DayTrading: Piątek 22.03.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 23 mar 2013, 00:52

Wzrost
29
59%
Bez zmian
5
10%
Spadek
15
31%

Liczba głosów: 49

Bemowo

Re: DayTrading: Piątek 22.03.2013

Nieprzeczytany post autor: Bemowo »

rozwiązania:

przegłosują - panika w całym systemie bankowym - odpływ gotówki z banków (chyba najgorsze co może być)
nie przegłosują - wyjście Cypru ze strefy (mało istotne dal UE)

Dmn112
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Dmn112 »

Pomysł z okrojeniem depozytu mnie przeraża. Tyrasz kilka lat odłożyłeś "stówke", a oni ciach 15% ^^
Zastanawiam się tylko czemu ratowanie banków jest takie ważne u żyda jak nie było obrotów to mięsny zamknęli. Co się dzieje z pieniędzmi klientów w przypadku ogłoszenia upadłości?

Asset
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Asset »

Dmn112 pisze:Pomysł z okrojeniem depozytu mnie przeraża. Tyrasz kilka lat odłożyłeś "stówke", a oni ciach 15% ^^
Zastanawiam się tylko czemu ratowanie banków jest takie ważne u żyda jak nie było obrotów to mięsny zamknęli. Co się dzieje z pieniędzmi klientów w przypadku ogłoszenia upadłości?
Ja oczami wyobraźni widzę łysy czerep Wzrostowskiego jak tą akcję u nas przeprowadza.

Bemowo

Nieprzeczytany post autor: Bemowo »

najgorsze, że 53 % siedzi na krótko, więc mogą ich trochę przewieźć.
Na miejscu banków rozpoczął bym zjazd, dał tym 53% trochę zarobić, poczekać na długie i ciąć ich przez kilkanaście miesięcy, co miało miejsce na kablu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

Dmn112 pisze:Pomysł z okrojeniem depozytu mnie przeraża. Tyrasz kilka lat odłożyłeś "stówke", a oni ciach 15% ^^
Ratowanie banku jest ważne bo upada cały system bankowy .
Po prostu banki nie zarabiają na siebie .
Ratowanie jest ważne samo w sobie .
Nikt nie chce dać na to pieniędzy bo to utopia
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
jurekszczurek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jurekszczurek »

Asset pisze:
Ja oczami wyobraźni widzę łysy czerep Wzrostowskiego jak tą akcję u nas przeprowadza.
nie podpowiadaj :lol:
w życiu najważniejsze jest szczęście- pieniądze, zdrowie, młodość mieli na "TITANICU" - ja jestem dziecko szczęścia "urodzony w niedzielę" :)

Antonowitch
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Antonowitch »

W dzwudziestoleciu międzywojennym już w polandzie przeprowadzili podobną akcję i było to dużo więcej niż 15% ludzie potracili prawie wszystko z depozytów...

slo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: slo »

Ależ właśnie o to chodzi, cały czas mówią żeby ludzie zaczli wydawać pieniądze, teraz będzie im łatwiej podjąć "słuszną" decyzję. chyba że im do głowy przyjdzie durny pomysł i zaczną kupować złoto :P

Awatar użytkownika
SoulMan
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: SoulMan »

Patrząc na AT, AF edek powinien dołować, ale pomimo tego wydaje mi się, że dociągnie do 1.31.
Na chwile obecną nie jest to raczej dobry moment na jakiekolwiek ruchy.
YOU GOT ONLY ONE LIFE, LIVE IT WELL

:564:

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

widzieliście tą spadającą gwiazdę na kablu z godziny 19 w piątek? jeszcze żadna świeczka nie zeszła niżej jej otwarcia. pierwszy raz coś takiego widzę.
oczywiście mnie to prowokuje do wniosku, że byki mają siłę, ale to może błędny wniosek
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Zablokowany