mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
9%
Poza paroma minusami są ok
8
36%
Przeciętny
6
27%
Mają wiele wad
3
14%
Stanowczo odradzam
3
14%

Liczba głosów: 22

tak_i

Re: BRE Forex ECN

Nieprzeczytany post autor: tak_i »

Wszystko działa w realu bardzo dobrze.

Awatar użytkownika
juliasent
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: juliasent »

@Do Brokera BRE ECN FX

a dlaczego instalator BRE nie pozwala na zainstalowanie drugiej instancji softu tylko od razu chce naprawiać poprzednią?

W BOŚ to sobie instaluję 4 instacje MT4 i mam 4 naraz odpalone na tym samym koncie, a na każdej uruchomiony inny profil, dzięki czemu nie muszę się przełączać - na jednej instancji chodzi market overview, na drugiej PLNy rozbite na wszystkie możliwe interwały, na 3-ciej korHarmonics, na 4-tej japońce.

Jeśli dajecie 50 instrumentów do wyboru, to logiczne, że to nie wejdzie na jeden ekran i trzeba mieć kilka instancji, aby spokojnie na tym działać.

Ale chwała wam za USD Index. Jeszcze przydałby się VIX (tzw. indeks strachu), bo drwale z XTB rąbią mnie na tym niemiłosiernie i chętnie pogereneruję innemu brokerowi prowizję na tym instrumencie.
Przegrałam z własnymi słabościami. Koniec z fx, zaczynam nowe życie i jestem zadowolona jak nigdy :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Nie musisz korzystać z instalatora. Możesz skopiować sobie folder z MT4 i wszystkimi ustawieniami i wtedy nie trzeba nawet przerzucać katalogów.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
juliasent
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: juliasent »

thx za info
Przegrałam z własnymi słabościami. Koniec z fx, zaczynam nowe życie i jestem zadowolona jak nigdy :)

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

czemu takie spready rozjechane sa...? ( gbp/usd nawet do 9 pipsow dochodzilo) czyzby to byla taryfa nocna ..?
na innych parach podobnie...
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Między 23 a 24 nie pracuje żadna większa giełda, w konsekwencji spada płynność i w tym czasie zawsze spready są wyższe u ECNów.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

raposo pisze:Między 23 a 24 nie pracuje żadna większa giełda, w konsekwencji spada płynność i w tym czasie zawsze spready są wyższe u ECNów.
to ze nie pracuja toja wiem oraz ze spada plynnosc w tych godzinach tez ale nie sadzilem ze BRE tez bedzie sie tm podpierac...
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Ale czemu nie ma się podpierać faktem oczywistym? Tzn. może jest inny powód (choć szczerze w to wątpię) i sam broker o tym powie jednak zastanówmy się nad tym logicznie...

Broker ECN, który żyje z prowizji, w godzinach w których prawie nikt nie gra, zwiększa sam spready o bagatela ok. 0,5 pips żeby dorobić sobie hmm ile? Ze 300 zł na miesiąc na klientach, którzy może jakimś trafem o tej godzinie czasem grają? Eee... Nie wydaje mi się ;). Jednak na siłę nie będę przekonywać.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
powermug
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: powermug »

Pierwsze co mi się rzuciło w oczy po założeniu konta to fakt braku możliwości ustawienia wartości domyślnej poniżej 0,1 lota. Ktoś kto dopiero zaczyna może założyć, że minimalna wartość jaka tam jest to 0,01 i tyloma zainwestować - przecież BRE umożliwia inwestycje na takim locie. :-) Nie kojarzę, czy była poruszana tutaj ta kwestia :)
Kiedy staje się oczywiste, że cele nie mogą zostać osiągnięte, nie dostosowuj celów, dostosuj działania.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

powermug pisze:Pierwsze co mi się rzuciło w oczy po założeniu konta to fakt braku możliwości ustawienia wartości domyślnej poniżej 0,1 lota. Ktoś kto dopiero zaczyna może założyć, że minimalna wartość jaka tam jest to 0,01 i tyloma zainwestować - przecież BRE umożliwia inwestycje na takim locie. :-) Nie kojarzę, czy była poruszana tutaj ta kwestia :)

Bo BRE udostępnia to dla konta mini. To inne konto i stąd może wynikać problem.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

ODPOWIEDZ