi ruchami ceny niż nieobliczalnego kabla
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

atlanticos pisze:
laktor pisze:
atlanticos pisze:ja też rano powiedziałem sobie ze na tym poziomie kupie edka ale teraz kula i wykres mówi mi że do 1.28 dolecimy :O
1.2879 na początek i wtedy może też się dołoże;]
/;
edek h4 - brązowy kanał mówi mi - nie wchodz jeszcze :d
;
Jak Ty rześ to narysował, że ten 3 dołek zgadza się z 2 poprzednimi :?:
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
laktor
Pasjonat
Pasjonat

atlanticos pisze: ja wczesniej tez nie lubilem kiwi dopoki nie zauwazylem ze trzeba przy tej parze brac poprawke na wskaxniki i w dzien byc cierpliwym bo potrafi 2 x h4 prawie w miejscu stac a kierunek potem i tak lapie...i naprawde dobrze respektuje zazwyczaj linie trendu i fibo ;)
ja wole 100% kiwi z mniejszymi ale pewnymi ruchami ceny niż nieobliczalnego kabla
święta racja! dokładnie mam to samo odczucie, kiwi rusza się niewiele ale kiedy już rusza jestem go pewniejszy i łatwiej włożę nieco więcej w zlecenie niż na ejku czy kablu gdzie się boje bo nie chce przy błędzie patrzeć jak mi 30-40 pips leci w 2 minuty :) a tu- szarpnięcie na 15 pips to już dużo, więc jeśli się wyłapie krótkoterminowy trend jest PIPNIe :564:

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

ForexTig3r pisze: Jak Ty rześ to narysował, że ten 3 dołek zgadza się z 2 poprzednimi :?:
nie wiem o ktory kanal pytasz bo tam sa dwa - czerwony i brazowy... i ktore dołki?? ja zawsze rysuje kanaly na interwalach m30 lub h1 bo wtedy sa dokladniejsze...nawet jesli to duzy kanal d1 to go potem na h1 poprawiam zeby idealnie na swieczce byl

kula mi podpowiada ze edek 2915 i można dalej ladowac S-ki na Tira... ale musze to przetrawic jeszcze na spokojnie
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Jak oni to liczą jak mają dziennie 4xx% i nie są w ogólnym rankingu na #1 :?:
http://www.konkurs.tms.pl/ranking
Ostatnio zmieniony 25 mar 2013, 16:53 przez ForexTig3r, łącznie zmieniany 1 raz.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

kabel rysuje ciekawego młotka na h4
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

cugan pisze:
atlanticos pisze:
cugan pisze:Ile obstawiacie na tego Ejka 400 pipsów -mniej czy więcej :?: :wink:
wg mnie na edku 1.28 a na ejku 119.70-120 można obserwowac PA
Ja widzę 117 lub 113 ale może przesadzam.
Info AF jest złe ponieważ będą kosić depozyty powyżej 100 tys EUR w całej strefie RURO
na dodatek banku Cypru nie otworzą jutro tylko w "niedługim czasie "
To żart, prawda :?:
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
drulaka
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: drulaka »

laktor pisze:
atlanticos pisze: ja wczesniej tez nie lubilem kiwi dopoki nie zauwazylem ze trzeba przy tej parze brac poprawke na wskaxniki i w dzien byc cierpliwym bo potrafi 2 x h4 prawie w miejscu stac a kierunek potem i tak lapie...i naprawde dobrze respektuje zazwyczaj linie trendu i fibo ;)
święta racja! dokładnie mam to samo odczucie, kiwi rusza się niewiele ale kiedy już rusza jestem go pewniejszy i łatwiej włożę nieco więcej w zlecenie niż na ejku czy kablu gdzie się boje bo nie chce przy błędzie patrzeć jak mi 30-40 pips leci w 2 minuty :) a tu- szarpnięcie na 15 pips to już dużo, więc jeśli się wyłapie krótkoterminowy trend jest PIPNIe :564:

akurat dziś polemizowałbym czy jest pipnie :roll:

załapałem się na ostatki ale i tak dziś w plecy :-(

ide, napije się, odpocznę, zbiorę siły i jutro im dokopie
jest pipnie

Awatar użytkownika
laktor
Pasjonat
Pasjonat

drulaka pisze:
akurat dziś polemizowałbym czy jest pipnie :roll:

załapałem się na ostatki ale i tak dziś w plecy :-(

ide, napije się, odpocznę, zbiorę siły i jutro im dokopie
Stary ja tłumaczę to wszystkim wytłumaczę to Tobie... jeśli już wykorzystywać technikę spadających noży...to musisz być czarnym pasem stylu ale urwał, bo inaczej po prostu nie dasz rady :mrgreen:
i też miałbyś pipnie gdybyś siedział z Nami w kiwi i kangurze :D albo ewentualnie ...nie grał pod prąd na ejku:P

Zablokowany