DayTrading: Piątek 22.03.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 23 mar 2013, 00:52

Wzrost
29
59%
Bez zmian
5
10%
Spadek
15
31%

Liczba głosów: 49

Awatar użytkownika
szczudlo6
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 22.03.2013

Nieprzeczytany post autor: szczudlo6 »

wirtp pisze:Osobiscie nie mam nic do tego ze grasz na demo i ze wstawiasz tu statyski. Ciekawi mnie natomiast inna rzecz. Pokazujesz staty od stycznia. W tym czasie jestes na +. OK. Ale... grasz dosc wysokim lotem łapiac czesto po 2-3 pipsy. nie stawiasz stop lossów.

Moje pytanie brzmi: czy jestes swiadom tego ze jedna nieudana transakcja moze zniweczyc cały twoj trud tych trzech miesiecy w ciagu kilku sekund? ja jak gram to robie wszystko zeby moja tranzakcja byla udana :)

granie ze s/l nie zawsze jesst dobre szczególnie w DT.
Zaczałem grać na forexie chwile temu na real money i ustawiałem s/l i niestety zawsze mi zamykali żeby poźniej iść w moją strone z naddatkiem.
Najlepszy miałem dzisiejszy przykład: obstawiłem Eur/Jpy przy 122,4. Spadło do 121,5, 90 pips i byłem ostro w plecy ale prosze co się stało...odbiło się do 123,4 i piekny plus się zrobił na 100pips.

Do tego trzeba mieć stalowe nerwy i trzymać się swojej strategii a 90% powodzenia...

Dlatego jak słysze że ktoś mówi że gra bez S/L to szaleństwo to śmiać mi się chce z niego
Ostatnio zmieniony 22 mar 2013, 18:06 przez szczudlo6, łącznie zmieniany 1 raz.
Lepiej stracić okazje niż pieniądze...

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

co do qrwy z kablem jest !?
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

szczudlo6 pisze:
wirtp pisze:Osobiscie nie mam nic do tego ze grasz na demo i ze wstawiasz tu statyski. Ciekawi mnie natomiast inna rzecz. Pokazujesz staty od stycznia. W tym czasie jestes na +. OK. Ale... grasz dosc wysokim lotem łapiac czesto po 2-3 pipsy. nie stawiasz stop lossów.

Moje pytanie brzmi: czy jestes swiadom tego ze jedna nieudana transakcja moze zniweczyc cały twoj trud tych trzech miesiecy w ciagu kilku sekund? ja jak gram to robie wszystko zeby moja tranzakcja byla udana :)

Zaczałem grać na forexie chwile temu na real money i ustawiałem s/l i niestety zawsze mi zamykali żeby poźniej iść w moją strone z naddatkiem.
Najlepszy miałem dzisiejszy przykład: obstawiłem Eur/Jpy przy 122,4. Spadło do 121,5, 90 pips i byłem ostro w plecy ale prosze co się stało...odbiło się do 123,4 i piekny plus się zrobił na 100pips.

Do tego trzeba mieć stalowe nerwy i trzymać się swojej strategii a 90% powodzenia...

Dlatego jak słysze że ktoś mówi że gra bez S/L to szaleniec to śmiać mi się chce z niego
tu sie zgodze po czesci szczudło.. ja tez gram bez SL... mam tak dobrany MM ze jak poleci 100 pipek to trace 5% depo i te 100 pipek straty dopuszczam choc zdarza sie naprawde bardzo rzadko. Ewentualnie jak widze ze naprawde strzelilem glupstwo to zamykam wczesniej z palca lub stawiam hedgea... SL ustawiam tylko jak leci w moja strone jako zabezpieczenie zysku i sprawdza sie taki system idealnie...

Tygrys - kanał miał przeciez i piatek dzis..zamykaja pozycje przez weekendem bo te luki ostatnio wystraszyly wszystkich, tak mysle
Ostatnio zmieniony 22 mar 2013, 18:08 przez atlanticos, łącznie zmieniany 1 raz.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
szczudlo6
Pasjonat
Pasjonat

atlanticos pisze:
szczudlo6 pisze:

Dlatego jak słysze że ktoś mówi że gra bez S/L to szaleniec to śmiać mi się chce z niego
tu sie zgodze po czesci szczudło.. ja tez gram bez SL... mam tak dobrany MM ze jak poleci 100 pipek to trace 5% depo i te 100 pipek straty dopuszczam choc zdarza sie naprawde bardzo rzadko. Ewentualnie jak widze ze naprawde strzelilem glupstwo to zamykam wczesniej z palca lub stawiam hedgea... SL ustawiam tylko jak leci w moja strone jako zabezpieczenie zysku i sprawdza sie taki system idealnie...

