mForex ECN (wcześniej BRE Forex)
Re: BRE Forex ECN
Mam konto mini i właśnie w domyślnych nie ma możliwości ustawienia takiego małego lota a w transakcji jest. Wiadomo można zrobić jedną transakcje i ustawić domyślnie wielkość z poprzedniej transakcji ale po co komplikować:)
Kiedy staje się oczywiste, że cele nie mogą zostać osiągnięte, nie dostosowuj celów, dostosuj działania.
powermug pisze:Mam konto mini i właśnie w domyślnych nie ma możliwości ustawienia takiego małego lota a w transakcji jest. Wiadomo można zrobić jedną transakcje i ustawić domyślnie wielkość z poprzedniej transakcji ale po co komplikować:)
Jasna sprawa, zmiana za każdym razem jest wkurzająca, tym bardziej, że może zdarzyć się kliknięcie przez przypadek.
Czy to real mini?
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
- BRE FX ECN
- Gaduła
Jeżeli próbuje Pan ustawić wartość domyślną z poziomu Bre Smart Orders, istnieje taka możliwość - BSO wykrywa czy aktualnie jest Pan zalogowany na konto mini czy standard i na tej podstawie ładuje 2 niezależne szablony wartości wielkości zleceń. Wielkości można definiować z poziomu Opcjepowermug pisze:Pierwsze co mi się rzuciło w oczy po założeniu konta to fakt braku możliwości ustawienia wartości domyślnej poniżej 0,1 lota. Ktoś kto dopiero zaczyna może założyć, że minimalna wartość jaka tam jest to 0,01 i tyloma zainwestować - przecież BRE umożliwia inwestycje na takim locie. Nie kojarzę, czy była poruszana tutaj ta kwestia

Jeżeli nawiązuje Pan do wartości domyślnej zlecenia z poziomu formatki Meta Tradera (Handel

BRE FX ECN pisze:Jeżeli próbuje Pan ustawić wartość domyślną z poziomu Bre Smart Orders, istnieje taka możliwość - BSO wykrywa czy aktualnie jest Pan zalogowany na konto mini czy standard i na tej podstawie ładuje 2 niezależne szablony wartości wielkości zleceń. Wielkości można definiować z poziomu Opcjepowermug pisze:Pierwsze co mi się rzuciło w oczy po założeniu konta to fakt braku możliwości ustawienia wartości domyślnej poniżej 0,1 lota. Ktoś kto dopiero zaczyna może założyć, że minimalna wartość jaka tam jest to 0,01 i tyloma zainwestować - przecież BRE umożliwia inwestycje na takim locie. Nie kojarzę, czy była poruszana tutaj ta kwestiaWielkość zleceń.
Jeżeli nawiązuje Pan do wartości domyślnej zlecenia z poziomu formatki Meta Tradera (HandelNowe zlecenie), również istnieje taka możliwość. W tym celu należy wejść w Narzędzia
Opcje
Handel
Loty domyślne
wybrać 'domyślnie' i w rozwijanej formatce wpisać 0.01 (owszem - w rozwijanych wartościach nie można wybrać wielkości mniejszej niż 0.1 lota, jednak może Pan nie wybierać żadnej wartości i wpisać ręcznie wartość 0.01) - zostanie ona użyta przy następnym otworzeniu okna nowego zlecenia.
tak, wiem, że jest możliwość zrobienia tego w ten sposób, bardziej chodziło mi o pierwszą transakcję w której można się pomylić gdy nie spojrzało się czy najniższa wartość w opcjach handlu to 0,1 czy 0,01.

Kiedy staje się oczywiste, że cele nie mogą zostać osiągnięte, nie dostosowuj celów, dostosuj działania.
Witam,
Od jakiegoś czasu używam konto demo do testowania i jak narazie jestem bardzo zadowolony jakością danych od BRE Forex ECN.
Posiadam już od dawna konto w mBanku.
Jestem bardzo zainteresowany otwarciem konta real.
Chciałbym się zapytać czy jest gdzieś możliwość dostania rebate/cash back/żniżkę na prowizję w BRE Forex ECN.
Od jakiegoś czasu używam konto demo do testowania i jak narazie jestem bardzo zadowolony jakością danych od BRE Forex ECN.
Posiadam już od dawna konto w mBanku.
Jestem bardzo zainteresowany otwarciem konta real.
Chciałbym się zapytać czy jest gdzieś możliwość dostania rebate/cash back/żniżkę na prowizję w BRE Forex ECN.
witam..
1) czy BRE zamierza wprowadzic Autochartist....? ( przeciez to niewielki koszt a jaka korzysc dla traderow i BRE..)
2) czy BRE zamierza wprowadzic zmiane czasu Warszawskiego na Londynski ...? ( technicznie to maly problem, a jak by ulatwilo zycie traderom...
pozdrawiam
a
1) czy BRE zamierza wprowadzic Autochartist....? ( przeciez to niewielki koszt a jaka korzysc dla traderow i BRE..)
2) czy BRE zamierza wprowadzic zmiane czasu Warszawskiego na Londynski ...? ( technicznie to maly problem, a jak by ulatwilo zycie traderom...
pozdrawiam
a
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...
Gapiostwo kosztujepowermug pisze: tak, wiem, że jest możliwość zrobienia tego w ten sposób, bardziej chodziło mi o pierwszą transakcję w której można się pomylić gdy nie spojrzało się czy najniższa wartość w opcjach handlu to 0,1 czy 0,01.

