Raporty; Mathias Rothbard

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Mozliwe, ale zrozumialem, ze uwazasz forex za ciezka prace, co mialoby niewiele wspolnego z prawda. Chociaz psychicznie to bardzo ciezka praca, to jednak ogolnie bym tak nie stwierdzil.

Pozdro

ktos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ktos »

mathias100 po 24 godzinnej pracy zrobiłeś sobie 48 godzinną przerwę? Próbuję znaleźć na Twojej stronce nowe wejścia a ich nie ma ;)
ech...

Awatar użytkownika
mathias100
Gaduła
Gaduła

od mathias100

Nieprzeczytany post autor: mathias100 »

witam
Dzisiaj pracowalem. Wszystkie news to wejscia. Zaraz napisze raport.
Pozdrawiam
POWER FOREX by
mathias rothbard

Awatar użytkownika
luktom
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: luktom »

Podziwiam - i czas pracy i wyniki 8)

I tak z ciekawości zapytam: w jakiej strefie czasowej mieszkasz? (choć w sumie przy 24 godzinnej pracy ma to niewielkie znaczenie)

Awatar użytkownika
mathias100
Gaduła
Gaduła

od mathias100

witam
.czasami to nie wiem jaka to strefa---pewnie ksiezycowa. nie zwazam juz na czas. to przyzwyczajenie. u mnie jest godzina do przodu od polskiego czasu.
pozdrawiam
POWER FOREX by
mathias rothbard

Awatar użytkownika
mathias100
Gaduła
Gaduła

USD/JPY raport; 08.04.09

Witam Panstwa!

Komentarz do sesji
Dzis rynek do popoludniowego przemowienia byl bardzo niemrawy. Mozna bylo wylapac mini trendy, ale ogolnie mowiac rynek byl horyzontalny. W takich wypadkach nalezy zachowac zimna krew I zmieniac kierunek. Nie moge na takim rynku otwierac 4 pozycji rownoczesnie. Lepiej robic to stopniowo, nie dochodzac nawet do 4 pozycji. Dzisiaj wejscie o 12:31, bylo spoznione o 20 pips. Mialem problem z komputerem.
Ostanie wejscie short tez nie bylo udane,poniewaz rynek byl slaby otworzylem tylko 2 short pozycje. Jezeli bylyby 3, to jedna zostawilbym do przemowienia I reakcji rynku.
Ogolnie wynik jest niezly, ale z sesji nie jestem zadowolony. Moglo byc lepiej.
Dziekuje Wszystkim za mile listy po poniedzialkowej sesji.
Na dzis to wszystko. Pytania jak zwykle prosze posylac na mathiasr10@gmail.com
Pozdrawiam
Mathias Rothbard
POWER FOREX by
mathias rothbard

Awatar użytkownika
mathias100
Gaduła
Gaduła

USD/JPY raport; 08.04.11

Witam Panstwa!

Komentarz do sesji
Czwartek byl pieknym dniem na gieldzie, ale to nie sztuka zarabiac na takim rynku. Podstawa zarabiania na rynku forex, jest radzenie sobie na rynku horyzontalnym, albo o malej amplitudzie.
Po takim dniu jakim byl czwartek, gdy rynek nadal podaza w tym samym kierunku, ciezko jest wkrecic sie. O godzinie 09:00 czasu polskiego, jen umocnil sie na godzine.
Potem jednak wrocil sie do tego samego poziomu. O godzinie 12;30 czasu polskiego, czynniki fundamentale, spowodowaly bardzo szybkie umocnienie sie jena. Nie moglem zajac short pozycji, poniewaz swieca na grafie 15 min miala wielkosc 60 pips, a nastepna nie doszla do polowy tej swiecy. Mam zasade, ze przy tak naglych wahaniach, wchodze na rynek w natepnej swiecy, gdy ta dojdzie przynajmiej do polowy swiecy, poprzedzajacej ja.
Tak sie nie stalo jednak I pozostalo mi tylko czekac na mozliwosc wejscia na sesji amerykanskiej.
Otworzylem 4 long pozycje, ktore zostawilem do sesji poniedzialkowej. Juz dawno tak nie robilem. TP ustawione jest na 101.20, a SL na 100.50.
Na dzis to wszystko. Pytania prosze posylac na mathiasr10@gmail.com
Milego Weekendu
Mathias Rothbard
POWER FOREX by
mathias rothbard

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

mathias100 pisze:Podstawa zarabiania na rynku forex, jest radzenie sobie na rynku horyzontalnym, albo o malej amplitudzie.
Glupio mowisz.

Mi sie wydaje, ze generalnie (jezeli tylko jest to mozliwe) powinno sie unikac konsolidacji i plaskiego rynku, przeczekac,

a uderzac przede wszystkim w trendzie.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
mathias100
Gaduła
Gaduła

od mathias

glupio nie glupio, to twoje zdanie i wolno ci je miec. 60 -70 % rynku, to rynek plaski- albo o malej amplitudzie.
oczywiscie, ze trzeba wykorzystywac uderzenia, . rynek plaski jest niebezpieczny, zgadzam sie,ale wlasnie dlatego trzeba sobie na nim radzic .to nie jest tylko moje zdanie,ale i wielu innych trejderow-- ale nie tych od platform-- tych co pracuja bezposrednio w tym piekle. niestety rynek forex nie dziala na nasze zamowienie. jezeli chce sie miec co miesiac stale dochody srednio 500% od sumy obrotowej, to trzeba jesc rynek forex z jego wszystkimi przystawkami.

mathias
POWER FOREX by
mathias rothbard

Zablokowany