jakbyś siedział koło mnie i grał ze mną :D więc zarządzanie portfelem mamy podobne... i też uważam że to idealny system:]

yar68
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: yar68 »

ForexTig3r pisze:co do qrwy z kablem jest !?
Fitch places UK on rating watch negative.

rafmax
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: rafmax »

szczudlo6 pisze:

Dlatego jak słysze że ktoś mówi że gra bez S/L to szaleństwo to śmiać mi się chce z niego

Nie wchodzac w szczegoły, gre bez SL opisuje rownanie:

BRAK SL = PRZYJDZIE KRYSKA NA MATYSKA

:)
"Buy the fu*king dip you fu*king idiot" :)
http://www.youtube.com/watch?v=jllJ-HeErjU

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

szczudlo6 pisze:
jakbyś siedział koło mnie i grał ze mną :D więc zarządzanie portfelem mamy podobne... i też uważam że to idealny system:]
straty w stosunku do zysków minimalne dzięki temu... Jak leci to przestawiam tylko SL na zysk i ile rynek da tyle biorę a bardzo czesto jest tak ze zakladam pozycje, rynek jeszcze 10, 20 czy 30 pipek poleci dalej a potem wraca i daje zarobic :564:

Rafmax - sorry ale bzdura... jesli 100pipek daje mi strate 5% kapitału to nawet jakby skok 1000 pipsów był to jeszcze polowe depo zostaje... pokaz mi swiece daytrejdowa na 1000 pipsów.... te transakcje ktore Tobie wycinaja stopy u mnie wchodza.... tyle ze ja zarobie 5-10% tygodniowo a nie 50.... ale cos za cos. Mnie te 5-10% wystarcza w zupełności
Ostatnio zmieniony 22 mar 2013, 18:16 przez atlanticos, łącznie zmieniany 1 raz.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

antoniZ
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: antoniZ »

Żaba ty to w ogóle farciarz jesteś, kupujesz na dołkach i sprzedajesz na górkach (prawie).
W XTB nie ma lekko, jeżeli macie do nich jakąś reklamację to lepiej piszcie na Berdyczów.
Cena nierynkowa to mój ulubiony komunikat ale wiem wtedy że robią mnie w bambuko.
Jak zjeba...m ich za brak informacji o rolowaniu us.30 to widzę że teraz dali powiadomienia w MT4.
Przynajmniej taki leszcz jak ja już wie żeby nie zostawać z pozycją na noc, chyba że chce 60 pipsów w plecy jak się obudzi.
W sumie nie ma co narzekać ich prezes zarobił kilkaset baniek, w życiorys mu nie zagladałem ale idę o zakład że jego mama jest z domu Rozenbaum, Aliora bym nie dotknął za nic.
Just trade opposite of what you think, that's the whole secret.

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Nie ma żadnego oprogramowania które samo w czasie rzeczywistym rysowało by kanały na wszystkich interwałach !?
Qrwa 21 wiek, gry takie że szczena opada bilion operacji na milisekundę poligony.... a tu takiego banału nie ma ktory potrafil by punkty wierzchołko∑ liniami !?

-- Dodano: 22 mar 2013, 18:15 --
antoniZ pisze:Żaba ty to w ogóle farciarz jesteś, kupujesz na dołkach i sprzedajesz na górkach (prawie).
W XTB nie ma lekko, jeżeli macie do nich jakąś reklamację to lepiej piszcie na Berdyczów.
Cena nierynkowa to mój ulubiony komunikat ale wiem wtedy że robią mnie w bambuko.
Jak zjeba...m ich za brak informacji o rolowaniu us.30 to widzę że teraz dali powiadomienia w MT4.
Przynajmniej taki leszcz jak ja już wie żeby nie zostawać z pozycją na noc, chyba że chce 60 pipsów w plecy jak się obudzi.
W sumie nie ma co narzekać ich prezes zarobił kilkaset baniek, w życiorys mu nie zagladałem ale idę o zakład że jego mama jest z domu Rozenbaum, Aliora bym nie dotknął za nic.
To na *uj się ich tykałeś ??
go4x, tms nie ma indexów :?:
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
szczudlo6
Pasjonat
Pasjonat

też widzicie na E/J kolejny zasięg 124?

Zablokowany