Nie znam żadnego brokera, który zmieniałby czas swojego serwera (czyli jednocześnie czas na platformie) po tym jak już ruszył, mimo próśb traderów. Zdecydowanie wątpię aby miało to ułatwić życie klientom. Większość woli mieć na platformie czas polski żeby nie musiała zawsze pamiętać przy transakcjach, że godzinę trzeba sobie odjąć. Wiem, że wtedy świeca H4/D1 może nieznacznie inaczej wyglądać i dla niektórych ma to znaczenie (choć myślę, że jest ono wyolbrzymione) ale jeśli przejrzysz wątki innych brokerów to co jakiś czas pojawiają się narzekania/pytania o to czy można zmienić ten czas na nasz.andy11 pisze: 2) czy BRE zamierza wprowadzic zmiane czasu Warszawskiego na Londynski ...? ( technicznie to maly problem, a jak by ulatwilo zycie traderom...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
widzisz ja gram wedlug czasu londynskiego od samego poczatku tzn od bardzo bardzo dawna , czas warszwski na forexie to jakas porazka ale to moja opinia , to czy BRE bedzie chcialo sie zblizyc czy nie to decyzja bedzie po ich stronie...raposo pisze:Nie znam żadnego brokera, który zmieniałby czas swojego serwera (czyli jednocześnie czas na platformie) po tym jak już ruszył, mimo próśb traderów. Zdecydowanie wątpię aby miało to ułatwić życie klientom. Większość woli mieć na platformie czas polski żeby nie musiała zawsze pamiętać przy transakcjach, że godzinę trzeba sobie odjąć. Wiem, że wtedy świeca H4/D1 może nieznacznie inaczej wyglądać i dla niektórych ma to znaczenie (choć myślę, że jest ono wyolbrzymione) ale jeśli przejrzysz wątki innych brokerów to co jakiś czas pojawiają się narzekania/pytania o to czy można zmienić ten czas na nasz.andy11 pisze: 2) czy BRE zamierza wprowadzic zmiane czasu Warszawskiego na Londynski ...? ( technicznie to maly problem, a jak by ulatwilo zycie traderom...
jesli chodzi o tych graczy co wola warszawski czas to takie grajki niedzielne ....
Zmiana czasu serwera teraz wprowadziłaby niemałe zamieszanie. Grajki niedzielne... Być może ale jest ich zdecydowanie więcej i faktem jest, że Polacy wolą mieć czas polski na platformie niż pamiętać, żeby godzinę sobie w głowie przestawić. Ja gram na różnych strefach czasowych (różni brokerzy) i dla mnie nie ma to żadnej różnicy więc to tylko kwestia przyzwyczajenia ale dla nowych graczy trzeba to upraszczać, a nie utrudniać...andy11 pisze: widzisz ja gram wedlug czasu londynskiego od samego poczatku tzn od bardzo bardzo dawna , czas warszwski na forexie to jakas porazka ale to moja opinia , to czy BRE bedzie chcialo sie zblizyc czy nie to decyzja bedzie po ich stronie...
jesli chodzi o tych graczy co wola warszawski czas to takie grajki niedzielne ....
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
oczywiscie ze mozna sobie poradzic..i traktowac tylko platforme BRE do zlecen i do niczego wiecej ...ale czy zawsze musi byc odwrotnie przeciez to wedlug czasu londynskiego jest rozgrywana gra nie wedlug czasu warszawskiego ( chodzi mi o wykresy.... ) no ale jesli te niedzielne grajki nie potrafia tego zrozumiec ....raposo pisze: Zmiana czasu serwera teraz wprowadziłaby niemałe zamieszanie. Grajki niedzielne... Być może ale jest ich zdecydowanie więcej i faktem jest, że Polacy wolą mieć czas polski na platformie niż pamiętać, żeby godzinę sobie w głowie przestawić. Ja gram na różnych strefach czasowych (różni brokerzy) i dla mnie nie ma to żadnej różnicy więc to tylko kwestia przyzwyczajenia ale dla nowych graczy trzeba to upraszczać, a nie utrudniać...